SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tegyünk együtt a gyermekekért program

Családinet [cikkei] - 2006-05-18
Egy daganatos beteg kisgyermek életének megmentéséhez számos „segítő kézre”, köztük a szülők, az orvosok, a nővérek, a tanárok, a terapeuták, az egészségügyi intézmények valamint a civil és a kormányzati szféra segítségére és összefogására van szükség.
Tegyünk együtt a gyermekekért program

 

Ezt az összefogást és szándékot szimbolizálandó, a Danone Kft. hazánk első szociális célú rekordjának felállításával, a világ legnagyobb kézzel festett képének Guinness Rekord kísérletével indítja útjára az idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” programot. A legnagyobb kézzel festett kép 5 magyar városban, köztük Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Szombathelyen és Budapesten, azaz a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat regionális központjaiban, a beteg gyermekek támogatása iránt elkötelezett lakosság bevonásával készül majd el. A kép alapjául Varga Krisztina 10 éves sármellékei kislány rajza szolgál majd, amellyel a Pécsi Gyermekklinika kisbetege megnyerte a Danone Kft. “Legszebb álmom” című rajzversenyét. A “Tegyünk együtt a gyermekekért” program eredményeként, 4 év alatt a 10 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központ eddig 124 millió forint támogatást kapott az egy adott hónap során eladott minden Danone termék után. A támogatást a központok életmentő orvosi berendezések beszerzésére, valamint a daganatos beteg gyermekek részére szervezett re-integrációs napok megvalósítására fordították. A Danone Kft. célkitűzése az, hogy a „Tegyünk együtt a gyermekekért” program, amelyet a vállalat Magyarország első szociális márkájának bevezetésével támogat, egy egész évben futó nagyszabású társadalmi szociális mozgalommá váljon.

 

Egy daganatos beteg kisgyermek felépülése 9-10 hónapig tart, azonban a gyermekek rehabilitációja, a mentális és fizikai stressz hatásainak feloldása akár 5-7 évig is eltarthat. Ez a folyamat nagyon sok „segítő kezet”, erőfeszítést, lelki energiát és kitartást igényel mindenkitől, aki azért dolgozik, hogy a Magyarországon valamilyen tumoros megbetegedéssel, jellemzően leukémiával vagy limfómával kezelt közel 2.000 kisgyermek meggyógyuljon. A segítségre szükség van a szülők részéről, akik gyakran állásukat és jövedelmüket vesztik el azért, hogy gyermekük mellett lehessenek, az orvosok részéről, akiknek a terápiákat nagy odafigyeléssel kell megtervezniük és végrehajtaniuk, mindemellett a terapeutáktól, akiknek a sok esetben halálos betegség lelki hatásait kell kezelniük, valamint a támogatóktól, akiktől a klinikák számíthatnak támogatásra annak érdekében, hogy hatékonyan küzdhessenek meg ezekért a fiatal életekért. Ez az összefogás 7 esetben sikerhez vezet, de 10-ből 3 gyermek életet sajnos elveszítünk a gyermekkori daganatos betegségek következtében. Ez évente körülbelül 100 gyermek halálát jelenti Magyarországon.

 

Ezt az összefogást szimbolizálandó a Danone Kft. – a „Tegyünk együtt a gyermekekért” program 7. évét, ezen belül az 5. daganatos beteg gyermekeket támogató programot – Magyarország első társadalmi célú rekordkísérletével, a legnagyobb kézzel festett kép Guinness rekord-kísérletével indítja útjára. Áprilisban a vállalat a 10 onkológiai központ kisbetegeit invitálta meg „A legszebb álmom” címmel meghirdetett rajz és esszé pályázatra. A pályázatra beérkezett több tucatnyi rajz közül Varga Krisztina 10 éves sármelléki kislány, a Pécsi Gyermekklinika kisbetegének rajzát ítélte a legjobbnak a zsűri. Krisztina rajzát 5 egyenlő nagyságú részre osztják, majd ezt követően olyan mozaik képekké alakítják, amelyben minden mozaik egy színkódot kap. A képeket ezután kézzel festik majd meg az „Érintés napja” elnevezésű nyilvános eseményeken az ügy iránt elkötelezett debreceni, szegedi pécsi, szombathelyi valamint budapesti lakosok. Minden kézzel megfestett kép önmagában is egy Guinness rekordnak számít, azonban a budapesti, mely magában foglalja majd a 4 megyeszékhelyen megfestett képet és az 5. budapesti részt is, egy egyedülálló Guinness rekordot jelent, mivel ez lesz a világ legnagyobb kézzel festett képe, amely egyben szociális célt is szolgál.

 

“Egy társadalmi problémát akkor értünk meg igazán, ha önmagunk is részt veszünk annak megoldásában. A világ legnagyobb szociális világrekordjának felállításával a daganatos beteg gyermekek életébe kívánjuk bevonni mindazokat, akik segíteni és támogatni akarják a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját vagy akár csak szimpatizálnak azzal.” – mondta Cécile Cellier, a Danone Kft. ügyvezető igazgatója. „A Danone úttörő szerepet játszott Magyarországon a vállalati társadalmi felelősségvállalási programok megteremtésében, ezért felelősségünk az is, hogy az élen járjunk ezen kezdeményezések finanszírozása terén is. Ezért hoztuk létre Magyarország első szociális márkáját, amelynek teljes hasznát a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjának támogatására fordítja vállalatunk.” – tette hozzá az igazgató. „Az elmúlt években a Danone Kft. 1 forintot ajánlott fel egy adott hónapban eladott minden egyes terméke után. Az utóbbi 4 év folyamán több mint 124 millió forint gyűlt össze ilyen módon, amelyet a vállalat a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára utalt át. A támogatásból a Hálózat tagintézményei életmentő orvosi felszereléseket, egy mentőautót, számos infúziós pumpát, egy nagy értékű sejtelőkészítő berendezést, betegfigyelő monitorokat vásároltak, valamint klinika-felújításokat végeztek és baba-mama szobákat hoztak létre, mindemellett pedig 25 úgynevezett rehabilitációs eseményt szerveztek meg, mintegy 1.200 beteg gyermek és szüleik számára.

 

Idén a Danone Kft. május 15-től forgalmazza majd Magyarország első szociális márkáját, a TEGY Rudit, melynek teljes hasznát a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára fordítja és minden egyes eladott termék után 3 forintot adományoz erre a jótékony célra. A vállalat ezzel párhuzamosan egy országos, de regionálisan értékelt egyedülálló szociális szolidaritási versenyt hirdet, mely lehetővé teszi az onkológiai központtal rendelkező régiók számára azt, hogy saját régiójuk számára gyűjtsenek. A verseny és ennek eredményei nyilvánosak, és azt az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a TEGY weboldalán. (A weboldal címe: www. tegy.hu.)

 

A Danone Kft. a TEGY program alapjaira építve egy országos szociális mozgalmat kíván elindítani. A vállalat híres személyek és ismert emberek „segítő kezét” kéri ahhoz, hogy a program ne csak pár hónapig, hanem egész éven át tartson. A TEGY programot eddig minden évben támogatta az Egészségügyi Minisztérium, a Ifjúsági-, Szociális-, Családügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium. Az elmúlt évekhez hasonlóan Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs és Szombathely városok az idén is támogatásukról biztosították a TEGY programot. Ebben az évben, a program büszkélkedhet többek között Sólyom Erzsébet Asszony, Vitray Tamás civil fővédnök, Szentpéteri Csilla zongoraművész, Csisztu Zsuzsa sportriporter, Kiki, az egykori Első Emelet együttes frontembere, DJ Dominique valamint Rókusfalvy Pál  producer támogatásával is. Az idén a Danone nem csak elvi támogatást, de a támogatók kézlenyomatait is kérte ahhoz, hogy létrejöhessen a világ legnagyobb kézzel festett képe, amely egyben szociális rekordkísérlet is.

 

A „Tegyünk együtt a gyermekekért” program kedvezményezettjei a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája, a Madarász utcai Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája, a Miskolci B-A-Z Megyei Kórház onkológiai központja, a Szegedi Tudományegyetem onkológiai központja, a Szombathelyi Vas Megyei Kórház onkológia osztálya valamint a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona.

 

A Danone Kft. dolgozói idén is aktívan részt vesznek majd a „Tegyünk együtt a gyermekekért” programban. A dolgozók nem csupán kéznyomukat adják az óriási kép rekordhoz, hanem a bakonyszücsi rehabilitációs központba tervezett közösségi munkával, és a klinikákon lévő gyerekek részére színes játékok készítésével is hozzájárulnak az idei program sikeréhez.

 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja