SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka és stressz

Kókai Kata [cikkei] - 2005-10-24
Bár a felettesek távol vannak, otthon, nyugodt környezetben dolgozhatnak a távmunkások, a stressz őket sem kíméli.
Távmunka és stressz

Mivel hazánkban a legtöbb távmunkás alacsony bérért dolgozik, az önfenntartás érdekében kénytelen lehet több munkát elvállalni. Az alacsonyabb fizetések ellenére –bár a közhitben a távmunka sokszor nem egyenértékű a hagyományos munkavégzéssel- az elvárások nem kisebbek, mint hagyományos munkavégzés esetén. A határidőket tartani kell, s a látszólagos kényelem ellenére keményen meg kell dolgozni a bevételért. Mivel a munkaadók többsége a munkavállalás feltételeként elvárja, hogy a távmunkás rendelkezzen a szükséges technikai eszközökkel –telefon, számítógép, Internet, stb.- az egyszeri befektetést követően az állandó kiadásokkal is számolni kell.

Amellett, hogy otthon végzett munka esetén össze kell hangolni a magánéletet a munkával, amely önmagában is elég fejfáját okoz (főként a nagycsaládosoknak), a munka minőségére, a határidők betartására, az állandó elérhetőségre is ügyelni kell. Amennyiben a távmunkás több munkaadónak is dolgozik, a napi teendők, a család-munka összehangolása mellett jobban kell ügyelnie a többféle munka összehangolására is. Előfordulhat, hogy a munkák elvégzésének határideje ugyanarra az időpontra esik, így időnként a szokásos tennivalók mellett plusz teher hárul a munkavállalóra.

A váratlan feladatok, a nagy elvárások és a család forgatagában fennáll a stressz veszélye, emellett nem egyszer a családtagok, rokonok sem értékelik kellőképpen az elvégzett munkát. A ház a feje tetején áll, ebédelni már nincs idő, még az egyik feladatnak sincs vége, de már ideje lenne hozzálátni a következőhöz, s idő közben a gyerekekkel is tanulni kell. Az állandó túlterhelt életmód stressz okoz, amely gyengíti az immunrendszert, és számtalan problémához vezethet. Elsőként depresszió, vagy éppen ellentéte; türelmetlenség és agresszivitás jelentkezik. Ezt követi a gyomorégés, az álmatlanság, az emésztési problémák.

Bármennyire is szeretnénk, az ember nem egy gépezet, amely képes egyidejűleg több feladatot ugyanolyan minőségben elvégezni. A rengeteg munka, a rendszertelen életvitel előbb-utóbb a munka vagy a magánélet rovására megy. Az egész napos stressz és rohanás a munka minőségét is rontja.

Tippek a stressz elkerüléséhez

· Készítsünk napirendet! Ha kell vessük papírra a másnapi teendőket, osszuk be mikor milyen feladatot végzünk el. Soha ne vágjunk bele nagytakarításba a munka határidejének lejárta előtt!
· Egyszerre csak egy dologgal foglalkozzunk! Vannak könnyebben összekombinálható feladatok (amíg sül a sütemény marad idő egy kisebb takarításra), de soha ne menjen egyik feladat a másik rovására.
· Tartsunk szünetet! Bármennyi munkánk van is, óránként legalább 5 percet hagyjunk meg magunknak, töltsük levegőzéssel, vagy testmozgással. Ettől javul a szervezet oxigénellátása, könnyebb lesz a feladatra koncentrálni.
· Minden nap hagyjunk elegendő időt a pihenésre. A kifáradt szervezet képtelen a koncentrálásra, az agy pedig nem képes a precíz munkavégzésre.
· Minden nap töltsünk elég időt barátainkkal vagy családunkkal, esténként szakítsunk időt a közös vacsorára, tévézésre, vagy beszélgetésre.
· Ne felejtsük el a testmozgást! A távmunkások legnagyobb része ülőmunkát végez, amely rontja a vérkeringést, hátfájást is okozhat. A napi legalább negyed-fél óra testmozgás segít a stressz levezetésében, feltölt friss oxigénnel és karban tartja szervezetünket.

Aktuális távmunka ajánlatok

Otthon végezhető, telefonos ügyféltájékoztatói munkára keresünk hölgyet. Feltétel: budapesti vonalas telefon, jó kommunikációs készség, türelem. Hirdetésszervező, piackutató szolgáltatást végzünk. Ennek feltételeiről és elérhetőségéről kell az érdeklődőket informálni. A munkavégzés H-CS-ig 8-9 órától, 16-17 óráig tart. Fizetés jutalékos rendszerben. Olyan személy részére ideális, aki egyébként is az otthonához van kötve, és van valamilyen fix jövedelme. Amennyiben érdekli a lehetőség, kérjük jelentkezzen a 412-1613 v. a 06-20-232-0350 telefonok valamelyikén 10h-16h között.
http://www.masodallas.hu

A TranslateR Team angol, német fordítókat keres alkalmi fordítási munkákra. További információ a www.translater.hu oldalon, vagy az info@translater.hu címen.
http://www.masodallas.hu

Fordítóiroda keres német anyanyelvű fordítót, hosszú távú munkakapcsolatra. veger1@gmail.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja