SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tűz és víz vagytok a pároddal, vagy összeilletek?

Tóth Rita [cikkei] - 2021-03-10
Az elemek elárulják, mire számíthatsz a kapcsolataidban. A szerelem, a családi, munkahelyi kapcsolatok az életünk minden területét befolyásolják. Sok örömet, boldogságot, de sok szorongást és bánatot is okozhatnak. Néha védelmet, támogatást kapunk a más emberektől, a szeretteinktől, máskor viszont konfliktusok, veszekedések tarkítják az együttlétet.
Tűz és víz vagytok a pároddal, vagy összeilletek?

Az asztrológia összeillőség szempontjából az érintett felek minden bolygójának napjel szerinti minőségét is érdemes megvizsgálni. Így kaphatunk választ az olyan “rejtélyekre”,  hogy megismerkedünk valakivel, akinek a napjegye Kos, de a többi bolygója a Halak jegyében áll - és a várt tüzes, akaratos, döntésképes szerető helyett kapunk egy érzelmes, bizonytalankodó, befolyásolható embert!

Vannak, akik könnyen szakítanak, ha valami nem úgy működik a kapcsolatukban, ahogy szeretnék, majd könnyen kezdeményeznek újat, de ezzel a módszerrel általában nem tudnak a párkapcsolati gondjaiktól megszabadulni, ugyanis ha nem tudatosodik bennünk, hogy mit akarunk egy kapcsolattól, egy másik embertől; illetve mit kaptunk tőle és mire tanított meg minket; akkor nem fogunk tudni előre haladni, fejlődni, mindig ugyanazokat a hibákat fogjuk elkövetni.

A régi tanítások szerint a világon minden a négy elemből áll, bár a keverési arány mindenkinél más.

A négy elem az egység szimbóluma. Már sok ezer éve az ősi hagyományokban, vallási tanításokban is találunk erre utalásokat. Erre a négy alkati típusra nem csak az asztrológia épít, hanem minden személyiség tipizálással foglalkozó tudomány.

Mind a négy elemre szükségünk van a mindennapokban, különben nem tudnánk az elképzeléseinket megvalósítani (föld), hogy ne maradjon minden szándékunk (tűz), vágyunk (víz), vagy ötletünk (levegő) hiábavaló.

 

Ez a négy elem a tűz, a víz, a föld, a levegő

Aki teljessé szeretne válni, jó ha felismeri élete központi témáját, és törekszik arra, hogy személyisége mind a négy oldalát kibontakoztassa. Ezért nagyon fontos, hogy ismerjük és figyeljünk arra az elemre, mely a legjobban kiteljesedett bennünk, amiben a legjobbak, a legtehetségesebbek vagyunk. De talán még érdekesebb az, hogy hol vannak a gyengeségeink, mi hiányzik belőlünk.

A hagyományos tanítások szerint egyes elemek jól illenek egymáshoz.

Négy elem: Tűz, Föld, Víz, Levegő
Mária Endrész képe a Pixabay-en.

Ezen az alapvető összefüggésen alapulnak a divatos, bulvár jóslatok is. Természetes dolog, hogy jól kijövünk azokkal az emberekkel, akikkel azonos elemhez tartozunk, hiszen velük úgy érezzük, hogy jól megértjük egymást, hasonlóan gondolkodunk.

Az első dolog, amit figyelembe kell venni a kapcsolatok vizsgálata során, hogy a két félnek külön-külön milyen az elemi megoszlása, majd, hogy ezek milyen arányban vannak egymással. A domináns elem meghatározásának legegyszerűbb módja, ha megszámoljuk az egyes elemekben lévő személyes bolygókat.

  • Előfordulhat, hogy mindegyik elemben egyformán vagy viszonylag egyenletesen helyezkednek el a bolygók. Ebben az esetben a képlet tulajdonosa jól és könnyen kapcsolódhat minden emberhez.
  • Lehet, hogy hiányzik egy elem a képletünkből. Ennek az elemnek a tudatosítása nagyon fontos, különben ez megnehezítheti a kapcsolatot az ilyen elemi természetű emberekkel. De az is lehet, hogy ellenállhatatlanul fogunk vonzódni az olyan emberekhez, akiknek a személyiségében nagy szerepet játszik a mi hiányzó elemünk, azért, hogy próbáljuk bepótolni azt, ami hiányzik önmagunkból.

 

Tűz (Kos, Oroszlán, Nyilas)

Azok az emberek, akiknek a Tűz a domináns eleme a képletükben, nagyon magas energiaszinttel rendelkeznek. Szenvedélyesek és kalandosak. Folyamatosan tevékenykednek, elfoglaltak, akár túl is pörgetik magukat. Lángoló érzelmek, heves vérmérséklet, bátorság jellemzi őket.

A Kapcsolatokban legfontosabb számukra az izgalom, a kihívás, csábítás érzése. Nem bánják a konfliktusokat, sőt gyakran egy jó kis veszekedés felébreszti őket.

Akiknek nincs tűz elemük a képletükben, általában hiányzik belőlük az energia és a szenvedély. Kevésbé tolerálják, és nehezen birkóznak meg az agresszióval, kritikával, hiányzik belőlük az akaraterő, a lendület. Hiányzik az érzelmi melegség, ezért inkább hűvös típusnak érzékeljük őket. Számukra nagyon nehéz, hogy érzelmeik alapján, spontán módon hozzanak meg egy döntést. Hagyniuk kell, hogy fellobbanjon bennük a tűz szenvedélye, és olyan helyzetekben is kimutassák az érzelmeiket, ahol igen kellemetlennek, kiszolgáltatottnak érzik magukat.

A Tűz jól kijön a Levegővel, de nehézségei vannak a Föld és a Víz hangsúlyos emberekkel.

 

Víz (Rák, Skorpió, Halak)

Akik domináns eleme a Víz, általában érzelmesek és intuitívak. Kulcsszavuk az érzelmi megközelítés, az ösztönös befogadás, alkalmazkodás.

A bizalom és az érzelmek a legfontosabb szempontok számukra egy kapcsolatban. Nagyon mély kötelékeket tudnak kialakítani egy partnerrel. Lehet, hogy nem mindig szavakkal fejezik ki érzéseiket, de mindig tudják, ha valami nincs rendben egy kapcsolatban.

Ha a víz elem hiányzik, akkor érzelmileg nem lehet megérinteni az illetőt, kevés a megérző-, beleérző képessége, együttérzése és intuíciója. Akiknek nincs víz elemük, hiányozhat belőlük az érzelmi mélység és az empátia mások nehézségei iránt.

A víz kompatibilis a Földdel, de gondjai lehetnek a Tűz és a Levegő hangsúlyos emberekkel.

Az ötödik elem - gyertya
kalhh képe a Pixabay-en
 

 

Föld (Bak, Bika, Szűz)

Azok, akiknek a Föld a domináns elemük, nagy jelentőséget tulajdonítanak az élet anyagi oldalának. Praktikusak, gyakorlatiasak, két lábbal állnak a földön. Kitartás, szorgalom jellemzi őket.

A kapcsolatokban a biztonság és az anyagi jólét élvez elsőbbséget. Ennek ellenére nagyon érzékiek és élvezik az élet testi örömeit. Számukra a romantika nem egy éteri érzés, hanem az érzékszervekkel megtapasztalható dolog. Nem hisznek a forgószél kapcsolatokban. Lassan adják át magukat az érzéseknek, ki kell érdemelni a bizalmukat, de aztán állandó meleg kemenceként izzásban tartják a kapcsolatot.

Akiknek a Föld elem nem szerepel a diagramjukban, azoknak általában nehézségeik lesznek a gyakorlati kérdésekben, a valóságérzék is hiányozhat belőlük. Ez abból látszik, hogy mindig csak terveznek, álmodoznak, reménykednek, de semmit sem valósítanak meg. Sokszor a felelősségvállalás is hiányzik az életükből, kapcsolataikból is, hiszen keveset törődnek a mindennapok problémáival, pénzügyi helyzetükkel, de akár a saját, akár a párjuk testi jólétével is.

A Föld jól kijön a Vízzel, de gondjai lehetnek a Tűzzel és a Levegővel.

 

Levegő (Mérleg, Vízöntő, Ikrek)

Ha a Levegő elem dominál valaki képletében, akkor erős intellektuális kíváncsiság, könnyedség jellemzi, és élvezi a társas helyzeteket. Szeret beszélgetni, fecsegni sok különböző emberrel. Érdeklődő, kíváncsi, kissé állhatatlan.

Számukra a legfontosabb egy kapcsolatban a kommunikáció. Az intelligenciát szexisnek találják. Általában senkit sem találnak fizikailag vonzónak addig, amíg nem ösztönzi őket intellektuálisan is.

Ha valakinek a levegő eleme a leggyengébb, akkor hiányzik belőle az objektív megismerésre való törekvés, hajlamos vágyakban vagy meggyőződésekben gondolkodni, döntéseit nem tudja logikailag megindokolni. Nehezen ismerkedik, és köt új kapcsolatokat.

A levegő kompatibilis a Tűzzel, és nehézségei vannak a Földdel és a Vízzel.

A kapcsolati asztrológia azért csodálatos, mert a kapcsolatainkon keresztül tudhatunk meg többet önmagunkról. Mások visszatükröznek minket és így változik a valóságunk, fejlődhetünk. Persze csak akkor, ha akarjuk, ha nem menekülünk el, hanem tudatosan megéljük, elemezzük az emberi kapcsolatainkat is.

Ha érdekesnek találtad a cikket, küldd el ismerősödnek is!

Nyitókép: Comfreak képe a Pixabay-en.

Tóth Rita


Tóth Rita
Asztrológia-Tanácsadás-Coaching

Elérhetőségeim:

Telefon: +36-30/2355 550

E-mail: sikerkalauzom@gmail.com

Honlap: www.siker-kalauz.hu

Facebook: https://www.facebook.com/tothrita.sikerkalauz

A hozzám fordulóknak abban tudok segíteni, hogy megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb megoldást céljaik eléréséhez és az életminőségük javításához.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja