SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

20 apró ötlet a tiszta gyerekszobához

Családinet [cikkei] - 2010-08-19
Csak Mary Poppins képes minden segítség nélkül kitakarítani egy gyerekszobát. Neked bizony szükséged lesz fertőtlenítőszerekre és mindarra, amit itt olvashatsz.
20 apró ötlet a tiszta gyerekszobához

Szeretnéd a kezedben tartani ezt a listát? Kattints ide, és máris nyomtathatod!

Pelenkázó asztal
Vedd le az asztal tetejét.  Ha műanyagból készült, töröld le fertőtlenítő kendővel vagy mosogatószeres vízbe mártott ronggyal.  Ha ruhaanyagból készült, kímélő mosóporral, alacsony hőfokon kimoshatod mosógépben is. Az eldobhatót pedig egyszerűen dobd a szemetesbe és tegyél fel újat.
A pelenkázó asztal minden oldalát mosd le alaposan. Az asztalon kívül a krémes dobozokat, kenőcsös tubusokat és a pelenkatartót is törölgesd le fertőtlenítő kendővel vagy mosogatószeres vízbe mártott ronggyal.

Kiságy
A műanyag bevonatú matracot töröld át mosószeres vízbe mártott ronggyal.

Töröld át száraz, tiszta ruhával.
Porszívózd ki a matrac mindkét oldalát.
Mosd ki az ágyneműt. Mosdd ki a lepedőt, takarót és áztasd legalább 55 fokos vízben. (ennél alacsonyabb hőmérsékleten nem fognak elpusztulni a poratkák, amelyek a legfőbb asztmát kiváltó allergének a gyermekek esetén)
Tisztítsd meg a védőkorlátokat és léceket is. Törölgesd át őket fertőtlenítő kendővel vagy mosószeres vizes ronggyal.
Ne feledkezz meg az ágy lábairól és a keretről sem! Használj itt is fertőtlenítő kendőt vagy rongyot
.

Pelenkatároló
Vidd ki a szobából a használt pelenkákat tartalmazó szemetest. Valahol máshol takarítsd ki, így a baktériumok nem tudnak a tiszta gyerekszobában elszaporodni. Vedd ki a szemetes zacskót, ha használsz ilyet, és dobd ki a kukába. Ha nem, öntsd a pelenkákat egy szemetes zsákba.
Nagyon alaposan, minden zugot, mélyedést tisztíts ki! Ha kell, ne légy rest fogkefét használni a legtökéletesebb tisztaságért. Fújd be kívül belül tisztítószerrel, hogy fertőtleníts. Ezután töröld egy ronggyal szárazra.

Sportfelszerelések
Töröld át nedves tisztítószeres ronggyal a baseball labdákat, kosárlabdákat és focilabdákat. Ezt tedd inkább a kertben, így nem a szobában koszolsz. Ne használj durva dörzsölő tisztítószereket, amelyek károsíthatják a varrást és ne permetezz vizet közvetlenül a labdákra és ne mosd őket folyó vízben, mert a víz a belsejükbe szivároghat.
Töröld le a rászáradt sarat az ütőkről, ehhez használj tisztítószeres szivacsot, majd töröld őket szárazra egy tiszta ruhával.
Ne feledkezz meg a hoki-ütőkről sem! Nedves ruhával tisztává varázsolhatod őket.

Játékok
Tisztítsd meg a társasjátékokat és műanyag figurákat kicsavart fertőtlenítőszeres ronggyal. Ugyanezt tedd az összes többi műanyag játékkal.
A kádban pancsoláshoz használt játékokat áztasd egy lavór vízben. Önts bele egy kis fehérítőt.  A végén öblítsd le vízzel.
Fertőtlenítsd a plüssállatokat! Kimoshatod alacsony fordulatszámon a mosógépben is, de ha beteszed őket két napra egy zacskóban a mélyhűtőbe, az is tökéletes megoldás. -18 Celsius fok alatt minden kórokozó elpusztul. Hagyd kiolvadni utána.
A fából készült játékokat egy vizes, tisztítószeres ronggyal tisztíthatod megfelelően.

Játéktároló doboz
Hullámpapírból készült dobozotok van? Ürítsd ki, majd nedves, tisztítószeres ronggyal törölgesd át. Hagyd megszáradni. A fából készült játékokat egy vizes, tisztítószeres ronggyal tisztíthatod megfelelően.
Műanyag dobozotok van? Az üres doboz fertőtlenítéséhez fújj tisztítószert a dobozra – kívül, belül. A sarkokat tisztítsd fogkefével.
Faládátok van? Tegyél kis mennyiségű tisztítószert nedves rongyra és töröld át a ládikót kívül-belül. Ne vidd túlzásba, a fa megvetemedhet. Töröld egy ronggyal szárazra.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A szerkesztő ajánlja