SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adományátadással zárul a Gyerek Sziget programja

Családinet [cikkei] - 2012-06-26
 [X]

A Gyerek Sziget négy júniusi hétvégéjén a Telekom hello holnap! ligetében a közös családi élményeken túl adományok is gyűltek. A Hajógyári Szigetre látogató gyerekek a számos szórakoztató és fejlesztő program mellett virágládákat készítettek idős emberek számára, régi játékaikat pedig beteg gyerekeknek ajánlhatták fel. Az adományok átadására a Gyerek Sziget zárónapján került sor az adományozás szervezői és kedvezményezettjei képviselőinek részvételével.
Adományátadással zárul a Gyerek Sziget programja

A júniusi hétvégéken az Óbudai Hajógyári Sziget Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvényének, a Gyerek Szigetnek adott otthont. A Magyar Telekom idén a fenntarthatóság jegyében 400 nm-es zöld területen, hello holnap! ligettel várta a gyerekeket, hogy érdekes programokon, izgalmas játékokon keresztül hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A sok játék mellett a gyerekek megismerhették az élményt, hogy ők is tehetnek másokért, hiszen aktívan részt vehettek a Telekom adománygyűjtő akcióiban.

„Jótékony játékok” felhívásában a Telekom arra kérte a Gyerek Szigetre látogató családokat, hogy az otthon már nem használt, de jó állapotú
Gyereksziget ajándékokjátékokat hozzák magukkal a helyszínre. Az összegyűlt több mint 150 kg játékot civil stratégiai partnere, a Kórházpedagógusok Egyesülete számára ajánlotta fel a Telekom.  Az egyesület az ország nyolc nagyvárosában foglalkozik beteg gyermekekkel gyermek onkológiai központokban, gyermek pszichiátriákon, sebészeteken. A felajánlások egy része közvetlenül a beteg gyermekekhez jut bátorító és vigasztaló ajándék gyanánt, a játékok másik része pedig a kórház-pedagógiai munkát gazdagítja majd.

A Telekom másik kezdeményezése a generációk közötti kapcsolat megteremtését és a felelősségvállalás építését tűzte ki célul. A hello holnap! Palántaligetében közös virágültetésre és virágláda festésre várta a gyerekeket, és az így elkészült 40 kézzel festett, virágokkal teli ládát az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény kezelésében lévő idős emberek gondozásával foglalkozó két intézménynek, a Derűs Alkony Gondozóháznak és a Hatvany Idősek Klubjának ajánlotta fel.



Az adományok átadására a Gyerek Sziget utolsó napján, június 24-én került sor. Az Gyereksziget adományátadáseseményen részt vett Bús Balázs, a III. kerület polgármestere, Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője, és Keszég Attila, a Telekom vezérigazgató-helyettese, továbbá a kedvezményezett szervezetek képviselői.

A Telekom Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként - küldetésével összhangban - elkötelezett a fenntartható fejlődés elve mellett. A 2010 decemberében elindított hello holnap! kezdeményezéssel a vállalat a fenntarthatóság fogalomkörét érthetően, könnyen befogadható módon szeretné a mindennapok részévé tenni, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy az élhető jövő mindannyiunk közös felelőssége.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja