SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Regionális szervezetet támogat Lubics Szilvia ultrafutó legközelebbi futásával

Családinet [cikkei] - 2023-03-03
Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.
Regionális szervezetet támogat Lubics Szilvia ultrafutó legközelebbi futásával

A Pécs-Harkány futóverseny nagy múltra tekint vissza regionális szinten. Közösségépítő hangulata az egyik legnagyobb vonzereje, ami miatt Lubics Szilvia is évek óta visszatérő résztvevője az eseménynek. Az ilyen rendezvények teszik a futást elérhetővé azok számára is, akiket a hosszabb távok elrettentenek, de mégis szívesen találkoznak olyan legendákkal, akik a lehetetlenre is képesek.

Szilvi immár harmadik éve támogat jó ügyeket a CHERRISK GO alkalmazáson keresztül, aminek idei első jótékonysági kampánya egy pécsi szervezethez, a Nevetnikék Alapítványhoz kapcsolódik. Többek között ez is motiválja az ultrafutónőt a március 5-i versenyen való részvételben: „Édesanyaként közel érzem magamhoz a gyermekegészségüggyel és -jóléttel kapcsolatos témákat, ezért külön öröm számomra, hogy egy ilyen nagyszerű szervezet munkásságára hívhatom fel a figyelmet, mint a Nevetnikék.”

Lubics Szilvia

Az alapítvány célja, hogy a dél-dunántúli régióban eljussanak minél több kórházban fekvő gyermekhez, és szebbé tegyék a napjaikat. Önkénteseik a kórházban ápolt gyerekeknek tartott szabadidős foglalkozásokkal igyekeznek csökkenteni a feszültséget, így elsősorban mentálhigiénés támogatást nyújtanak. Ezen túl a gyerekek kórtermi környezetét is igyekeznek barátságosabbá tenni mesefalfestéssel, interaktív játékok felszerelésével az ambulanciák folyosóin, illetve hazavihető öko-játékok készítésével.

„A mozgáson kívül az önkéntesség is egy nagyon jó közösségépítő módszer. A legnagyobb nyertesei pedig a gyerekek. Szuper lehetőség, hogy most nem csak akkor segítek a gyerekeken, amikor bent játszom velük a kórházban, hanem hazafele sétálva is, ami hozzájárul ahhoz, hogy a következő foglalkozásra is megvehessük a kreatív eszközöket” – mondta a Nevetnikék Alapítvány vezetője, Kőműves Glória az alkalmazásról.

A CHERRISK GO applikációban minden ötödik, mozgással (séta, biciklizés) töltött perc után egy pont, azaz egy virtuális ’cserkó’ jár. Az összegyűjtött cserkókat jótékonysági goodie-ra lehet beváltani, ami beváltásonként 100 Ft támogatást jelent a szervezetnek, amit a CHERRISK fizet ki az akció végén.

2023. február 25. és május 10. között érhető el a Nevetnikék Alapítványt támogató goodie, amelynek beváltásával bárki hozzájárulhat a dél-dunántúli régió kórházaiban kezelt gyerekek segítéséhez.  A cél 500.000 Ft összegyűjtése.

Te is segítenél? Kezdd itt! Töltsd le a CHERRISK GO alkalmazást, mozogj és gyűjtsd a cserkókat, majd váltsd be a jótékonysági goodie-t! https://www.cherrisk.com/hu-hu/app

Kövesd Szilvi futását és a jótékonysági akció menetelését!

Követőit arra buzdítja, hogy mozgásukkal gyűjtsék a “cserkókat” és váltsák támogatásra a CHERRISK GO-ban.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja