SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit tehetünk, hogy a foltos vagy elhasználódott ruhák milliói ne végezzék hulladéklerakókban? - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2019-09-26
 [X]

Megfelelő ápolással csökkenthető a kidobott ruhaneműk ökológiai lábnyoma: ha a ruháinkat csak 10%-kal hosszabb ideig hordanánk Európában, 3 millió tonna szén-dioxiddal és 150 millió liter vízzel kevesebbet használnánk fel évente.*
A szeptembertől kapható új Ariel Allin1 PODS mosókapszulák az Ariel eddigi leghatékonyabb termékei. Környezetkímélő mosás mellett is hatékonyan távolítják el a foltokat és a szemmel nem látható szennyeződéseket, használatával a ruhák hosszabb ideig tűnhetnek újnak.
Mit tehetünk, hogy a foltos vagy elhasználódott ruhák milliói ne végezzék hulladéklerakókban? - Nyereményjáték!

A ruhadarabok fogyasztása 2000 óta szinte megduplázódott, de a mai vásárlók csak fele annyi ideig használják ruháikat, mint régen. A ruhák 20 százaléka kidobásra kerül, mert megsérül, foltos lesz vagy elhasználódik. A WRAP (The Waste and Resource Action Programme, Nagy-Britannia) felmérése alapján, ha 10%-kal hosszabb ideig hordanánk ruháinkat Európában, 3 millió tonnával kevesebb szén-dioxid kerülne a levegőbe és 150 millió liter vízzel kevesebbet használnánk fel évente.

Egyértelmű, hogy a ruhák használat közben szennyeződnek. Egy emberről átlagosan naponta 20 gramm elhalt hámsejt és 0,5-1 liter izzadság távozik, amely többnyire a ruháinkon végzi. Ha a szennyeződéseket nem, vagy nem megfelelően távolítjuk el, egyre jobban láthatóvá válik, amely a ruha szálait mikroszkopikus szinten tapadóvá teszi. Ez ragasztóként működik, azaz a szennyeződés szennyeződést vonz, így az idő múlásával a foltok egyre erősebben láthatóvá válnak. A látható és szemmel láthatatlan szennyeződés az oka annak, hogy ruháink egy idő után színüket vesztik, elszürkülnek.

Ariel Allin1 PODS: Nagy hatékonyságú tisztítás, hogy a ruhák sokáig újnak tűnjenek, még hideg mosásnál is.

Ariel Allin1 PODS

Az új Ariel Allin1 PODS mosókapszula hatékony a látható és láthatatlan szennyeződéssel szemben már az első mosás alkalmával, akár hideg vízhasználat és energiatakarékos mosás esetén is.
A mosókapszula gyorsan oldódó filmréteggel rendelkezik, amely a tisztító, felületaktív anyagokat már a mosás kezdetétől a megfelelő időben bocsátja ki, és a mosás teljes időtartama alatt folyamatosan tünteti el a szennyeződést.
Fontos: a megfelelő eredményhez a mosókapszulákat mindig a ruhák előtt kell a dob aljába dobni, mert a feloldódás így történik meg a leghatékonyabban.

Kertészkedés, utazás, főzés?

Ariel Allin1 PODS

Vagy éppen sport, kirándulás, barkácsolás? Bármilyen hobbinak hódolunk, ruháink előbb utóbb foltosan végzik. A kertészkedés hamar tönkre teheti ruháinkat – a sár, pollen és a fű okozzák a legnehezebben eltávolítható szennyeződéseket, de a főzés közben szerzett foltok is gyakran megmaradhatnak. Az Ariel Allin1 mosókapszulája segít eltávolítani az olyan nehéz foltokat is, amiket kertészkedéskor szerzünk, segít elbánni az ételfoltokkal, nincs szükség előmosásra, áztatásra vagy folttisztító termékek használatára. A mosókapszulát magunkkal vihetjük utazásaink alkalmával, nincs szükség rengeteg ruhára, hatalmas és nehéz csomagokra, elég egy-egy mosókapszula a bőröndbe.

Ariel PODS Before & After

 

*Az évente kidobott ruhák mennyiségére vonatkozó adat egy EU által finanszírozott projektből, az EU SCAP-ből származik (Sustainable Clothing Action Plan). A WRAP 2012-es kutatása a ruhák élettartamának 10%-kal történő meghosszabbításával számított ökolábnyom adatait mutatja. Ebből következtethető Európa lehetséges teljes megtakarítása. A szén-dioxid kibocsátás és vízmegtakarítás a kidobott ruhákra vonatkozó WRAP számításán alapul, amely egy tonna kidobott ruha átlagos széd-dioxid lábnyomát mutatja. Az összes tonnánkénti és szövetfajtákra vonatkozó széndioxidlábnyom adat a WRAP-től származik.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj helyesen az alábbi egyszerű kérdésekre október 16. éjfélig és a helyes választ beküldők között Ariel Allin1 Ultra OXY effect mosókapszulát sorsolunk ki.

Sorsolás: 2019. október 17.

A szerencsés nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja