SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

PORT.hu Bringacsereprogram = sok boldog család és gyermek

Családinet [cikkei] - 2011-07-01
A PORT.hu Bringacsereprogram hatalmas sikert könyvelhetett el: az egy hónapig tartó akció keretén belül a Gyermekmisszió 700.000 forint értékben kapott vadonatúj kerékpárokat. A program keretén belül, júniusban bárki bemehetett lecserélni régi vagy megunt kerékpárját az országosan kijelölt Capriolo és Cube márkaüzletekbe, hogy ezzel minél több hátrányos helyzetű gyermeknek juttasson új kétkerekűt, és mint kiderült, a családok örömmel vettek részt a programban.
PORT.hu Bringacsereprogram = sok boldog család és gyermek

bringacsereprogramA hírt június 29-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban megtartott ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők. Az eseményen részt vett Veszelovszki Zsolt, a PORT.hu alapítója, Bogdán Csaba a Velobike Kft. ügyvezetője és Szenczy Tibor, a Gyermekmisszió képviselője, valamint Farkasházi Réka és Till Attila is, akik a kezdetektől nevüket és támogatásukat adták a karitatív kezdeményezéshez. Till Attila a sajtótájékoztatóra két gyermekével érkezett, természetesen kerékpáron. A kicsi fiú az apuka mögötti biciklis gyermekülésben, a nagyobb fiú Simon pedig külön bicajon.

A jelenlévők egy közel sem rendhagyó sajtótájékoztatón vehettek részt, hiszen a PORT.hubringacsereprogram2 szervezői nagyon ügyeltek arra, hogy a sajtó képviselőinek és a gyermekeknek egyedi és látványos programokkal kedveskedjenek. Ez már akkor bebizonyosodott, amikor a PORT.hu Bringacsereprogram közreműködői és a sztárok is két keréken ülve osztották meg gondolataikat, a kezdeményezés tapasztalatait, eredményeit a színpadon. Ezután készíthettek rövid interjút, fotót Farkasházi Rékával és Till Attilával a sajtó képviselői, sőt, azon gyerekek kéréseinek is boldogan tettek eleget, akik autogramokat kértek tőlük.

bringacsereprogram3A fotózkodást és autogramosztást hangulatos kerti ebéd követte, ahol az ünnepeltek és a közreműködők kedvükre válogathattak a finomságokból, például összeállíthatták kedvenc hotdogjukat. A rövid pihenő után Farkasházi Réka koncertje következett, a gyerekek csillogó szemekkel hallgatták a dalait.  Mint megtudtuk, Réka két kisgyermeke is nagyon szeret biciklizni, nem véletlen tehát, hogy anyukájuk boldogan csatlakozott a PORT.hu Bringacsereprogramhoz.

A koncert végeztével további különleges programok vártak a PORT.hubringacsereprogram4 Bringacsereprogram Fináléjának résztvevőire. Az eseményre meghívást kapott a 2005-ben alakult Fillari Team Budaörs Mountainbike Sportegyesület, kiknek célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a hegyikerékpározást és a környezettudatos életstílust. A parádés MTB bemutató után Fábián Márk és Kovács Krisztián magyar monociklis világ- és Európa bajnokok sokkolták és kápráztatták el elképesztő mutatványaikkal és magasugrásaikkal a közönséget.

bringacsereprogram_rendorokA rendezvény méltó zárásaként egy rendőr néni és egy rendőr bácsi segítségével rövid oktatást kaptak a gyerekek a biztonságos biciklizésről a PORT.hu és a Velobike Kft. által kialakított tanpályán.

A PORT.hu Bringacsereprogram e sikeres kampányával hagyományt teremthet, hiszen a Gyerekmisszió által támogatott gyerekek boldogságát és minden közreműködő által sikeresnek ítélt akcióját csak folytatás követheti.

A program szlogenje tehát beigazolódott: ami a családoknak megtakarítás, abringacsereprogram7 Gyermekmisszió gyermekeinek új bicikli, új élmények. Most a PORT.hu Bringacsereprogram révén összegyűjtött biciklikkel egy különleges dunai Bringatúrán vehetnek részt az alapítvány gyermekei.  A bringatúrák alkalmával a Dunát és az árterek csodálatos világát fogják bemutatni és megismertetni a rászoruló, gyermek- és lakó otthonokban élő gyerekekkel, s mindezt ingyen és bérmentve.

Háttérinformációk:


PORT.hu:  A legnagyobb hazai kulturális programajánló portál. Az oldal célja, hogy segítséget nyújtson a kikapcsolódás megtervezéséhez, és ennek megfelelően a lehető legrészletesebb programajánlókkal fedje le a kultúra különböző területeit. Minden sporttal kapcsolatos eseményt igyekszik támogatni és célja felhívni az egészséges életmód és a sportolás szeretete iránti figyelmet. A PORT.hu elkötelezett a környezetvédelem, az egészséges életmód, a felejthetetlen közös programok és a hátrányos helyzetben lévők segítése mellett.

Bringacsereprogram: a program keretében egy olyan országos kampány indul útjára, amelynek keretein belül a régi, megunt biciklinket akár 20-60%-os kedvezménnyel egy új Capriolo vagy Cube kerékpár típusra cserélhettük le a kijelölt kerékpár szaküzletekben. Extra szolgáltatás volt továbbá, hogy az üzletben leadott régi darab elszállítását és környezettudatos megsemmisítését már a kerékpárszaküzletek vállalták. A projekt egyik legfontosabb pillére, a segítségnyújtás. A PORT.hu Bringacsereprogram a Gyermekmisszió munkáját támogatta, hiszen minden lecserélt 50. bicikli után egy ajándék kétkerekű került az alapítványhoz.

Farkasházi Réka: „Előadóművészként fellépéseim során nagyon sok kisgyerekkel találkozom, így számomra rendkívül fontos a kisgyerekek testi és lelki fejlődésének támogatása. Nagy örömmel állok olyan ügyek mellé, amelyek ezzel kapcsolatosak. Az én gyermekeim kedvenc sporteszköze a bicikli, jól tudom, hogy a biciklivásárlás milyen kiadásokkal jár, így a Bringacsereprogram nagy segítség a felajánlók részéről a családoknak. Ha azt a mosolyt, amit a gyermekeimen látok bringázás közben, továbbadhatom más gyermekeknek is, akkor már célba ért a kezdeményezés.”

Till Attila: „Nekem is volt kiskamasz koromban több biciklim, amit később elajándékoztunk. Az elmúlt 15 évben, amióta felnőtt fejjel újra aktívan kerékpározom, azóta is volt több bringám, amit szintén odaajándékoztam barátoknak, ismerősöknek. Nagyon jó érzés volt, hogy ebből valakinek haszna van. Fontos lenne, ha a kerékpározás mint közlekedési-, és életforma a gyerekkor után sem szűnne meg. Boldogan csatlakoztam egy olyan akcióhoz, amelyben olyan gyerekeket segítünk, akiknek nagy valószínűséggel soha nem adatna meg, hogy saját kerékpárja legyen. Viszont így, ha gyerekként hozzájutnak a bringákhoz és megszeretik azt, akkor jó eséllyel felnőttként többször közlekednek majd kerékpárral, így segítve azt, hogy élhetőbb városokban lakhassunk.”

Velobike Kft: Bogdán Csaba ügyvezető igazgatója elmondta: „Fontos számunkra, hogy a családoknak nyújtsunk segítséget az egészségesebb életmódra való átállás érdekében. Nem csak mint közlekedési eszközt szeretnénk népszerűsíteni a kerékpározást, hanem egy új, egészségesebb  életforma fontosságát is előtérbe szeretnénk helyezni ezzel, ezért veszünk részt a PORT.hu Bringacsereprogramban. Gyerekkorunk fontos része a biciklizés, ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk a Gyerekmissziónak adományozandó kerékpárokat is, amelyekkel sok-sok hátrányos helyzetű gyermek jut ehhez a lehetőséghez.”

Gyermekmisszió: Az Életrevaló Gyermekmisszó 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy rossz szociális körülmények között élő gyerekeknek szervezzenek testet és lelket erősítő programokat. Céljuk mentorálni és támogatni a gyerekeket és olyan programokat biztosítani a számukra, amelyek megkönnyítik a jobb körülmények között élő gyerekekhez való felzárkózást.

„Évente kb. 100 gyermeket nyaraltatunk a dunaszigeti (Szigetköz) Pisztráng ökoparkban, akik olyan programokban vehetnek részt, mint: vízi és kerékpártúrák, öko- és kézműves foglalkozások, ügyességi és sportversenyek, horgászat, lovaglás, hódles, íjászat, népdaltanulás, táncház és közös zenélések a tábortűz mellett.” – mondta el Szenczy Tibor az alapítvány egyik életre hívója és lelkes munkatársa.

A cikkben felhasznált fotókat az Imix Hungary Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja