SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így változtathatja meg az egész életed az intim torna

Mezei Csongor Andrea [cikkei] - 2023-06-19
Kriston Andrea 37 éve dolgozik egy olyan tudományterületen, melyet mindig tabu övezett, ez pedig az intim női testrész tornája, izomtónusának megtartása és ezzel a női (és a férfi) életminőség fenntartása minden életszakaszunkban.
Így változtathatja meg az egész életed az intim torna

A cikk Kriston Andrea Menopauza Konferencián tartott előadása nyomán készült.


Menopauza, mint sikeres életszakasz

A hüvelyi és gáttáji izmok állapota olyan téma, amit nőként nem szívesen hozunk szóba. Az intim torna kidolgozója szerint ezzel a témával úgy áll a társadalom, mintha a három majom mellé (akik nem látnak, nem hallanak és nem beszélnek) még odatennénk egy negyediket is, aki az altesti nyílását takarja el, ezzel is jelezve, hogy egy jól nevelt nő erre a testrészére nem gondol, nem beszél róla, és pláne nem csinál vele semmi illetlenséget.

A női test és testiség azonban jóval többet érdemel ennél, története van, és csakúgy, mint az arcunk, a történetünket ez a részünk is megmutatja, visszajelzi.

A női altest gazdag élettel telített testrész, melyben csodák történnek, sikeres vagy sikertelen foganások helyszíne, történetében felbukkanhat abortusz, vetélés, szülési erőszak, szexualitás, vagyis olyan belső folyamatok, melyek hatnak ránk akkor is, ha erről jól nevelt nőként nem beszélünk. A hüvely záróizma és a gát izomzata a fizikai és lelki kontrolltartásunk egyik fő területe, és a szoknya alatti titkos állapot óriási hatással van az életminőségünkre.

Egyáltalán nem mindegy, hogy nőként hogyan viszonyulunk az intim testrészünkhöz. A nők neveltetése ebben a kérdésben hihetetlenül prűd. A társadalom hajlamos rá, hogy egy egész életen át azt sulykolja a nőkbe, hogy 

  • viselkedjenek jó gyerekként, jó társként, jó anyaként,
  • feleljenek meg az elvárásoknak,
  • ne nyúlkáljanak „oda”,
  • de legyen jó orgazmuskészségük (a szomszéd is hallja a  csúcspillanatot),
  • foganjanak meg a megfelelő időpontban, de azon kívül természetesen nem (ne okozzanak gondot),
  • fantasztikus gyorsan szüljenek (az orvosnak csak el kelljen kapnia a babát),
  • fürödjön az egész család az anyatejben,
  • a nő szülés után rögtön tudjon szexelni,
  • és nézzen ki úgy, mint lánykorában, mintha szégyen lenne annyi idősnek kinézni, mint amennyiek vagyunk.

A jól nevelt nőn nem ront a menopauza, észre se lehet venni rajta semmit, a hüvelye megfelelőképp hidratált, és mielőtt meghalna, még kitakarít és összepakolja a holmiját…

A jól nevelt nő nem nevezi néven a hüvelyét és gondolni is úgy gondol rá, mint valami csúnya és kellemetlen titokra.


A női léthez fűződő elvárásokhoz a nők hihetetlenül kevés segítséget kapnak 

A női öntiszteletnek alig van némi marketingje, a nők nem érik el az eszközöket ahhoz, hogy a testi folyamataikban örömöt tudjanak megélni (még a menstruációban is), hogy védjék és felkészítsék a testüket arra a regényre, amit megíródik majd általuk, melynek szerzői és olvasói lesznek.

A női menopauza része a hormonális változás, mely a hüvely és a női szaporodási szervek lassú leállását elindítja. A hormonális változások azonban nem érintik a hüvely és a gát izomzatát, ez minden nő számára jó hír. A női intim izomzat gyengülésének hátterében az az egyszerű igazság áll, hogy minden olyan izomzat gyengül, amit nem erősítenek, vagy nem tartanak szinten. Viszont a női izomzatra nem járunk "gyúrni", és ha mégis erre vetemednénk, nem mondjuk el senkinek, hogy ma délután össze fogjuk húzni a vaginánkat, majd Isten bocsá' elernyeszteni.

A hüvely záróizom renyhülésének első jele a tüsszentéskor reflexszerűen összeszorított combok. Kriston Andrea statisztikái szerint ez a 18-20 éves lányok 50 %-át már érinti.

Óriási piaca lett az utóbbi időben a becsurgás elleni inkontinencia betéteknek, holott izmot fejleszteni lehet mozgással, csak azt a lélektani határt kell hozzá átlépnünk, hogy az intim területeinket is a saját részünknek tekintsük.

Ha a vizelet elcsöppen, vagy azt vesszük észre, hogy a hüvelyünk „pukizik”, vagyis levegő vagy víz kerül bele, akkor már komoly zárási nehézséggel küszködünk, melyet a minket fekvő helyzetben vizsgáló orvos még évekig észre sem vesz majd. A szülések során a hüvely sok esetben a tizenkétszeresére tágul – sokan erre sem készülünk fel, hízunk-fogyunk, emelgetünk, cipekedünk, és igyekszünk jól nevelt nőként nem gondolni arra, hogy milyen történetek íródtak a külső és belső szeméremtájékunkra, és nem is olvasunk bennük.


Napi 10-15 perces utazás a saját nőiségünk felé: a Kriston Intim Torna hatásai

Kriston Andrea úgy tudja elképzeltetni ezt a fertályt, mint a Deák-teret. Minden fontos közlekedési útvonal itt fut össze, élénk a tempó, nagy a balesetveszély. A tér mozgatásához és új felépítéséhez érdemes szakember segítségét igénybe venni (hogy tényleg azt szorítsuk össze, amit kell, és ne egy aranyeret pumpáljunk). A hüvelytorna során egyenként megtanuljuk összehúzni a Metro útvonalát és a villamosét, vagy elhúzni őket az Örkény Színház és a Bazilika felé.

A Kriston Intim Torna nem csak egy szükséges önkarbantartás, hanem a női szerep örömteli megélésének megtanulása is, a lerakódott társadalmi kliséktől való megtisztulás lehetősége, a szexualitás örömtelibbé válásának lehetősége, melynek elsajátítása után a hőhullámok is enyhülnek, javul a hüvelyszárazság, a hajritkulás, a szexuális libidó, és az önértékelés is.

Napi 10-15 perc a minőségi életért… A Kriston Intim Torna utazás is a saját nőiségünk felé, megérkezés önmagunkba, érzelmi felszabadulás is.

Kriston Andrea a női változtatókort – ahogy ő mondja – egy őszi cserszömörcebokorhoz hasonlítja, mely a sárga, barna és rozsdapiros minden árnyalatában játszik. A menopauza idején a nő tele van tapasztalatokkal, bölcsességgel, amihez jó mentális és fizikai állapot is kapcsolódhat – ha teszünk róla.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja