SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Dénes Ivett


Dr. Dénes Ivett
orvos, bababarát alvás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Email: info@anyagyere.hu
Honlap: www.anyagyere.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Nappali alvás

Tisztelt Szakértő!

A kislányom augusztus 17.-én született, azaz 6 hetes már elmúlt. Éjszaka 1-2-szer kel fel, magától. Miután megetetem vissza alszik.
Napközben viszont, a két etetés között csak nyüglődik, sír. A pocakja szokott fájni. Ha el is alszik nagyon nehezen és kb. 30 perc- 1 órát alszik. Mi lehet a gond? Mit tegyek? Baj, hogy keveset alszik??
100% anyatejes, 90-130 ml eszik.
Kedves Anyuka!

Ha felmerül, hogy a gyermeknek fájdalma van, mindenképp keressék fel a háziorvost. Emellett, érdemes alvásnaplót vezetni, és megnézni, hogy mennyi a gyermek összalvása, mennyit van ébren a baba két nappali alvás között, mennyi ideig tartanak az elalvások, ezek megfelelnek-e az életkori sajátosságoknak vagy sem. Önmagában az, hogy milyen hosszúak a nappali alvások, még nem jelentik azt, hogy gond van az alvásokkal, egyéb információkat is érdekes figyelembe venni.
Az altatási nehézségnek is számos oka lehet, többek között a kicsi közérzete, az altatások körülményei, az altatások módja, az, hogy mikor viszi a szülő aludni a gyermekét, illetve a szülő-gyermek kapcsolat is szerepet játszhat ebben.
Ha a nehézséget nem tudják megoldani 1-2 héten belül, akkor érdemes alvás tanácsadóhoz fordulni.



Dr. Dénes Ivett
2023-10-02 14:36:04
Olvasói értékelés: 5/4
A szerkesztő ajánlja