SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Bivaly

Családinet [cikkei] - 2010-08-18
- Hogyan neveljük a Bivaly-gyerekeket?
- A Bivaly a Kostól a Halakig
- A Bivaly és társai
Kínai horoszkóp: Bivaly

BIVALY

1913. február 6.-1914. január 25.
1925. január 24.-1926. február 11.
1937. február 11.-1938. január 30.
1949. január 29.-1950. február 15.
1961. február 15.-1962. február 4.
1973. február 3.-1974. január 22.
1985. február 21.-1986. február 8.
1997. február 7.-1998. január 27.

2009. január 26. - 2010. február 14.
2021. február 12. - 2022. január 31.
2033. január 31. - 2034. február 18.

A Bivaly kiegyensúlyozott, türelmes és kissé lassú. Ráér, mert tudja, hogy mérhetetlen erejével, konok kitartásával mindig eléri azt, amit akar és az idő neki dolgozik. Szelídsége gyakran megtéveszti azokat, akik azt hiszik, hogy ezzel az oktondi jószággal azt tehetnek, amit akarnak. Tévedésükre akkor jönnek rá, amikor a Bivaly szarva hegyén találják magukat és szerencsések, ha nem tapossa őket agyon.
Jámborsága ugyanis szempillantás alatt vulkánkitöréssé változik, ha azt érzi, hogy igát akarnak a nyakába tenni, vagy valamilyen akadály tornyosul előtte. Sőt, az élet megpróbáltatásai mintha kedvére is lennének, hiszen ország-világ előtt bebizonyíthatja, hogy milyen erős. Ilyenkor nem ismer félelmet, latolgatást, még a józan eszét is elhallgattatja, nem törődik semmivel, csak nyílegyenesen törtet a cél felé. A kerülő utakat, a kis kitérőket ki nem állhatja, és rangján alulinak tartja, hogy apró ravaszságokkal, silány fortélyokkal éljen. Egyébként is hozzászokott a kemény munkához, ahhoz, hogy az ösvényt - bármilyen szakadékos, sziklás tájon vezet - önmagának kitapossa. Ezért is tartja róla egy régi kínai közmondás: kedvesebb neki a friss fű, mint az arany jászol.
Ez a természet feltétlen elismerést vált ki felettesei körében, akik tudják, hogy a Bivaly eredeti észjárásával, jó logikájával, konok kitartásával, lehengerlő elszántságával, fantasztikus munkabírásával mindenáron végrehajtja a rábízott feladatokat. Teszi ezt azért is, mert a kudarcot képtelen elviselni, számára ez olyan, mintha a becsületébe gázolnának. Ezért azután bármilyen hivatást választ, gyorsan magas beosztásba kerül, ahol mindent megengedhet és meg is enged magának. Népszerűsége azonban nem ilyen egyértelmű a beosztottak körében, akik nehezen viselik el parancsolgató természetét és képtelenek lépést tartani a Bivaly munkatempójával.
A Bivaly férfi szelíd és megnyerő a nők társaságában, akik kedvelik is őt. Csakhogy nincs türelme a hosszabb szerelmi előjátékhoz, a napokig tartó udvarláshoz, hanem igyekszik gyorsan a tárgyra térni. Talán nem is veszi észre, hogy ezzel alaposan belegázol szíve választottja gyengéd érzelmeibe. A Bivaly nő már romantikusabb beállítottságú: Nehezen talál megfelelő társat és ezért ábrándjait, vágyait néma csomagként viszi magával egy életen keresztül. Sohasem beszél arról, milyen más elképzelései voltak a szerelemről, különösen a mézeshetek alatt.
A Bivaly rendkívül szereti az otthonát, ahol hosszú és fáradtságos munkája után megpihenhet. A négy fal között végbemegy a metamorfózis: a férfi mintapéldánya a megtestesült jóságnak, a kedves figyelmességnek, mellyel a nap minden órájában elhalmozza szeretteit. A nő a legkitűnőbb feleség, a legjobb háziasszony és a legodaadóbb, legönfeláldozóbb anya. A házasságban féltékenység szóba sem jöhet. Mert, ha a Bivaly egyszer kimondja a boldogító igent, akkor házastársa személyes tulajdonába kerül. Elve: hűségért hűséget. A settenkedő szívrablókat, a kedveskedő, de álnok barátokat, barátnőket pillanatok alatt kiebrudalja a házból. A Bivallyal kötött házasság kifizetődő életbiztosítás: Nemcsak gondoskodik mindenről, hanem még a legszűkösebb napokban is előkerül némi dugipénz a ládafiából: Ha pedig nincs szükség rá - szépen fiadzik tovább.
Megpróbáljuk a lehetetlent: tanácsot adunk a konok Bivalynak: Ne használják oly gyakran szarvukat. Ekkor több barátra és örömre találnak az életben.

Hogyan neveljük a Bivaly-gyerekeket?
A Bivaly-gyerek már csecsemőkorában is önfejű. Nem azt akarja, amit az anyja szeretne. Később minden áron függetleníti magát a környezetétől. Hagyjuk rá, ne akadékoskodjunk, ne parancsolgassunk neki, mert ettől zárkózottá, makaccsá válik. Később úgyis megjön az esze és önmagától levetkőzi ezeket a tulajdonságokat. Ha átvergődik ezen a válság időszakon, akkor udvarias, barátságos lesz és az iskolában szép eredményeket ér el jó eszével és szorgalmával. Ha időnként egyszer-egyszer rájön a bolondéria, ne aggódjunk, magától tér majd észhez.

A Bivaly a Kostól a Halakig
A Kos-Bivaly (március 21.-április 20.) mindenkit a szarvára kap, aki szembeszáll vele. Fékezhetetlen akaratú. Karrierje magasra ível.
A Bika-Bivaly (április 21.-május 20.) fokozottan családias érzületű. Soha senkit sem akar megbántani. De ha néha előtör vadabb természete, akkor jobb, ha környezete menekül.
Az Ikrek-Bivaly (május 21.-június 21.) ereje humorral párosul. Csavaros eszével mindig be tudja bizonyítani igazát.
A Rák-Bivaly (június 22.-július 22.) szívesen álmodozik a kandalló előtt, még nappal is, amikor dolgoznia kellene. Kissé lassú észjárású, de annál alaposabb. Bizonyos mértékig ki lehet használni. Sok barátja van és igen kellemes társ.
Az Oroszlán-Bivaly (július 23.-augusztus 23.) könnyedén veszi az életet. Az ugratást, a rajta csattanó tréfákat nem tűri. Ez sérti az önérzetét és ettől megvadul. A házasságban ellentmondás nélkül kell engedelmeskedni neki. Hosszú távon ezt vajon melyik társ tudja elviselni?
A Szűz-Bivaly (augusztus 24.-szeptember 23.) kevés beszédű. Makacsul követi célját, de az is gyakran előfordul, hogy mielőtt elérné, kétségei támadnak és meghátrál.
A Mérleg-Bivaly (szeptember 24.-október 23.) furcsa keveréke az állatövnek. Gyengéd, messzemenően megérti embertársait, eközben azonban felháborodik viselkedésükön. És ilyenkor előkerül az a bizonyos szarv...
A Skorpió-Bivaly (október 24.-november 22.) hirtelen haragú. Szarván még fullánkot is visel. Ellenfeleit legázolja.
A Nyilas-Bivaly (november 23.-december 21.) általában nem ismeri a mértéket és a célt. A csúcsra tör, ahonnan a humanizmust és az egyenlőséget hirdeti. Haragja nem tart soká, könnyen békül.
A Bak-Bivaly (december 22.-január 20.) hite, hogy minden jó a munkából származik. Gyűlöli a tétlenséget és meglehetősen kényelmetlen házastárs.
A Vízöntő-Bivaly (január 21.-február 19.) megértő és segítőkész. Erejét senkivel szemben nem érezteti, kesztyűs kézzel bánik még a legerősebb ellenfelével is. Szeretetreméltó társ és barát.
A Halak-Bivaly (február 20.-március 20.) humora kissé különös, mindig környezete rovására viccelődik. Nem érti, hogy miért haragszanak rá. Mindig a legjobbat akarja mindenkinek, csak a végrehajtással van egy kis baj.

A Bivaly és társai
A Patkány kedveli a Bivaly kissé nehézkes természetét. Jól megérthetik egymást, ha legyőzik cezaromániájukat.
A Bivalyt a Bivallyal megbízható, szilárd, néha azonban kissé unalmas viszony köti össze. A legszívesebben otthon üldögélnek és együtt álmodoznak.
A Tigris szívesen bolondítja a nehézkes Bivalyt, talán kíváncsi, hogyan esik szerelembe egy Bivaly? Ebben a kapcsolatban gyakori a civódás a Tigris heves természete miatt.
A Nyúl és a Bivaly kitűnő házastársak, mert mindketten szeretik a szépen berendezett otthonukat. A Nyúlnak tudomásul kell vennie, hogy a Bivaly az úr a házban.
A Sárkány makacsul ragaszkodik a véleményéhez, a Bivaly is. Emiatt gyakran elszabadul a pokol. Meddig lehet fenntartani egy ilyen kapcsolatot?
A Kígyó alkalmazkodóképességét nagyra értékeli a Bivaly, aki még hűséget is vár. Ez a Kígyónak nagy önmegtartóztatás jelent.
A nyugtalanságával zavart kelt a Bivaly otthonában. A Bivaly becsüli a Ló életörömét, heves vérmérséklete azonban az idegeire megy. Ha a Ló mérsékli magát, nem lesz semmi baj.
A Kecske romantikus hajlamát kedveli a Bivaly, de kétségbeesik a határozatlanságától. Hosszú távon ilyen kapcsolat kínossá válhat.
A Majom mindenkivel tréfálkozik. A Bivaly először türelmes, majd indulatos, végül felökleli a Majmot, aki ilyenkor csodálkozik és nem tudja mire vélni a dolgot. Meg tud változni egy Majom?
A Kakas a Bivaly kedvence. Házasságuk többnyire tartós és a kakasnak még a tollairól sem kell lemondania.
A Kutya megugatja a Bivalyt, aki erre mérgesen fújtat. Ennek ellenére jó kapcsolatnak ígérkezik, ha a Kutya erényeinek tudatában meghúzza magát.
A Disznó és a Bivaly a tökéletes hűség példaképei. Ez azonban nem elég a boldogsághoz.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Miközben az utóbbi körülbelül két évtizedben világszerte érzékelhető volt a cigarettázás visszaszorulása (2007-ben 23% volt a dohányzók aránya, míg 2021-re 17%-ra csökkent), az új típusú, füstmentesként aposztrofált hevített dohánytermékek és elektronikus cigaretták forgalma növekszik. Az elmúlt években sok dohányos szokott át ezekre a termékekre és egyre nagyobb számban az addig nem dohányzó fiatalok is beleesnek általuk a nikotinfüggőség csapdájába. Hogyan működnek ezek az új termékek, és mit tudunk jelenleg az egészségügyi hatásaikról? Tekinthetők-e kevésbé káros alternatívának, illetve a leszokás eszközének? Dr. Cselkó Zsuzsát, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központjának vezetőjét kérdeztük minderről.
Erőszakos Sztárbox-jeleneteket is lejátszottak a Kanapéhuszárokban

Erőszakos Sztárbox-jeleneteket is lejátszottak a Kanapéhuszárokban

Összesen 8.000.000 forint bírságot rótt ki az RTL-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Kanapéhuszárok című műsorszám két epizódja miatt, miután állampolgári bejelentésre hatósági ellenőrzést követően hivatalból indított közigazgatási hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben. A Kanapéhuszárok vizsgált epizódjaiban a Sztárbox olyan erőszakos jelenetei is láthatók voltak, amelyek alkalmasak lehettek a tizenhat éven aluli gyermekek személyiségfejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.
A szerkesztő ajánlja