SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyalogolj az egészségedért! - Nordic Walking

Családinet [cikkei] - 2010-04-06
A ragyogó napsütés, a kellemes meleg és a közelgő tavasz mindenkit a szabadba csábít. A hétvége közeledtével már tervezzük a kirándulást a barátokkal vagy a családdal, mely nem csupán átmozgatja a hét közben elgémberedett izmainkat, de feltölti szervezetünket energiával a következő hét kihívásaira. Te is szeretnél minden percet kihasználni és a természetben, a friss levegőn sportolni?
Gyalogolj az egészségedért! - Nordic Walking

Nordic walking - túrázás szép 
tájakon
Akkor a Nordic Walking-ot neked találták ki! Hiszen miközben szebbnél szebb helyeken kirándulsz, észrevétlenül erősíted szervezetedet és izmaidat.
A következőkben Koltai Andrástól, a Napsugár Életház Nordic Walking oktatójától és szakértőjétől megtudhatod, miért is érdemes ezt a sportágat választanod!

Miért?
A Nordic Walking közben megerőltető mozdulatok nélkül mozgatod át izmaid 90
százalékát, és izületeidet sem terheled. A változatos terepviszonyoknak és a friss levegőnekNordic walking - túrázás köszönhetően növekszik tüdőkapacitásod, sőt, a Nordic Walking jótékony hatással van a szív működésére, és a keringésre is. A rendszeresen végzett, hosszabb ideig tartó gyaloglás hatására a rajtad lévő felesleg is gyorsan távozik, így csak a helyes táplálkozásra kell odafigyelned, és megőrizheted az ideális testsúlyodat. A barátokkal, családdal eltöltött kellemes kikapcsolódás segíthet az ellazulásban, és a felgyülemlett stressz levezetésében. Mivel gyaloglás alatt a karodat is aktívan használod, így a vállad-és a nyakad merevségét is megszüntetheted.


Hogyan?
Kedvet kaptál? Mielőtt nekivágnál, tudnod kell, hogy a Nordic Walking csak akkor hatásos, ha az alábbi szabályokat betartod! Keress fel egy oktatót, aki segít a helyes mozdulatok elsajátításában, valamint a bot kiválasztásában, amely a Nordic Walking nélkülözhetetlen kiegészítője. Nagyon fontos, hogy a Nordic walking - túrázás túrabottalvásárlásnál a megfelelő hosszúság legyen a fő szempont, hiszen csak így tudod a helyes használatot megtanulni és a kívánt célt elérni. Viselj túracipőt, amely alkalmasa terepen való gyaloglásra, kirándulásra, ruházatodat pedig az időjárásnak megfelelően válaszd ki! Ha nem érzed jól magad, és kellemetlen élményeket szerzel az első alkalommal, az hosszú távra elveheti a kedvedet. Tartsd be a fokozatosságot! Mindig csak olyan túrát vállalj, amely megfelel edzettségi szintednek! Nem az a cél, hogy túlterheld magad, hanem hogy egy kellemes és rendkívül egészséges élményben legyen részed.

Kinek?Nordic walking - túrázás korosztálytól függetlenül
A Nordic Walking korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlott, akinek fontos az egészsége, és szereti a természetet. A különböző erősségű pályák lehetővé teszik, hogy mindenki kiválassza a számára legmegfelelőbbet. A jó idő már adott! Már csak az elhatározás szükséges!

Napsugár Életház
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja