SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A szerepjáték jelentősége egy párkapcsolatban

Családinet [cikkei] - 2014-05-27
Úgy tűnik valakinek felejthetetlen szexben volt része... de kinek? Szexfantáziák - avagy fantáziálás a szexről.
Mi a hosszú és jó párkapcsolat titka? Az őszinteség, az odafigyelés, a feltétel nélküli és odaadó szeretet?
A szerepjáték jelentősége egy párkapcsolatban

Ezek mind-mind lényeges tényezők, azonban legalább ennyire fontos, hogy ne hagyjuk kialudni az egymás iránti szexuális vágyat sem. Ennek fenntartásában jelentős szerepet játszanak a szerepjátékok és a szexuális fantáziák, melyek segítségével újra meg újra elcsábíthatjuk partnerünket, és izgalmas intim kalandokat élhetünk át. Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM) szerint a kisfilmben szereplő középkorú pár is valószínűleg ennek köszönhetően néz még mindig úgy egymásra, mint kapcsolatuk hajnalán.

A változatosság gyönyörködtet – szól a mondás, mely az élet bármely területére igaz, beleértve a szexualitást is.  A szexuális fantáziák és szerepjátékok sokszor nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hosszú, boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élhessünk partnerünkkel. Ezt az állítást Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM) is alátámasztja, aki szerint főképp a tartósabb párkapcsolatnál szokták színesíteni szerepjátékokkal az együttléteket, de vannak, akik már rövid együttlét után is szívesen öltenek magukra különböző szerepeket.

„A tanítónő-diák, az ápolónő-beteg, a főnök-beosztott vagy a rosszlány figura talán a leggyakoribb és legkedveltebb szerepek, melyekhez gyakran jelmez is társul. Míg az előzőek inkább a férfiak fantáziájának kedveznek, a nők sokszor szívesen veszik, ha párjuk a videóban látottakhoz hasonlóan szerelő vagy kétkezű munkás bőrébe bújik”- nyilatkozta a téma kapcsán a szakértő. „Sokan például mikulás vagy húsvét környékén, egy ilyen beöltözéssel ajándékozzák meg partnerüket.”

A szexuális fantáziákat tekintetve a legtöbb nem túl extrém, inkább a helyszín és időzítés szempontjából változnak a variációk. „A liftben vagy tengerparton, esetleg a lebukás veszélye melletti szeretkezés vágya elég gyakori. Ugyanígy az út szélén egy légyott az autóban (lásd a korábbi video). A férfiak talán leggyakrabban a több nővel való szeretkezésről álmodoznak, amelyhez hasonló fantáziák a nőktől sem idegenek, csak ilyenkor esetleg a férfiak vannak túlsúlyban” - mondta Dr. Erős Erika.

A videókról

Milyen hatással van rád a jó szex? - teszi fel a kérdést a Durex legújabb online kampányában, melyre a MoFilm feltörekvő filmrendezői négy kisfilmben adnak választ. A filmekből megtudhatjuk, hogy szerintük miről ismerszik meg a jó szex – és az, akinek része volt benne.  A MoFilm egy fiatal filmkészítőket tömörítő hálózat, mely a világ bármely pontján lehetőséget biztosít tehetséges filmkészítőknek, hogy szabadon engedjék fantáziájukat és kibontakoztassák tehetségüket. A Durex által közzétett „Valaki jót szexelt, kitalálod, hogy ki?” témafelvetésre több rendező készített rövidfilmet, melyek azokat a momentumokat ragadják meg, amikor képtelenek vagyunk levakarni arcunkról a mosolyt még a legalkalmatlanabb pillanatban is, a szex utáni túláradó jókedvet vagy a reggeli diadalmenetet, mikor kilépünk az ajtón  egy észbontó  éjszaka után.

Az eddigi kisfilmek a következő oldalakon tekinthetőek meg:

https://www.youtube.com/channel/UCcN9HmfIhAGFIcrhCqMc3vg

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja