A veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik a gyed, gyes és gyet jogosultság

Kercsó Dorottya - 2020-03-23
Az időközben lejáró gyed, gyes és gyet a veszélyhelyzet végéig jár a szülőknek - jelentette be ma délelőtt Orbán Viktor.
A veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik a gyed, gyes és gyet jogosultság

A miniszterelnök számos könnyítő gazdasági intézkedést jelentett be ma délelőtti sajtótájékoztatóján. Ezek közül a legtöbb családot érintő bejelentés az volt, hogy az időközben elvileg lejáró gyed, gyes és gyet jogosultságot meghosszabbítják, így ezek az ellátások mindenki számára változatlanul járnak tovább a vészhelyzet végéig.

Döntés született arról is, hogy számos szektorban – többek között a szépségápolással kapcsolatos foglalkozások, a festés, a villanyszerelés és az előadó-művészet vonatkozásában – dolgozók június 30-ig mentességet kapnak a KATA fizetése alól. Az érintett tevékenységi körök teljes listája egy ma este megjelenő rendeletben lesz olvasható.

A kilakoltatásokat, lefoglalásokat, valamint az adóvégrehajtásokat a veszélyhelyzet végéig felfüggesztik.

A kormányfő elmondta: az intenzív osztályokon szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók mától speciális, a többi kórházi részleg munkatársai sebészeti maszkot kapnak. Emellett rendőrök, polgárőrök és katonák ellenőrzik a karanténszabályok, illetve ha esetleg szükség lesz rá, a kijárási tilalom betartását.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: reksik004 / pixabay

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media