SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Prof. Dr. Török Szilveszter és a Föld Napja…

Török Zoltán [cikkei] - 2006-04-25
A vad politikai csatározások lezárását megelőző napon egy közel száz fős, békés társaság gyülekezett az Egészségügyi Továbbképző Intézet (ETI) nagytermében. Élő bizonyítékként, hogy igen is lehet érték az egyetértés, a segítő szándék és a szeretet.
Prof. Dr. Török Szilveszter és a Föld Napja…

"Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" szól a jelmondat, a Föld Napjának egyik jelmondata. 1970. április 22-én - Denis Hayes, amerikai egyetemista kezdeményezésére - 25 millió amerikai emelte fel szavát a természet védelmében. Mégis, húsz évvel később, amikor 1990-ben Magyarország is csatlakozott a ma 125 országot tömörítő mozgalomhoz, az ökológiai válság jelei már láthatóvá váltak. Pusztuló bioszféra az üvegházhatás és az ózonlyukak következményeként, az elképesztő mértékű ipari szennyezés, a veszélyes hulladékok növekvő mennyisége, a kiirtott őserdők, az elsivatagosodás, a túlnépesedés, és sorolhatnánk tovább - mind-mind azt bizonyítják, hogy a világ vezető politikusai az eltelt években nem sokat tettek a természet védelmében.

Nem úgy mint az ünnepségre készülő kis csapat. Tagjai nem vezető politikusok, nem rendelkeznek milliárdok fölött, így lehetőségeik sokkal korlátozottabbak. De nap mint nap tesznek azért szerény eszközeikkel, hogy javítsanak a körülöttünk lévő világon, és másokat is rávegyenek erre.

De itt és most nem a 36 éves Föld Napja állt a középpontban, hanem egy másik születésnap. Az ország egyik legismertebb és legelismertebb természetgyógyásza, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének elnöke 75. életévét töltötte be ezen a napon. Dr. Török Szilveszter nyugalmazott egyetemi tanár, a biológiai tudományok professzora sokat tett azért, hogy az őt ünneplők ezt a pályát választották.


Ahogy egyik ismert tanítványa fogalmazott; "...nem csak az egészséges életre, életmódra nevelt, hanem a maga szerény módján olyanokat is tanított, mint a tisztesség, a szerénység, a jóindulat és a jó szándék, a bölcsesség, a tanulási vágy, és ha mindezt egy szóban kellene jellemezni, azt kellene mondani; a tanár úr a szeretet tanította nekünk évtizedeken keresztül, töretlenül. Köszönjük szépen mindazt az időt, amit együtt tölthettünk tanár úrral."

"Annyira rövid az élet, és olyan fontos minden percét kihasználni - nekem elhihetik - elsősorban saját fejlődésünk érdekében" - kezdte a professzor, miután megköszönte mindazt a szeretetet, ami az őt köszöntők másfél órás műsorában kapott. Most sem tagadta meg tanító mivoltát. Miközben vizeink megfékezésén ezrek dolgoztak a gáton, a professzor a víz fontosságát magyarázta el hallgatóságának. Mindazt, amit a vízről, mint őselemről, mindenkinek tudni kellene.

"A víz nem csupán H2O - mondja Masaru Emoto a vizet több, mint fél évszázada kutató japán tudós - a víz gondolataink tükörképe" - folytatta a professzor. A víz gondolataink tükörképe. A világ legérzékenyebb, legcsodálatosabb, mindent tudó élőlénye. Az élet vízben keletkezett, vízben zajlik. És ne felejtsék el, hogy a bennünk lévő hetven százaléknyi víz nagyon hasonlít a Földanya felszínéhez. Tehát analógiái vagyunk a Földnek, ezért jó lenne ha tudomásul vennénk, hogy számunkra a víz az egyik legfontosabb táplálék. Nyilván a levegő is az, és ezzel a két dologgal kellene tudni bánni. Ha a víz gondolataink tükörképe, akkor nem mindegy, hogy ki hogyan gondolkodik. Aki tele van negatív gondolatokkal, az a saját vízkészletét kezdi lebontani. Nem kell várni arra, hogy lesz majd végső ítélet. Az ember negatív gondolataival azonnal kimondja maga fölött az ítéletet. Gondolják végig; nem érdemes gonoszkodni. Jónak kell lenni. A világ legnagyobb businesse, hogy az ember jó. Higyjék el, hogy jó gondolatokkal, szeretettel, tisztelettel, humanitással ezer dolgot lehet kimondani ami az embert jellemezhetné..."

 S miután az ünnepség ezen "hivatalos" része véget ért, a résztvevők átvonultak a másik terembe, ahol az egészséges életmód kiváló ismerői által, saját kezűleg elkészített ételekkel megrakott asztal várta őket, amelyet a kötetlen beszélgetés közben tiszta vízzel öblítettek le. Tették ezt annak reményében, hogy még hosszú éveken keresztül adhatnak hálát professzoruk tanításainak.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja