SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mitől hullik a hajam?

Családinet [cikkei] - 2023-11-03
 [X]

Nemtől és életkortól függetlenül mindenki dús és egészséges hajkoronáról álmodik. A hajhullás a természetes egyensúly része, egyes hajszálak kihullanak, mások meg nőnek. Viszont, ha az egyensúly megbomlik, vagyis amikor a haj gyorsabban hullik ki, mint ahogy nő, kóros hajhullás lép fel, ez az alopecia.
Mielőtt azonban pánikba esnénk, fontos megérteni, mi tekinthető normálisnak és mi a patológia a hajhullásban, valamint megismerni a probléma lehetséges okait.
Mitől hullik a hajam?

Miért hullik a hajam?

Általában az emberek 50-100 hajszálat veszítenek naponta. Sok embernek azonban annyira kihullik a haja, hogy ez észrevehető a hajuk vastagságán.

A hajhullás okai feltételesen belső és külső okokra oszthatók. A belső okok a következők lehetnek: hormonális rendellenességek, különböző betegségek, örökletes hajlam.

A külső okok pedig a következők: kimerültség és stressz; helytelen táplálkozás; éghajlati tényezők, például hosszan tartó hideg vagy erős napsugárzás; hosszú távú gyógyszeres kezelés; kemoterápia az onkológiai betegségek kezelésében; gyakori festés és/vagy dauerolás agresszív kémiai vegyületekkel; gyakori hajformázás forró eszközökkel (hajszárító, vasaló, hajsütő és hajcsavaró) és helytelen hőmérséklet-választás.

Manapság számos megoldás létezik a hajhullás problémájának kezelésére, valamint annak megelőzésére is. Ha már legalább egyszer megfordult benned is a kérdés, hogy Mitől hullik a hajam?, akkor érdemes mielőbb elkezdeni alkalmazni a legegyszerűbb módszereket a hajhullás megállítása és megelőzése érdekében.

Egyszerű és megfizethető lehetőségek a hajhullás megállítására és a jövőbeni előfordulásának megelőzésére: rendszeres fejmasszázs, amely elősegíti a vérkeringést és aktiválja az új hajszálak növekedését; az étrend korrekciója; a fürtök védelme a külső tényezők negatív hatásaitól; megfelelő otthoni ápolás.

A legjobb hajmaszk és hajolaj a megfelelő otthoni ápoláshoz.
Mit lehet tenni otthon a hajszálak erősítésére? A megfelelő gondozás segít abban, hogy ne kelljen szembesülni olyan problémával, mint a hajhullás. Kényelmes és egyszerű megoldás a hajápoló rutin kiegészítése speciális hajmaszkkal vagy hajolajjal.

A MAKEUP webáruház kínálatában biztosan megtalálod a számodra leginkább megfelelő és minőségi terméket. Lássuk melyik a legjobb hajmaszk és hajolaj az egészséges és dús tincsekért:

Biota Bioxsine DermaGen Gyógynövény olaj hajhullás ellen

Vitaminokkal és növényi összetevőkkel dúsított formulája jelentős erősítő hatással bír. Alkalmas kezelésre és megelőzésre egyaránt. Intenzíven táplálja és erősíti a hajhagymákat, megelőzi a hajhullást és serkenti az új haj növekedését, nem tartalmaz szilikonokat, színezékeket, tartósítószereket és parabéneket.

Beauty Jar Back To The Roots Pre-wash Oil Hajhullás elleni olaj

3 különleges hatóanyag kombinációján alapul, amelyek erősítik a hajhagymákat, javítják a tápanyagok felszívódását, és stimulálja a haj növekedését. A természetes olajok révén táplálja a legyengült hajat és normalizálja annak növekedését. Vitaminokban, antioxidánsokban és zsírsavakban gazdag összetétel jellemzi.

Comex Ayurverdic Natural Oil Természetes hajhullás elleni olaj

A termék aktív formuláját indiai gyógynövények, gyümölcsök és gyökerek kivonatai gazdagítják. Megállítja a hajhullás folyamatát valamint egyidejűleg serkenti a hajnövekedést. Táplál, erősít és egészséges fényt ad a fürtöknek.

Hajhullás elleni maszk Biovax Anti-Hair Loss Mask

Az egyik legjobb hajmaszk a tincsek erősítésére. Csökkenti a hajhullást, javítja a gyenge tincsek állapotát és megjelenését. A termék formulája több olajon alapul, hidratáló, tápláló, erősítő és helyreállító tulajdonságokkal rendelkezik. Az aktív összetevők védelmet nyújtanak a külső tényezőkkel szemben és semlegesítik a szabadgyököket, ragyogó természetes fényt ad, továbbá dússá, erőssé és ellenállóvá teszi az új hajat.

Elfa 7 olaj Hajhullás elleni maszk

Hatékony megoldás a hajhullás ellen. Hét természetes olajból álló komplexet tartalmaz, melyek erősítik a hajhagymákat. Megakadályozzák a törékenységet, táplálják és hidratálják a hajat a gyökerektől a hajvégekig. A maszk részét képező Vital Hair Active + komplex fokozza az olajok hatását, javítja a mikrokeringést.

Garnier Botanic Therapy Hair Remedy Anti Hair Fall Mask Hajmaszk ricinusolajjal és mandulával

A természetes összetevők intenzíven táplálják a haj szerkezetét és regenerálják a sérült területeket. A ricinus- és a mandulaolaj erőt ad, rugalmasságot, továbbá helyreállítja, puhává és engedelmessé teszi haját. Megakadályozza a hajhullást, megkönnyíti a fésülési folyamatot, megbízhatóan védi a tincseket minden külső agresszív hatástól és környezeti tényezőtől.

Nyitókép: Freepik

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A szerkesztő ajánlja