SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti dekorációs tippek

Somodi Eszter [cikkei] - 2011-04-20
Húsvét közeledtével mindenki szeretné lakását tavaszi-, nyusziváró hangulatba öltöztetni. Íme néhány ötlet, melyek elkészítésébe a gyerekeket is bátran bevonhatjuk.
Húsvéti dekorációs tippek

Húsvéti tojás-gyertya

Először is fújjuk ki a tojásokat! Ha nagyobb lyukat fúrunk a tojásra, a gyerekek is tudnak segíteni a fújásban. A tojásokat mossuk ki, hagyjuk megszáradni! Ezután következhet a viasz megolvasztása: Lábasban vizet melegítünk, a viaszt (elhasználhatjuk a régi, maradék gyertyákat) befőttes üvegbe daraboljuk, majd a lábasba állítjuk, és elkezdjük a vizet melegíteni.

tojas_gyertya

Amint van egy kicsi olvadt viasz, vastag papírból hajtogatott tölcsér segítségével egy keveset a tojás aljába cseppentünk, és hagyjuk megszilárdulni. Erre azért van szükség, hogy ne folyjon ki az egész viasz a tojáshéjból. Ha az megszilárdult, önthetjük rá a maradék olvasztott viaszt, hogy tele legyen a tojáshéj. Ekkor beleállítjuk a kanócot is. Hagyjuk teljesen kihűlni a tojásokat! Végül következik a gyerekek számára legizgalmasabb rész: megpucolhatják a tojásokat, hogy előtűnjenek a tojásformájú gyertyák! A gyertyák alját késsel kicsit faragjuk meg, hogy megálljanak a talpukon.


Fonal-tojás


Egy tálkába ragasztót nyomunk és egy pici vízzel hígítjuk. Fonalat vagy kenderzsineget beleáztatunk, hogy megszívja magát a ragasztóval, majd egy a kívánt méretre felfújt lufira tekergetjük. Felakasztjuk száradni. Száradás után a lufit kibökjük, és kihúzzuk a ragasztótól megkeményedett fonaltojás belsejéből.

fonal_tojas

Átlátszó tojások

Ezek a szép, ablakba akasztható húsvéti díszek így készülnek: fehér papírból kivágunk egy tojásformát, és celluxszal az asztalhoz ragasztjuk. Erre öntapadós fóliát rakunk a ragadós oldalával FELFELÉ. Ezt is rögzítjük az asztalra, hogy ne mozduljon el. Előkészítünk szalagmaradékokat, színes papírfecniket, csillámport stb. Ezekkel feldíszítjük a tojásokat. Ha a díszítés kész, a tetejére egy kis fonalat rakunk, hogy felakasztható legyen a tojás, majd ráborítunk még egy ív öntapadós fóliát (hogy a kettő közé ragadjanak a díszek). Még az asztalon körberajzoljuk a fóliatojást, felszedjük az asztalról és körbevágjuk. Egyszerű és látványos!

atlatszol_tojas


Tarka virágok

Ezek a virágok készülhetnek szinte bármilyen papírból, de akár filcből, vagy gumilapból is. A papírból kivágjuk a virág fejét, közepét, és két kis lyukat fúrunk rájuk. A zseníliadrótot az egyik lyukon alulról befűzzük, a másik lyukon visszahúzzuk, és a virágfej alatt összetekerjük. Ha akad otthon néhány nagyobb, színes gombunk, abból is készülhet a virág közepe.

papirviragok

Ha vékony drótra hasonló módon színes gombokat fűzünk és ezeket zöld szobanövényeink cserepébe szurkáljuk, tavaszi vidámságot csalhatunk a lakásunkba.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja