SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mennyire fontos a Védelem?

Horváthné Iványi Erika [cikkei] - 2015-04-28
Nagyon!
Nem csak a fizikai, hanem az energetikai védelem is. Sok gyereknél ez is sérül, amikor valamilyen trauma történik a családban, vagy az iskolában.
Mennyire fontos a Védelem?

Azt mindenki megfigyelhette már magán, hogy a gondolatokat, ötleteket érzések is kísérik. Ez lehet jó vagy rossz. Amikor példának okáért, elmész egy szülői értekezletre és ott az év végi kirándulásról beszéltek, megjelenhet egy gondolat a fejedben erről: "örülök, hogy elmennek, legalább lazítanak" de ugyanakkor egyből csatlakozik hozzá a másik negatív érzéssel tarkított gondolat "megbízhatom-e a pedagógusban annyira, hogy vigyázzon a gyerekemre?" Itt csupán arról van szó, hogy jön egy gondolat, amihez rögtön hozzáteszed a korábbi tapasztalataidat (bal agyféltekés hitrendszerből), így megakadályozod saját magadat és a hajlandóságodat arra, hogy újakat fogadj be. Ezért aztán megint a régi minta rögzül és ezután is minden hasonló ügyben ugyanezeket a köröket futod. Jelentheti ez azt is, hogy mindig kiújul egy betegséged, visszatérsz egy régi rossz szokásodhoz új környezetben is, a választék bőséges.

Ezt pedig a gyerekek is megérzik, sőt, azonosulni is tudnak vele és saját mintaként is berögzíthetik az életükbe. Később előveszi, és ugyanúgy akadályozni fogja magát, mint ahogy te teszed most. Gyakran előfordul, hogy történik egy nagyobb trauma, vagy lappang egy probléma a családban, amit mindenki igyekszik figyelmen kívül hagyni, mert nem tudnak rá megoldást, de  a gyerek, mint egy tükör, elkezd jelezni. Lehet ez bepisilés, széklet probléma, alvási zavar, zaklatottabb, agresszívabb viselkedés, szorongás és fizikai betegségek, akár sorozatosan is.

Van erre egy jó kis technika, amit meg szoktam mutatni a nálam megforduló gyerekeknek. Aura védelemnek hívom, és így néz ki:

Csukd be a szemedet és fogd meg egyik kezeddel a homlokodat, másikkal a köldöködet. Most képzeld el, hogy benne vagy egy buborékban és nézd meg milyen a színe, látsz-e rajta repedéseket, apró vagy nagyobb hibákat. Ha igen, akkor ezeket javítsd ki és színezd át az egész buborékot olyanra, amilyen neked megfelel. Meg is nagyobbíthatod. Ha ezzel készen vagy, akkor cseréld meg a kezed és csináld meg ugyanezt a buborékkal.

Ennek a kb. fél perces gyakorlatnak napi szintű végzésével akár néhány nap alatt is észrevehetsz változásokat. Nyugodtabb lehetsz, könnyebben viszonyulhatsz olyan dologhoz, amelyekhez eddig nem, talán még aludni is jobban fogsz. Szintúgy a gyerekek!

Fotó: Pezibear/Pixabay.com

Horváthné Iványi Erika


Horváthné Iványi Erika
Gyermek, junior és felnőtt stresszoldás

Elérhetőségeim:
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/b.
Telefon: 06-30/631-94-32
E-mail: kinezerika@gmail.com
Honlap: http://www.lelekfeny.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja