SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A táplálkozás hatása a szemre

Dr. Ozsváth Mária [cikkei] - 2010-10-18
A kínai filozófia szerint, a máj-meridián a szemre nyílik, a máj energetikai állapota tehát befolyásolja a látás minőségét. A kínaiak már évezredek óta ismerik az összefüggést az elfogyasztott táplálékok és a látás minősége között.
A táplálkozás hatása a szemre

Nem véletlen tehát, hogy sok anyagcsere betegségnek - így a pajzsmirigy problémáknak, a diabétesznek, sőt a magas vérnyomásnak is - szemészeti tünetei lehetnek.

Az „íriszdiagnosztika” során látható elváltozásoknak sok esetben nincs anatómiai hátterük, mivel még csak a funkcionális egyensúly bomlott meg. A máj funkciózavarai után például, idővel látási panaszok is jelentkeznek. Sok páciensem anamnéziséből derült ki epekövesség vagy egy korábban lezajlott májgyulladás.

A látás karbantartásához nagyon fontosnak tartom a táplálkozást, főként azoknál a pácienseimnél, ahol az anamnézisből ki is derül a FA elem energetikai gyengesége, netán egy háttér-betegség a máj-epehólyag rendszerben.

Örvendetes, hogy az orvosok és természetgyógyászok véleménye megegyezik a táplálkozás fontosságát illetően, nem véletlen tehát a lutein, zeaxanthin és karotin tartalmú táplálék-kiegészítők megjelenése a piacon, melyeknek a szemfenék meszesedésének fékezésében jut szerep.

Tudjuk, hogy a méreganyagoknak káros hatása van szervezetünkre, így látásunkra is. Májunk a szervezet nagy méregtelenítő „erőműve”, ezért a jó látáshoz szükséges a máj időnkénti méregtelenítése, a belek kitisztítása és a bélflóra helyreállítása. 40-50 éves korunkra a beleinkben és a májunkban lerakódott méreganyag akár több kg is lehet, nem véletlen, hogy épp ez a korosztály kerül a legtöbb panasszal orvoshoz.

Szemfenék meszesedésben szenvedő embertársainkkal csodát nem tudunk tenni, de sok esetben egy jól irányított étrenddel és életmóddal éveket nyerhetünk stagnáló állapotban - a maradék látás megtartásával - ami felér „egy lottó ötössel”, hiszen sokan szenvednek a folyamatos rosszabbodástól, látótér kieséstől.


A látást tehermentesítő életmód és életviteli korrekciók közé tartoznak a keringésjavító tornák, a helyi szemmozgató izmok tornái (Bates-módszer), a látáspszichológiai alapfogalmak, hiszen a szem a lélek tükre, és a test ablaka.

A szervezetet évente legalább kétszer, ősszel és tavasszal javasolt méregteleníteni. Az étrenden kívül a napi 2-3 liter folyadékfogyasztásról is gondoskodnunk kell.
A „nagytakarítás” során megszabadulunk a férgektől és az életkilátásainkat rontó baktériumoktól. Alkalmas erre a fokhagyma, kurkuma gyökér, articsóka, borsmenta és a csillagánizs.

Bélhám nyugtató, szélhajtó, emésztést javító teák: kutyabenge kéreg, orvosi székfű, édeskömény, lenmag, zöldtea és ánizs.
A probiotikus táplálékok - fructo-oligo szacharidok - erősítik a bélflórát, míg a rostok csiszoló, tisztító hatást fejtenek ki. A sárgarépa, spenót, brokkoli, kelkáposzta és kelbimbó ugyanakkor luteint és zeaxanthint tartalmaz, ami szintén nélkülözhetetlen a szemnek.



Egyénre szabott receptet állapotfelmérő vizsgálat után tudunk adni.

Bejelentkezés: 06-20/980-5472
További információk: a www.alternativszemdr.hu honlapon.

 

Dr. Ozsváth Mária


Dr. Ozsváth Mária
Szemész

Dr. Szem Egészségközpont


Elérhetőségeim:
Telefon: 06-20/545-79-40
               06-20/980-54-72
Honlap: http://www.alternativszemdr.hu
             http://www.gloriamentis.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja