SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

10 dolog, ami egyetlen nyári táborozó hátizsákjából sem hiányozhat

Himer Csilla [cikkei] - 2017-06-22
Kitört a nyári szünet, így sok gyerek tart a különféle táborokba. Érdeklődés és a pénztárca vastagságának függvényében a tábor lehet egy egyszerű iskolai napközis tábor is tizenezer forintért, de akár többszázezer forintos szuperintenzív anyanyelvi, külföldi táborokig széles a választék. Azonban mindegy, hol táborozik a gyermeked, van 10 olyan dolog, ami semmiképpen nem hiányozhat a hátizsákjából.
10 dolog, ami egyetlen nyári táborozó hátizsákjából sem hiányozhat

10 dolog, ami mindenképpen legyen a táborozó gyermeked hátizsákjában!
 

1. Hátizsák

Legfontosabb, hogy hátizsák legyen – lehetőleg több rekeszes, apró zsebekkel -, és a gyerek ne oldaltáskát vagy szatyrot lóbáljon. A táborozók gyakran vannak mozgásban, amikor viszik magukkal a csomagjukat, ezért a hátizsák a legpraktikusabb viselet. A gerincnek is jobb, mint az oldaltáska, és pakolni is kényelmesebben lehet.
 

2. Folyadék

A nyári meleg legjobb ellenszere a folyadékbevitel. Táborozóknak a víz a legjobb, semmiképp sem cukrozott üdítő. Bár legtöbbször van vízvételi lehetőség, érdemes a csomagba tenni fél vagy egy liter ásványvizet.


3. Egy falat étel

Előfordulhat, hogy a gyerek nem eszi meg az ebédet vagy a reggelit, mert nem szereti. Ilyenkor jön jól egy pár falatnyi keksz vagy müzliszelet, hogy ne legyen üres a gyomra. Korgó gyomorral nincs az a kreatív táborvezető vagy pedagógus, aki le tudná kötni a gyermeked. Rossz élmény lenne ez neki is, a pedagógusoknak is.
 

4. Zsebpénz

Mindig legyen pár száz forint a táborozónál, de 1000 Ft-nál semmiképp se több. Hazafelé egy kis jutalomnasi a sikeres nap után, vagy egy alma a büféből, mindig jól jöhet. A gyerek megtanul egy kicsit gazdálkodni, abból nagy baj nem lehet.
Ha egy kicsit jobban is meg szeretnéd tanítani a gyermekedet, hogyan bánjon helyesen a pénzzel, akkor ez a tábor garantáltan neki való!
 

5. Naptej

A nap nem csak melegen süt, de nagyon könnyű leégni is. A gyereknél legyen megfelelő faktorszámú naptej, és reggel lehetőleg kenjük is le táborba érkezés előtt. Fontos, hogy újra bekenje magát, pl. ha úszni voltak, mert a víz lemoshatja a naptejet. És hangsúlyozzuk a gyereknek, hogy a naptej nem csodaszer, csak ideig-óráig véd a tűző napon.
 

6. Sapka

A naptej mellett a hőguta ellen egy sapka a legjobb védelem. Előny, ha széles karimája van, és a gyerek nyakára, arcára is árnyékot vet.
 

7. Napszemüveg

A kint játszó gyerek óhatatlanul belenéz a napba. Vízparton még nagyobb a szemkárosodás veszélye, ezért megfelelő réteggel ellátott jó UVA és UVB szűrős gyereknapszemüveg is kerüljön a hátizsákba.
 

8. Gyógyszer

Ha a gyerek gyógyszert szed, mert allergiás, vagy gyógyszerekkel karbantartható betegsége van, mindenképp legyen vele a gyógyszere – egy adagolási útmutató kíséretében. (Ez utóbbi a tábor nevelőinek, a felnőtt kísérőknek fontos, így tudják ellenőrizni, hogy a gyerek mikor mennyi gyógyszert vesz be.) Ajánlatos még ragtapasz is, bár ezzel a táborszervezők legtöbbször jól fel vannak szerelve. (De jobb a békesség.)
 

9. Esőkabát

Ha rossz az idő, lóg az eső lába, ne hagyjuk otthon az esőkabátot, mert egy 5 perces nyári zápor eláztat mindent, aminek még megfázás is lehet a vége.
 

10. Telefon

Csak a szülőkkel való kommunikációra egy régebbi olcsóbb telefont érdemes a táborozó gyerekkel küldeni. Tabletet, egyéb kütyüt semmiképp. A tábor közösségi program, a kütyü ritkán az. Ez alól egyedül a kütyütábor képez kivételt. Ha a gyerek mégis arra készül, hogy esetleg lesz üresjárat a tábor programjában, és unatkozni fog egy ideig, akkor is inkább könyvet, játékot vigyen magával.
Ha pedig olyan időtöltést szeretnél neki, ahol nincs ilyen üresjárat, ahol az unalom réme fenyegetheti a gyermekedet, akkor itt egy tábor, ahol ez garantáltan nem fordulhat elő, mert az egész tábor a (társas)játékról szól (no meg a logikáról).

Ha nem tudod, mi alapján válassz tábort a gyerekednek, olvasd el alábbi cikkünket:
10 tuti tipp nyári tábor kiválasztásához

Fotó: Niko Shogol / pixabay

Himer Csilla


Himer Csilla
Kisvállalkozások kreatív kontrollingja

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.zsebedremegyek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja