SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Már nem az a nő vagy, akibe beleszerettem" - egy férj őszinte vallomása

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-07-07
Te voltál életem szerelme, veled akartam leélni az egész életemet. Nagyon fáj kimondani, de már nem az a nő vagy, akibe beleszerettem. Tudod, én olyan apa akartam lenni, aki mindenáron egyben tartja a családot. De már nem megy. Válni akarok.
"Már nem az a nő vagy, akibe beleszerettem" - egy férj őszinte vallomása

L. története.

Drága feleségem!

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy ilyen levelet kell írnom neked, de most mégis eljött ennek az ideje. Sokat őrlődtem, mire meghoztam ezt a döntést, de most már biztosan tudom, érzem, hogy ez így nem mehet tovább. 

Tudod, te voltál életem szerelme. Emlékszel, amikor megismerkedtünk? Tele voltunk élettel, tervekkel, és ami a legfontosabb: boldogok voltunk. Úgy éreztük, hogy ha együtt vagyunk, miénk a világ. Hogy megállíthatatlanok vagyunk és nincs olyan akadály, amit együtt ne küzdenénk le. Kitartottunk egymás mellett a legnagyobb bajban is, például amikor meghalt édesapád, vagy amikor én elvesztettem az állásomat. 

Nem is volt kérdés számomra, hogy te vagy az a nő, akivel le szeretném élni az egész életemet. Akit látni szeretnék megöregedni, a kis mosolygós ráncaival együtt. 

Ma már azonban nem vagyok ebben olyan biztos. Fáj, nagyon fáj kimondani, de úgy érzem fenekestül felfordult az életünk, mióta a kislányunk megszületett. És te már nem az a nő vagy, akibe régen beleszerettem. 

Amikor a kislányunk megszületett, te kiraktál a közös ágyunkból, az intimitás pedig teljesen megszűnt kettőnk között. Én igyekeztem helytállni apaként és férjként is, de te nem hagytad. Ha ki akartam venni a részem, például az esti fürdetésben, te mindig ellökted a kezem, hogy inkább majd te csinálod, mert én úgysem tudom, meg azt nem úgy kell. Esélyt sem adtál arra, hogy én is megpróbáljam. Öltöztetni, pelenkázni vagy etetni. Amikor segíteni akartam, azt mondtad, hogy én úgyis rosszul csinálom. 

Próbáltam türelmes lenni, beszéltem erről a kollégáknak is és ők is azt mondták, hogy ez egy ilyen időszak, túl kell lépni rajta. 

És én próbáltam. Tényleg próbáltam. 

De azóta már 4 év eltelt, és hiába lett óvodás, és hiába nem szoptatsz már, te még mindig olyan rideg vagy hozzám. 

Úgy érzem, én már csak arra kellek ebben a családban, hogy dolgozzak, hogy hozzam haza a pénzt, hogy vásároljak be, és vigyelek el titeket autóval oda ahova szeretnétek. Ezeken kívül pedig jobb, ha úgy teszek, mintha nem is léteznék. Mert én még arra sem vagyok jó, hogy játsszak a kislányunkkal. Ha hancúrozunk, az szerinted durva játék, ha meg leülök vele rajzolgatni, máris rámszólsz, hogy miért nem mutatom a helyes ceruzafogást. De még mesét nézni sem tudok vele, mert akkor meg az a baj, hogy túl sokat van képernyő előtt. 

Úgy érzem, hogy bármit csinálok, az rossz. Hogy csak megtűrsz magad mellett, mert én vagyok a kenyérkereső, és hogy már nem is szeretsz. 

Hol van a régi tűz, hol van az a vagány, mosolygós csaj, akit megismertem? 

A mindennapok teljesen felőröltek bennünket, sokat veszekszünk semmiségeken és nem értem, hogy jutottunk el idáig, hogy ennyire eltávolodtunk egymástól. 

Nem vagyok az a férfi, aki követeli, hogy minden éjszaka legyünk együtt, de az hogy te 4 éve kiraktál az ágyunkból és eszedbe sem jut az intimitás, az számomra felfoghatatlan. 

Hiányzol. Nagyon hiányzol. Ha visszaforgathatnám az idő kerekét, megkérdezném, hogy csináljuk ezt úgy, hogy jobb legyen. De úgy érzem már késő. Hogy már nem lehet ezen változtatni. 

Nem akarom és soha nem is akartam, hogy a kislányunk csonka családban nőjön fel. De az sem jó neki, ha érzi a mindennapos feszültséget. Úgyhogy arra kérlek, gondold át, amiket leírtam és ha te is úgy érzed, akkor fájó szívvel, de el kell búcsúznunk egymástól. 

Szeretettel ölellek!

Férjed

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja