SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

25 autó ment el mellettük, mire valaki megállt - Görög Zita öccsének próbált segítséget kérni

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-04-13
Görög Zita Insta-sztori bejegyzésben írt arról, hogy húsvét hétfő estéjén öccse rosszul lett, ezért egy budapesti kórházba indultak vele. Mivel az állapota az autóban is rosszabbodott, útközben félreálltak. Miközben Zita a mentőket hívta, az arra járó autósoktól próbált segítséget kérni, hogy vizet adhasson öccsének.
25 autó ment el mellettük, mire valaki megállt - Görög Zita öccsének próbált segítséget kérni

"Kajasokkot kaphattak a sonkától" - Görög Zita felháborodott, hogy továbbhajtottak az autósok, amikor segítséget kért

A volt modell, Görög Zita 24 órás Insta-sztori bejegyzésében számolt be arról az esetről, ami húsvét hétfő este történt velük Solymáron - erről a Naphire.hu számolt be. 

A lapnak Görög Zita elmesélte, hogy öccse rosszul lett, ezért elindultak vele Budapestre egy kórházba. Útközben azonban egyre rosszabb állapotba került, ezért Zita telefonon hívta a mentőket, és közben autósokat próbált megállítani, hogy segítséget kérjen. 

Azt mondta, hogy körülbelül 25 autós hajtott el mellettük anélkül, hogy megálltak volna. Vizet szeretett volna kérni az öccse számára az autósoktól. Végül egy autós megállt és segített.

Görög Zita a történtekről ezt írta: 

"Ők így ünneplik a világosság győzelmét a sötétség, az élet győzelmét a bűn és halál fölött. Lassítva, bámulva, továbbhajtva."

Hozzátette: 

"Talán az Urbi et orbi-t is meghallgatták, majd gyorsan el is felejtették! De csak egy elfogadható válasz jutott eszembe, miért is nem álltak meg, legalább megkérdezni mi a francért ugrálok eléjük. Hisz véget ért a böjt! Kajasokkot kaphattak a sonkától! Krisztus feltámadott, Alleluja! Még szerencse, hogy ezekért a bűnökért is az életét adta már. Tudjátok mi volt Jézus egyik szava a kereszten? Szomjazom! Az öcsém vízre, én jóságra. Ezért kalimpáltam. De még ecetet sem kaptunk” – írta Görög Zita az Insta storyban.

A Naphire.hu-nak azt mondta, nagyon meglepte őt az emberek közönyössége. Öccse azóta szerencsére jobban van, nagyon hálás a mentősöknek és a Honvédkórház orvosainak is ezért. 


4 éves kislány fuldoklott, neki sem álltak meg segíteni

Korábban egy hasonló történetet mutattunk be. Egy anya kétségbeesetten rohant segítségért, amikor kislánya torkán megakadt a fánk és fuldokolni kezdett. Ütögette a hátát, de ez nem segített. Autósoktól próbált segítséget kérni, azt mondja, 40 autó mehetett el mellettük, mire valaki végre megállt. Az a férfi az őrangyaluk - mondta. 


Milyen példát mutatunk a gyerekeinknek?

A gyerekek azt tanulják a világról, amit mi, felnőttek tanítunk nekik. Ha azt látják, hogy észrevesszük magunk körül az elesettet, a bajba jutottat, akkor olyan felnőttekké válnak majd, akik segítőkészek, akik átadják a helyüket az időseknek a buszon, vagy akik átsegítik a vakokat a zebrán.

Legyen szó bármiről, egy kis odafigyeléssel, egymáshoz fordulással sokkal jobb lehet ez a világ, amiben élünk. Érdemes megtanítani gyerekünknek, hogy egy apró segítségnyújtás is nagyon sokat jelenthet egy másik embernek. Akár az életünk is múlhat rajta, ha valaki nem hajt tovább, hanem megáll és segít. A 4 éves kislány anyukája is úgy nyilatkozott, hogy lánya talán már nem élne, ha a férfi nem állt volna meg segíteni. 
 

Kapcsolódó cikkünk: Mit tegyünk, ha lerobbantunk a családi autóval az autósztrádán?

Indexkép: Lakatos Levente / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja