SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Dénes Ivett


Dr. Dénes Ivett
orvos, bababarát alvás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Email: info@anyagyere.hu
Honlap: www.anyagyere.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Önálló elalvás

Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 19 hónapos babám az ölemben alszik el, majd utána teszem ágyba, ezzel "ártok" valamit az önállóság fejlődésében?
Tudom, hogy a szakértők az önálló elalvás képességének megtanítását tartják jónak, de mégis mit okozhat, ha ez csak később alakul ki nála?
Az igazság az, hogy a kisfiam nagyon jó alvó, ha épp nem fáj semmije.... Tökéletesen hozta a "papírformát" mindig. Kivéve, ha fogzási fájdalmai voltak. 2 hetes kora óta egyedül alszik a szobájában a saját ágyában. Eleinte nagyon jól is ment az egyedül elalvás az ágyban, halk zenével, dúdolással vagy fehér zajjal, mikor mivel. Aztán elindult a fogzás 3-4 hónapos korában és borult minden. Akkor váltottam az ölben elaltatásra, mert rengeteget kínlódtunk. És ez annyira jól bevált, hogy konkrétan szokássá vált. Tökéletesen jól működnek így a napok. Reggel 7-8 között kel, délután fél 1 - 1-től alszik fél 3ig, fél 4ig. Este pedig 8 körül fekszik. Éjjel még 1x felkel enni 1 körül és utána alszik reggelig, de az altatás simán megy általában. Napközben kiegyensúlyozott, már több mint 70 szót ki tud mondani. :) Mivel már közel 12 kg, bár még elbírom, de tudom, hogy egyszer több lesz... :) és ugyan jól bevált ez a módszer, de belül tudom, hogy lassan ideje leszokni erről. Kérdés, hogy hogy álljak neki? Még mielőtt elalszik, tegyem be? De ezzel azt kockáztatom, hogy ha nem találom el jól a pillanatot, akkor felébred és akkor nehezen tudom majd újra elaltatni... Ön mit javasol? Egyáltalán kell emiatt aggódnom, így 1, 5 éves korban?
Hálásan köszönöm!

Kedves Kérdező!

A baba vagy kisgyermek elalvását érdemes a gyermek igényeinek megfelelően támogatni. Nem kell megtanítani az önálló elalvást.

Az altatási mód megváltoztatásának válaszkész módszereiről részletesen itt nem tudok írni, ez annál sokkal bővebb és öszetettebb téma.

Üdv:



Dr. Dénes Ivett
2022-03-08 12:53:27
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja