SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kamu, vagy nagy üzlet? A törzsvásárlói rendszerekről, függetlenül!

Családinet [cikkei] - 2009-03-31
A haverod, a sógor és mindenki erről beszél. Jogokat emlegetnek, tíz és százezreket költenek, és elégedetten dörzsölik a tenyerüket. Gyanús neked, de értenéd mi ez? Segítünk!
Kamu, vagy nagy üzlet? A törzsvásárlói rendszerekről, függetlenül!

Mórickásan elmagyarázzuk, hogyan is működnek a törzsvásárlói rendszer alapjai.

Ez egy nagyon okos találmány, leírom a rövid lényegét, hogy mindenki számára érthető legyen.

A kereskedelem úgy épül fel, hogy vannak a kereskedők (eladók, vállalkozók, szolgáltatók) és vannak a vevők.

A kereskedő célja, hogy minél több vevője legyen, ezzel minél magasabb, stabilabb, tartós profitot érjen el.

A vevő célja is egészségesen önző, szeretne megfelelő terméket megfelelő áron megkapni.

A törzsvásárlói rendszerek azt teszik lehetővé, hogy kereskedők kedvezményt adjanak tagjai, a vásárlók számára.  Ezzel a kereskedő azt éri el,  hogy a rendszer tagjai hozzá mennek vásárolni és nem a konkurenciához, a vásárló pedig a kedvezménynek örül. A rendszer üzemeltetője minimális költséget (többnyire 1%-ot) kér a tranzakciók, azaz a vásárlások után, amit a kereskedő fizet meg neki az adott kedvezményből.

Ez egy alap felállás, de mára már létezik több matematika professzor által továbbgondolt variációja is, ami a következő:

Ha a törzsvásárló kap néhány forint visszatérítést, elkölti egy másik boltban valami apróságra. Azonban, ha a kedvezményt úgy kapja meg, hogy az további bevételeket termeljen számára, akkor még szívesebben vásárol ebben a rendszerben. Ha az így termelt bevételének egy részét vásárlási utalvány formájában kapja meg  amit a rendszer kereskedőinél tud elkölteni, azzal gyakorlatilag végtelenítetté válik a rendszer. Ebben rejlik a zsenialitása.

Mit lehet tenni, hogy erről minél többen értesüljenek úgy,  hogy ez ne kívánjon sokmilliós reklámot a rendszer kitalálójától? Legjobb reklám az elégedett vevő, ösztönözzük hát, hogy mesélje el másoknak is milyen remek lehetőséget talált és részesedhessenek egymás vásárlásaiból! Figyelem, nem piramis, nem MLM! Itt nem a felső vonal gazdagszik az utána jövőkön, hanem egymást gazdagítják, mivel a rendszert úgy találták ki, hogy a felső vonalak nem tehetnek mást, minthogy a maguk alatt lévő ágakat fejlesztik!

Jelenleg két ilyen, sikeresen működő rendszer van Magyarországon: a Lyoness és a Sciennet.

A Lyoness van régebb óta és már több országban is jelen vannak, a Sciennet kevésbé régen indult, de dinamikusabban fejlődik. Kisebb eltérések vannak köztük, az alapok gyakorlatilag megegyeznek.
Számunkra, magánszemélyek számára lényeges különbség, hogy az egyikbe ingyen lehet belépni, a másiknak van egy minimális (2600 Ft) költségvonzata.
Az egyiknek sok kis magyar cég a partnere (ez is a célja, hogy a magyar kereskedőket támogassa), a másikkal viszont mehetünk több nagy multihoz is kedvezményesen vásárolni.
Egy nagyvárosban legtöbbször majdnem mindegy, hogy jobbra, vagy balra indulunk el a boltba. Itt a törzsvásárlói rendszerben annyi a különbség, hogy okosan vásárolunk.

Nem költünk többet, mint amúgy költenénk - mert az nem jó nekünk -, de, ha költünk, akkor ott költünk, ahol nekünk a legjobb. És hol lenne jobb, mint az a bolt, ahol pénzt kapunk vissza a vásárlásaink után?

Azt tapasztalom, hogy a magyar iskolarendszer pénzügyi intelligenciát nem ad az embereknek. Úgy lökik ki az iskolapadból szerencsétlen diákot, hogy menj, megkaptad a tudást, amivel pénzt kereshetsz - de utána nem segítenek, hogy ezzel a pénzzel hogyan bánjon az ember fia - lánya. A pénzügyeket is tanulni kell, nem fogja más megoldani a helyzetünket helyettünk!

Számomra nem az az elsődleges cél,  hogy rövidtávon meggazdagodjak a törzsvásárlói rendszerekből, hanem, hogy egy életstílust kialakítsak, amivel hosszú távon is be tudom magam biztosítani.
Szerintem jó dolog, ha jön havi 5-10-20-50 ezer Ft fixen. A bejövő plusz pénzt nem feltétlen költöm el, hanem kötök egy hosszú lejáratú életbiztosításos megtakarítást (nem vagyok ügynök, az egy külön szakma) és amikor a gyerekeim leérettségiznek nem kell azon vakarni a fejem, hogy miből finanszírozzam az egyetemi tanulmányaikat, csak fogom és átutalom a pénzt. Szerintem ezek a lassú, nyugis, kockázatmentes tervek. Nem a keresetem kockáztattam, sem a megtakarításaimat, semmi mást nem tettem hozzá, mint ésszel vásároltam.

Az ígért webes tanítások és további sok hasznos okosság a tagok oldalán, törzsvásárlói regisztráció után érhető el.

Forrás:http://www.onlanc.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A szerkesztő ajánlja