SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elindult a magyar család a Fekete-erdőből a Duna fekete-tengeri torkolata felé…

Családinet [cikkei] - 2011-08-12
Július 31-én, reggel nyolckor, az első kerületből indult útjára a Hasulyó család, hogy nem mindennapi vállalkozásukat megkezdjék. Németország felé vették az irányt, szándékuk szerint 40 nap alatt végigszelik a Dunát, a folyó teljes hosszában, egy különleges sporteszköz, a sup (stand up paddle) segítségével. A család számára különleges élmény, hogy útjuk kezdetén a buddhizmus egyik legnagyobb tanítója, Láma Ole is fogadta őket, és megáldotta a világrekord kísérletet.
Elindult a magyar család a Fekete-erdőből a Duna fekete-tengeri torkolata felé…

Tibor, Dani és Brunó evezve, a család nőtagja Csilla a tervek szerint őket követve gumicsónakban, unokatestvérük Tomi pedig, aki egyben a projekt videó-felelőse is, egy terepjáróval teszi meg a távot. Velük tart még két labrador, Bilbo és Eton, akik a parton szurkolva várják a gazdikat, hogy este megpihenjenek lakókocsijukban. A www.dunaracing.com oldalon nem csak olvashatunk a család élményeiről a túra teljes ideje alatt, de láthatjuk is mindazt, amit ők. Az első videó már elérhető!

dunaracing

A Hasulyó család nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy 40 napot folyamatosan a Dunán töltenek, világrekordot állítanak fel, hiszen elsőként eveznek le a sup nevezetű sporteszköz segítségével a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. A fiúk azt mondják, a sup, azaz stand up paddle olyan, mintha összegyúrnánk a szörfözést az evezéssel, ugyanis állni kell a deszkán, de azt evezővel kell hajtani. A feladat nem könnyű, mind fizikailag, mind mentálisan felkészültnek kell lenni a feladatra, hiszen naponta 8-12 órát kell egyensúlyozni a deszkán, hogy tartani tudják az ütemtervet. Útjuk elején olyan nem remélt támogatást kaptak, amilyen megtiszteltetésre maguk sem számítottak. Németországban, a Déli-Alpok lábánál a Europe Center szellemi vezetője, a buddhizmus egyik legnagyobb tanítója, Láma Ole fogadta őket. Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatiaknak, akik a tibeti buddhista hagyomány teljes jogú lámái és meditációs tanítói. Megáldotta a családot, illetve küldetésüket, egy kis beszélgetés után egy szignózott magyar zászlóval engedte őket útjukra. Láma Ole üzenete a magyar család számára a következő: „Add, hogy a bátor Hasulyó család MIDENT elérjen és megvalósítson.”

A nulladik nap videóbeszámolója itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=EamOAS9aEyQ
    
A világrekordra készülő család kalandjait egyre többen követik a facebook-on, ahol naponta információt kaphatunk a hol- és hogylétükről. Egy nappal később sikerült csak elindulniuk az egyik fiú, Dani betegsége miatt, de hamarosan elérik a Duna gyorsabb sodrású szakaszát, így abban bíznak, nem lesznek lemaradásban a tervezetthez képest.

Nézzük őket minél többen, és nyomjunk egy like-ot:
http://www.facebook.com/pages/dunaracingcom/137794096303415

Nagyon fontos számukra, hogy útjuk során lássák, sokan támogatják őket, sokan szurkolnak nekik. Remélik, hogy sokan megértik majd, legyen szó bármilyen feladatról, legyen az akármilyen „nagy falat”, ha az ember derűvel, humorral és persze eltökélten tekint a jövőbe, akkor semmi sem tántoríthatja el! Hajrá Hasulyó család!
 

Magyar család a világrekord kapujában - Milliónyi evezőcsapással a hírnév felé

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja