SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ex kérdés (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Fuchs Franciska [cikkei] - 2011-04-14
Minden kapcsolatban eljön az a fordulópont, ahol feltárásra kerül az "ex akta". Valamikor előbb, valamikor később, de egy idő után minden pár mesél egymásnak a múltbéli szerelmeiről. Feltétlenül szükséges a volt kapcsolatunkról beszélni? Előrébb viszi-e a kapcsolatunkat, vagy újabb kérdéseket vet fel?
Ex kérdés (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Kedves nő társaim valljuk be őszintén, hogy mi azért igen is kíváncsiak vagyunk ki volt előttünk. Ha tehetjük azonnal csekkoljuk a nőszemélyt a közösségi portálokon, majd később kivesézzük a látottakat a barátnőinkkel. Ha a nőt szépnek találjuk, azért valami kritikát kell rá mondanunk, tőlünk biztos nem lehetett jobb. Ha pedig a hölgyeményt alul értékeltük, nem értjük mit evett rajta életünk párja. Összegezve szerencsésnek érezzük magunkat, hogy most miénk a barátnő státusz.

Az „ex akta” feltárásával elénk tárul sok minden jelenlegi partnerünkről. Hogyan tudja kezelni a problémákat, tud-e civilizáltan lezárni egy kapcsolatot, tiszteli-e a volt barátnőjét. Ez nagyon fontos, mert valaha, ha fáj is belegondolnunk, de szerette azt a nőt, tehát megérdemli a tisztelet a kapcsolatuk emlékére. Ha a volt barátnőjét emberszámba sem veszi, nem sok jót ígér ez az ember.

Szakítani lehet békésen, barátként elválni, de lehet tányértörős szakítás, mely után kerülünk minden kínos találkozást az exel. Barátként elválás?? Azaz, hogy rendszeres kapcsolattartás, születésnapkor, névnapkor, karácsonykor gondolunk a másikra, plusz még ezen felül a közös kávézások, emailek, telefonbeszélgetések. De az ilyen kapcsolatok valóban lezárultak, vagy csak fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy a jól beválthoz bármikor visszatérhetünk. Közben ide-oda kacsintgatunk, lehet egy jobb party-ra lelünk, ha nem jön be a dolog, sebaj még mindig ott az ex. Na, igen lehet sokan gondolkodunk így, de mi van a másik féllel, az ő érzéseivel.


Ott egy szerelmes nő, aki végre normális kapcsolatra vágyik, de szerelmétől azt kapja, hogy - „ néha beszélek a volt barátnőmmel, tudod drágám barátként váltunk el, de semmi különös, remélem nem gond”. Sokaknak ismerősen csenghet ez a mondat. Ha fájlaljuk ezt a baráti viszonyt, akkor mi vagyunk a féltékeny nők, és ha így folytatjuk tényleg lesz okunk rá. Tehát mivel mi nem szeretnénk osztozni az excsajjal a pasinkon, ezáltal sodornánk bele a férfiakat más nő, vagy az a bizonyos ex karjaiba, aki végig képben volt.
Hol húzódik az a képzeletbeli határ, mikor már az exbarátnő túllép mindent? Amikor betelik a pohár és féltékenységi jelentben törünk ki. Vajon ez tényleg féltékenység, vagy féltés, vagy mivel mi is nők vagyunk és ismerjük a nőket, ezért értjük eme cselszövést? Persze ezt a teremtés koronái máshogy látják, hisztinek értékelik.

Barát vagy nem barát?
Akihez valaha gyengéd érzelmek fűztek és szinte minden porcikáját ismerjük, nem lehet csak úgy simán a barátunk. Normális esetben az ember a barátjával nem szeretkezett. A szex a barátságot más síkra tereli. Lehet, hogy előbb volt szex és utána jött a barátság, vagy fordítva, de mindenképpen változást hoz két ember viszonyában.

Nehéz kérdés az a bizonyos ex kérdés a párok életében. Ez egy olyan konfliktusforrás, amit meg kell tanulni kezelni minden párnak. Tiszteletben kell tartani a múltat, de ezt csak úgy lehet, ha már lezárult. Egy kapcsolat végével, ahogy az emlékeinket betesszük egy dobozba a szekrény mélyére, úgy a fejünkben lévőket is a szép emlék polcra kell helyezni. Jelenlegi párunkra kell koncentrálni. Ő a jelen és lehet a jövő is, a múlt pedig hozzásegített minket a jelenhez, de a kettő együtt párhuzamosan nem működhet.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja