SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kannabiszt adtak kisgyerekük szájába az argentin szülők

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-09-19
Letartóztatták azt a kamaszkorú argentin szülőpárt, akik kislányukat sörrel itatták és kannabiszt szívattak vele, majd a felvételt megosztották egy közösségi oldalon - írja a Dalily Mail.
Kannabiszt adtak kisgyerekük szájába az argentin szülők

Az eset az Argentína északi részén fekvő Formosa városában történt. A 17 és 18 éves szülők állításuk szerint viccnek szánták az egészet, és valójában nem adtak semmit a gyereknek, a felvétel azonban másról tanúskodik. A videón jól látszik, hogy a két év körüli gyermek már alkoholos befolyás alatt van, imbolyog, kis híján el is esik. A szülők, miután leerőltettek egy egész üveg sört a kislány torkán, nem álltak meg, és kannabiszt is nyomtak a szájába.


Forrás: Piece of News / YouTube

A gyermeket ideiglenesen a nagymamájánál helyezték el, a szülők ellen eljárás indult. Anyukája kiskorú lévén a fiatalkorúak bíróságán várja az ítéletet. A bírósági ügy folyamatban van, bővebb tájékoztatást az argentin hatóságok nem adtak.

A videó hatalmas felháborodást váltott ki. Többen megjegyezték, hogy aki ilyet tesz, annak a legrosszabb jár, és nem érdemli meg, hogy szülőnek nevezzék.


Dohányos kétévesek

Az internetet időről-időre elárasztják a hasonló sokkoló történetek. 2009-ig egy ötéves libanoni kisfiú birtokolta a világ legfiatalabb dohányosának járó kétes értékű címet, ő hároméves kora óta cigarettázott. Abban az évben azonban szomorú hírt közölt a China Radio International: egy lágyéksérvvel született kínai kisfiúnak, akit az orvosok még túl fiatalnak tartottak a műtéthez, apja cigarettával enyhítette a fájdalmát. A gyerek két és fél éves korára teljesen függővé vált, napi egy dobozzal is elszívott, többet, mint a kedves apuka.

A legnagyobb nemzetközi felháborodást azonban egy indonéz kisfiú, Aldi Rizal esete váltotta ki 2010-ben. A kétéves, 25 kilós gyermeket szintén apja szoktatta rá a dohányzásra. A szülők elmondása szerint Aldi hamar a függőség tipikus tüneteit kezdte mutatni: ha nem kapta meg az adagját, visított, fejét verte a falba, szédülésről és hányingerről panaszkodott.

Ötéves korára többé-kevésbé leszokott a dohányzásról, ám rákapott a gyorsételekre, és a cingárnak korábban sem nevezhető kisfiú rendkívül meghízott. Legutóbb tavaly nyáron, 8 éves korában lehetett hírt hallani felőle. Addigra már elég idős volt ahhoz, hogy némi akaraterővel maga változtasson az eddigi szokásain, letette a cigit, lefogyott, és kimondottan helyes gyerek lett belőle.

A helyzet Magyarországon sem éppen szívderítő. Egy 2011-es felmérés szerint az óvodások nyolc százaléka próbálta már ki a cigarettát, az általános iskolások 30 százaléka pedig rendszeresen dohányzik.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja