SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Útjára indult az EUFE roadshow a közétkeztetés minőségi megújításáért

Családinet [cikkei] - 2009-12-08
Első állomására érkezett Gödöllőn az EUFE Roadshow, amely az egészséges étkezést és a változatosabb ételeket kínáló közétkeztetést kívánja elősegíteni.
Útjára indult az EUFE roadshow a közétkeztetés minőségi megújításáért

Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által útjára indított Roadshow keretében Buday Péter közismert séf mutatja be az általa, a közétkeztetésben résztvevők számára Közétkeztetés Buday Péter és a diákokösszeállított egészséges ételeket, költséghatékony megoldásokat és a kifejezetten gyermekbarát menüket. A program célja, hogy a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek bátorítást, motivációt kapjanak a reform elindításához és közös elhatározással és akarattal a közétkeztetésben további minőségfejlesztést valósíthassanak meg, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre.

Az EUFE Roadshow a gödöllői önkormányzat non-profit közétkeztetési intézményének, a Kalória kft.-nek a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyháját kereste fel, melynek dolgozói Buday Közétkeztetés menüPéterrel közösen egy új „Buday menüt” készítettek el a séf receptje és útmutatása alapján. Az átlagos közétkezetés költségkeretében elkészített menü olyan, nem mindennapi fogásokat tartalmaz, mint szárazbab krémleves, zöldséges pulykával töltött cukkini paradicsomos pennével, valamint tengeri hal rántva sütőtökös és zelleres burgonyapürével illetve Cézár saláta pirított zsemlekockával. A közösen elkészített menüt a gyermekek már aznap kipróbálhatták, a dolgozók és jelen lévő önkormányzati munkatársak pedig első kézből tapasztalhatták a pozitív és ínycsiklandó eredményt.

A közös főzést egy délutáni előadás Közétkeztetés Buday Péterrelkövette, ahol a konyha dolgozóit és a helyi közintézmények képviselőit Buday Péter ismertette meg az új menü elkészítésének minden rejtelmével.

A szakmai támogatás mellett az EUFE 600 ezer forintot is felajánlott a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyha számára, melyet az Egyesülés a konyhai, illetve a kiszolgálási eszközök javítására, megújítására szánja, elősegítve ezáltal is a kiszolgálás és az étkezés minőségének javítását.



„Jó érzés megosztani a tapasztalatokat a kollégákkal és helyi közintézményekkel, hogy még ízletesebb még egészségesebb ételekkel tudjuk megörvendeztetni a közétkeztetésben résztvevőket. Nagyon örülök, hogy az EUFE megkeresett a Roadshow ötletével és sikerült megvalósítanunk ezt a remek kezdeményezést.” - mondta Buday Péter.

„Büszkék vagyunk arra, hogy megvalósíthattuk az EUFE Roadshow-t és ennek segítségével hozzájárulhattunk Gödöllő közétkeztetésének további fejlődéséhez. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja az egyre egészségesebb és változatosabb meleg étkezés széles körben való elterjedésének elősegítését és a jövőben is mindent megteszünk, hogy ráirányítsuk a figyelmet ennek fontosságára." - mondta Bessenyey Bálint az EUFE igazgatója.

Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülésről
Az EUFE 9 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységével hozzájáruljon a magyar munkavállalók egészségi állapotának és szociális helyzetének javításához, az egészséges munkahelyi étkeztetési rendszer kiszélesítéséhez, a gazdálkodó szervezetek hatékonyabb bérszerkezete kialakításához, a versenyképesebb és egészségesebb magyar munkaadói és munkavállalói réteg kiépítéséhez. Az egyesülésnek minden étkezési utalvány forgalmazásra szakosodott vállalat tagja.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja