SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magyarország a szív erejével II.

Családinet [cikkei] - 2008-09-22
Knolmár Marica vagyok és az ÉLŐ - életforma gyakorlatáról szól mostani írásom, a szív tanításának közlésében. Magam is a mindennapok kihívásait élem, s úgy gondolom, hogy ami a világban történik ahhoz közöm van, mert itt élek, ide születtem.
Magyarország a szív erejével II.
 Ami másokkal és Földanyánkkal történik, az rám is hatással van, megrendít.  Az ÉLŐ – életformával a célom, hogy szeretetteljesebb, szebb egy  jobb jelennek adjunk esélyt, mely jelen egyben jövőnk is. A  gyakorlatok egyszerűek és  neked is szólnak, ha szándékod a  szív pozitiv energiájával megajándékozni magadat és másokat is. Az ÉLŐ - életforma megszólít bátran minden embert, aki a szív tanítása pozitivitásában kíván élni!

A magad útját járva


Mindannyiunkat  szólít a szív tanítása, függetlenül attól, hogy mivel foglalkozunk. Lehetünk vezető beosztásúak, politikusok, ahogy fizikai dolgozók,  tanulók, nagymamák, nagypapák, vagy humán szférában munkálkodók, hiszen ez csak hasznunkra lehet!

A minap valakitől azt halottam, hogy „olyan nyálas ez a szeretet dolog és hagyjuk már a spirituálitást.” A mindennapoktól nem lehet elválasztani egyiket sem. Ha megtesszük, akkor a következményeivel is számolnunk kell. Egyébként is könnyű lenne ennyivel elintézni mások pozitív szándékát, de mostanra már nem lehet!  Ugyanis egyre többen vannak, akik az egyensúlyra törekszenek, egyre többen szeretnék megtalálni egyedi, sajátos lehetőségeiket, a maguk útját, hogy sorsukat a saját kezükbe véve irányítani tudják. Ez nem mindig megy oly könnyen, de íme az erősítés ahhoz, hogy az általunk óhajtott pozitív életáram vonzásába kerüljünk. Számtalan kibúvót is találhatnánk, de most inkább tegyünk érte, hogy  pozitív tudatosságunk növekedjék:

1. Ízlelgesd a szeretet szót, adj neki színt, egy hangot, egy mozdulatot, ismerkedj vele! Ez sokkal érdekesebb, ha többen csináljátok. Vigyetek bele humort, kedvességet és türelmet.
2. Legyen napi szinten  mantrád a szeretet szó, melyet naponta többször ismételj kedvesen, finoman, így növeszd és add hozzá mindennapjaidhoz. Ezzel hangolod magadat egy finomabb rezgésre, mellyel esélyt adsz magadnak, hogy a pozitívat fejezd ki a negatívval szemben!
3. Miközben mosolyogsz a szívedre, ismételd magadban és éld át,  megengedem, hogy a béke, mint egy „belülről nyíló virág” bennem, szívem és egész lényem virágba borítsa.

Szíved dalát dúdolva


 Ha mindezt napi következetességgel ismételed megéled azt, hogy az életed egy magasabb szintű szeretet számára megnyílik. Az engedékenység és szerénység megteremti számodra a másokkal való figyelmes kommunikációt!  Erősebbnek érzékeled a testedet, tisztábbnak a látásodat, így a mindennapok nehézségeiben a jót is meg látod. Ezzel együtt jobb és lendületesebb, élettelibb dolgokat  hívsz meg magadnak! Figyelj a legegyszerűbb, legtermészetesebb dolgokra, hogy meghallhasd a legbelsőbb  lágy dallamot, mely dallam a szíved énekét dúdolja.
    
1. Énekelj bátran, fejezd ki dalban e belső dallamot. Öltöztetsd fel szavakba, így énekeld el saját belső üzenetedet, saját legbelsőbb, önmegerősítő mantrádat magadnak.
2. Napi tevékenységeid közben is emlékezz erre a dalra, ahogyan teszel-veszel, s dalold bele a mosogatásba, főzésbe, takarításba, a sétálásba, minden tevékenységedbe. Ez a dal a szíved dala, szeretettel itatja át minden tevékenységedet, melyből így magadat és másokat is ösztönző kreativitás válik!
3.  Keress egy nyugodtabb helyet magadnak, mely lehet a természetben is. Ülj le úgy, hogy ne fázz! 5 -10 percről van szó. Csak ülj, lazíts, lélegezz mélyeket és engedd, hogy átéld azt, hogy szeretnek téged. Engedd bele magadat ebbe a megfoghatatlan, de nagyon emberi érzésbe. Nyisd meg szíved kis kapuját a szeretet gyógyító fénye számára. Tudd, hogy ez a te fényed is!

Knolmár Marica
ÉLŐ - életforma

  

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja