SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mi kell egy jó szülinapi bulihoz? 3. rész

Családinet [cikkei] - 2009-10-15
Ha már sikerült jól előkészíteni az összejövetelt, ha elkészültek a finom falatok, ha megérkeztek a vendégek, már csak a jó hangulatról kell gondoskodnunk.
Játékötleteink segíthetnek!
Mi kell egy jó szülinapi bulihoz? 3. rész

LogiKoffer – bérelhető logikai kincskereső játék szülinapra
Ha igazán egyedi programot szeretnél gyermeked szülinapi zsúrjára, akkor próbáljátok ki a LogiKoffer-t! Ez egy izgalmas logikai kincskereső kalandjáték, amely otthoni gyerekzsúrra bérelhető.  
A játék a LogiKoffer kinyitásának feladatával indul, majd logikai, ügyességi és keresgélős feladatok sorát kell a gyerekeknek megoldaniuk ahhoz, hogy az elrejtett kincsesláda nyomára bukkanjanak, trükkös tárgyak, titkos kódok segítségével. Érdekel a játék? www.logikoffer.hu

Visszapillantó tükör
Két aszfaltkrétával két kanyargós utat rajzolunk a betonra egymás mellé. Egy gyermek kezében tükörrel megpróbál hátrafelé végig haladni rajta. Az a legviccesebb, amikor két játékos indul el egymással ellentétes irányban.
Szobában leteríthetünk egy keskenyebb szőnyeget is, ha van elég helyünk erre a játékra!

Teknős-futás
Két gyerek versenyez, mindegyik hátán egy ruháskosarat, vagy műanyag mosótálat visz. A két versenyzőnek szlalompályát kell négykézláb „végigfutnia”, anélkül, hogy elvesztené „páncélját”.
A pályát a kertben néhány nagyobb kő, szobában néhány építőkocka vagy könyv segítségével gyorsan kijelölhetjük!

Szerencsekút
Pancsoló medencébe vagy egy nagyobb lavórba műanyagpoharakat helyezünk, amelyeket félig megtöltöttünk vízzel úgy, hogy a poharak széle éppen csak kiálljon. A gyermekek kisebb kavicsokat kapnak, ezekkel kell beletalálni az úszó poharakba. Kinek lesz a legtöbb találata? Még érdekesebb lesz a játék, ha megszámozzuk a poharak fenekét, és ezután számoljuk össze a pontokat.
(Ehhez a játékhoz jó nagy fürdőszoba szükséges, vagy célszerűbb a kerti partikon megszervezni.)

Lufival
A csapatok párokból állnak. A két gyerek egymás teste közé szorít egy léggömböt és úgy kell célba érni, hogy nem ejtik el. – Természetesen tilos a kezek használata!
Az újabb körben más-más testrészek közé lehet tenni a lufit (Orr, csípő, lábszár)
A verseny helyett lehet lufi táncot is szervezni, ahol mondjuk a homlokukkal, orrukkal, vagy hasukkal viszik a lufit. Szobában ez a variáció könnyebben kivitelezhető.
Ha erős gyerekeknek akarunk lufis játékot, akkor a párok egymásnak háttal álljanak, közöttük legyen a lufi. Próbálják úgy összeszorítani, hogy ki is durranjon. Több pár esetén versenyezhetünk, ki a legügyesebb, legerősebb, kinek a lufija durran ki hamarabb.

Keresd a szellemet
Az egyik gyerek lesz a szellem, elrejtőzik a besötétített szobában vagy a pincében. A többiek zseblámpával felszerelkezve keresésére indulnak. Fél percig lehet keresni. Ha nem találják meg, még egyszer el kell bújnia. A sikeres megtaláló lesz az újabb szellem.

Ragadozó-etetés
Két gyermek ül rá egy székre szorosan egymás mögé az asztal mellé. Az elől ülő a tigris, oroszlán, stb. Elé teszünk egy lemosható esőkabátot fordított helyzetben - tehát a kabát eleje lesz hátul. Mögötte ülő társa beledugja karját az ujjakba. Ő fogja az oroszlán szájába adni az asztalra készített ennivalót (pl. spagettit, minyont, stb.). Az elöl ülő gyerek csak a fejét mozdíthatja meg. A látvány nagyon vicces lesz.

Lovacskázás
Párban játsszunk: egyik gyerek a ló, másik a lovas. A „lovak” térdre és könyökre ereszkednek, a hajtók pedig a hátukra ülnek. Az nyer, aki legelőször áthalad a célvonalon. (Ne feledkezzünk meg a jutalomról!)
A következő körben szerepet cserélnek a versenyzők.

A majomkirály
A kis vendégek másfél, két méter hosszúságú pamutfonalat kapnak, melyet biztosítótűvel hátul a nadrágjuk korcára vagy a szoknya derekára erősítünk. A majomcsapat elkezd össze-vissza szaladgálni, az a cél, hogy egyikük rálép a másik „farkára”, így mindig leszakít belőle egy darabot. Az lesz a „majomkirály”, akinek leghosszabb marad a „farka”.
(Előtte próbáljunk ki több fonalat is, olyat válasszunk a játékhoz, ami könnyen szakad!)

Varázscsomagdoboz
Egyszer csak csengetnek. Ki lehet az? Egy hatalmas csomagot találnak az ajtó előtt, rá van erősítve egy levél meg egy dobókocka. A levélben utasítás olvasható, hogyan kell kibontani a csomagot. Mindig az a gyermek vesz részt a kicsomagolásban, aki hatot dobott. Neki azonban csak egy réteg papírt, ill. egy dobozt szabad kibontani. Aki az utolsó dobozt nyitja ki, az fedi fel a „kincseket”, (apró édességek, plüssfigurák formájában), melyeket ezután szétoszt a gyerekek között.

Pantomimlánc
A gyermekek felsorakoznak egymás mögött. Az első gyerek kigondol egy hétköznapi cselekvést, (pl. babát ringat, porszívózik). A vele szemben álló figyeli ezt, és amikor megértette, eljátssza a soron következő társának. Ezt így folytatják tovább a sor végéig. Aki még nem játszott és nem „néző”, az háttal áll és csak akkor fordul meg, amikor ő következik.

Ki lopja el a boszorkány kincseit
Formáljunk kört egy kréta vagy egy kötél segítségével. Közepére fog állni a boszorka, akinek bekötjük a szemét. Körülötte apró édességeket, ceruzákat, radírokat helyezünk el. A rablók a körön kívül állnak és megpróbálják ellopni a „kincseket”, miközben félelmetes hangokat hallatnak, (farkasüvöltés, károgás, stb.). Akire ráteszi a kezét a boszorka, mielőtt a kincshez ért volna, az kiesik.

Hm. Ez finom!
De mi is ez?
Bekötjük az egyik gyerek szemét. Ki kell találnia, milyen ételt, italt kóstolt meg. A körül állók „hm” vagy „fúj!” visszajelzésekkel próbálják megtéveszteni őt. 

Ki lesz a békakirály?
Két gyermek egymással szemben helyezkedik el békaállásban, kezükkel megfogják a bokájukat. Az a cél, hogy felborítsák egymást – a kéz használata nélkül. A győztes tovább „harcol” a soron következő gyerekkel. A legutolsó győztes a „békakirály”.

Folytatjuk!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja