SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vízparton babával, kisgyermekkel: Strandolási kisokos szülőknek

Péter Éva [cikkei] - 2017-06-19
Végre eljött az igazi nyár, már minden gyermek türelmetlenül várta a strandszezont. De ami az önfeledt játékot jelenti a gyerekeknek, az komoly fejtörést okozhat a szülőknek.
Vízparton babával, kisgyermekkel: Strandolási kisokos szülőknek

Ami az önfeledt játékot jelenti a gyerekeknek, az komoly fejtörést okozhat a szülőknek, mert bizony ha gyerekekkel megyünk, sajnos nem elég bedobni a bikinit és a törölközőt a strandtáskába és úgy nekivágni a nagy kalandnak. Ha apróságokkal indulunk pancsolni, főleg ha egészen picikkel is bevállaljuk a strandot, rengeteg eshetőségre fel kell készülnünk.

1. A „pisikaki” kérdése


Ha pelenkás…

Mennyi pelenkát vigyünk a strandra? Ki kell számolni indulás előtt, hogy nagyjából hányszor tervezünk vízbe menni, és ahhoz hozzá kell adni még 2-3 darabot. Amikor kijöttök a vízből, mindig vegyétek le a vizes úszópelust és vegyetek fel egy új „szárazföldi” pelenkát.


Ha már szobatiszta…

Én mindig vittem/viszek magammal egy kis bilit a strandra, amit direkt utazáshoz használunk. Lányoknál hatalmas segítség, hogy nem kell velük bemenni a kétes tisztaságú mosdóba. Használat után a nyilvános wc-ben el tudjuk öblíteni a bilit. Fiúknál is sokkal egyszerűbb ez a megoldás, bár náluk azért könnyebben megoldható a mosdóhasználat is.


Ha már ciki a bili…

Készüljünk fel rendesen higiéniai eszközökkel. Legyen nálunk bőven száraz és nedves törlőkendő, valamint fertőtlenítő kendő.


2. Letelepedés

Kelleni fog egy jó nagy takaró, pléd, vagy igény szerint több polifoam, törölköző, stb. Törölközőkből nem csak mindenki alá kell egy, hanem legalább egy olyan is, amit fürdés után tud törölközésre használni. Érdemes esetleg vinni egy kisebb sátrat, ahol az apróbbak tudnak pihenni ébéd után, feltéve ha meg tudjuk erről győzni őket. Mindenkinek legyen papucsa és már a megérkezéskor kenjük be magunkat magas faktorszámú naptejjel, amit ismételjünk is meg legalább minden fürdőzés után. Készítsünk be mindenkinek váltás fürdőruhát is, sose lehet tudni alapon.
(Olvasd el ezt is: Szörnyű égési sérüléseket szenvedett több gyermek egy nálunk is kapható naptejtől)

 

3. Étkezés

Ha strandra megyünk, mindenképp érdemes legalább italokkal készülnünk, mert ha ott szeretnénk beszerezni az egészséges mennyiségű folyadékot, az igencsak igénybe venné a pénztárcánkat. Ha lehetséges, próbáljunk minél több ételt-italt hűtőtáskában tárolni, úgy kellemesebb lesz elfogyasztani.
1-2 szendvics, zacskós snack, apróra vágott és bedobozolt gyümölcs mindig remek választás. Az egyik legjobb a dinnye, amit kockákra vágva el lehet rakni és kis villákkal vagy fogpiszkálókkal gond nélkül eheti a család a strandon.
A legkisebbeknek kell egy kendő, amivel nyugodtan eltakarhatjuk őket szopi közben a kíváncsiskodók szeme elől. Ha tápszeres a babád, úgy kicsit bonyolultabb a helyzet. Próbáld meg kitalálni, hogy hány étkezéssel kell számolnod, és vigyél legalább annyi tiszta cumit. Tápszeradagolóban készítsd ki a tápszeradagokat, illetve egy termoszra lesz szükséged a forró vízhez, és egy üvegre a normál hőmérsékletű vízhez. A kettő elegyéből ki tudod keverni a babád számára ideális hőmérsékletet, amibe beleteheted a tápszert is.


4. Vízi játékok

A gyerekek kreativitása a végtelenségig tud fokozódni, ha a vízről van szó, de ha mégis kezelhető irányba akarjuk terelni az eseményeket, akkor jó, ha gondoskodunk a koruknak megfelelő játékokról.
A legkisebbeknek pár műanyag pohár és kanál teljes elfoglaltságot nyújthat. Örökzöld lehetőség a labda, a kishajó, a vízipisztoly, stb. Amennyiben a strandon van homokozó vagy egy kisebb játszótér, úgy odaillő eszközöket is vihetünk. Ha mély vízbe is terveztek menni, akkor kell vinni úszógumikat, amiket szintén a gyerekek korának megfelelően kell kiválasztani. A nagyobbaknak készüljünk focilabdával, röplabdával, tollassal, frizbivel.


5. A hazamenetel

Nincs is nagyobb kihívás a szülő számára, mint a fáradt és nyűgös gyerekeket meggyőzni arról, hogy most már ideje hazamenni a strandról. Érdemes erre a mozzanatra előre felkészülni és végiggondolni, hogy mivel lehetne rávenni őket a mielőbbi indulásra. Egy-egy a kijáratnál felajánlott gombóc fagyi, vagy a hazafelé úton elfogyasztandó finomság esetleg segítség lehet az érvelésben.


6. Mit vigyünk a strandra?
 

  • Papucs, 
  • fürdőruha,
  • naptej,
  • szúnyog- és kullancsriasztó
  • törölköző,
  • polifoam vagy pléd,
  • ennivaló,
  • innivaló,
  • sátor,
  • fürdőjáték,
  • egyéb játék,
  • alvóka,
  • cumi,
  • bili,
  • váltásruha,
  • nyári sapka, kalap
  • higiéniai eszközök,
  • pelenka,
  • úszópelenka,
  • kendő szoptatáshoz,
  • cumisüveg, 
  • tápszer készítési eszközök.

Kép: hisins30 / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja