SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hurrá, nyaralunk!

[cikkei] - 2005-03-30
Végre! Sok év után újra, gyerekekkel először!
Hogy is kezdjük?
Hurrá, nyaralunk!

Fiatal felnőttként még olyan más volt minden, akkor csak a szépet láttuk mindenben. Most már aggódom is sok mindenért – előre. Pedig a gyerekeknek is kellenek ezek az élmények, tudom. Hát elindulunk. Persze, majd nyáron, de már készülünk!

 

Tudom, az igazán előrelátók már tavaly nyáron lefoglalták az idei helyüket is, a ráérősebbek a telet használták ki, de van olyan is, aki a last minute-ra esküszik.

 

Először is döntsük el, nekünk melyik a szimpatikusabb. Szeretnénk tudni előre, hogy hol fogunk nyaralni, vagy az az izgalmas az egészben, hogy utolsó percig meglepetés az úti cél? Ha ez utóbbira szavazunk, akkor még ne kapkodjunk, messze még a nyár!

Aki szeret utánajárni a dolgoknak, az azért már kezdheti a készülődést!

 

Mi ott kezdtük, hogy anyagilag megtehetjük-e… Sajnos sokaknak ez a legfontosabb probléma. Jó, ha erre időben gondolunk! Hosszabb idő alatt ugyanis könnyebb félretenni, mert minden hónapban csak egy kicsit kell lecsípni a havi költségekből, és észrevétlenül gyűjtögethetünk. Ha tisztában vagyunk a pénztárcánk szabta lehetőségekkel, akkor választhatunk ennek megfelelően érdekes helyeket.

Bejártuk már Magyarországot, ismerjük már hazánkat? Érdemes itthon is nyaralni, pihenni, rengeteg szép lehetőség van a határokon belül is. Sokan azért a külfölddel is szeretnének megismerkedni!

Következő lépésként azt gondoljuk végig, hol érezzük jól magunkat: vízparton, vagy hegyekben, városokban, esetleg hajón? Mindegyik más élmény! Nyilván jobban szereti a strandolást, egyhelyben pihenést az, aki egyébként minden nap az utakat rója. Egy irodában dolgozó számára viszont lehet, hogy éppen az a kikapcsolódás, ha most nem ücsörög egész nap, hanem megy, utazik, nézelődik!

 

Nagyon lényeges, hogy kivel utazunk. Ha a teljes család együtt megy, akkor a gyerekekre legyünk elsősorban tekintettel! Hiába fér bele az időnkbe 5 nagyváros minden műemléke, ez a gyerekeket nem fogja érdekelni, ne is tervezzünk sok ilyet! Ők inkább pancsolnának naphosszat, a víz a legfontosabb számukra.

 

Hogyan utazunk? Egy család számára a legkomfortosabb egy autó. Ebbe mindent betehetek, mindig megállhatok vele, nem kell a többi utashoz alkalmazkodni.

Mennyi időre megyünk? Mennyi csomag kell? Erre alkalmas az autó??? Most még van idő beszerezni a felszerelést! Ha úgy gondoljuk, több csomagunk lesz, mint amennyi helyünk, akkor toldjuk meg egy tetőcsomagtartóval, egy box-szal, esetleg egy utánfutóval!

 

Hol fogunk aludni? Találunk kedvünkre való hotelt, apartmant? Esetleg megpróbáljuk a sátrat? A legtöbb szolgáltatást egy hoteltól várhatjuk el, a sátor ennek pont az ellenkezője, de ennek is megvan a maga romantikája. Ha erre szavazunk, kezdhetünk keresgélni a megfelelő boltokban! Ha az elsőkre, akkor nézzünk körül, gazdag kínálat várja a nyaralókat itthon is, külföldön is szállásokból. A legvalódibb információkat a különböző fórumokon lehet találni, ott megélt tapasztalatokat írják le az emberek, nem a reklámot olvashatjuk! Érdemes megkeresni az interneten a mi úti célunkról mit írnak mások!

 

Ha külföldre készülünk, ne felejtsük el, hogy azért sok helyre még ma is kell útlevél. Gyerekeknek is! Ezt is elintézhetjük már most is, nem kell az utolsó percre hagyni! Keressük fel az okmányirodát, ott elmondanak minden tudnivalót! (Ott helyben megcsinálják a fényképet is, gépbe viszik az adatainkat is)

 

Mi annak is igyekszünk utána járni, hogy mit érdemes tudni arról a helyről, amit kinéztünk magunknak. Ott tartunk, hogy vettünk egy útikönyvet, beszereztünk néhány szórólapot, térképet és tervezgetünk!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja