SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Játékötletek gyermekeknek elektromos ketyerék nélkül

Üstöky Viktória [cikkei] - 2009-07-08
A régi jól bevált nyári játékok: bicajozás, fára mászás, ugróiskola, ugrókötelezés, homokvárépítés.
Játékötletek gyermekeknek elektromos ketyerék nélkül

Bicajozás

Kerékpározni megtanulni nem nehéz, egészséges is, ráadásul kíméli a környezetet. A szaküzletekben gyermekbiciklik is kaphatók, ajánlott beszerezni egy ilyet. A kisebb biciklin ugyanis a gyermek gravitációs központja alacsonyabb és előretolódik, ezért könnyebben le tudja tenni a lábát a földre. A szakboltban meg tudják határozni, hogy mekkora méretű bringa passzol a gyermek lábhosszához.
Minél lassabban tekeri fara maszasa bicajt, annál kevésbé tudja megtartani az egyensúlyát, ezért meg kell találni a megfelelő sebességet. Ha a gyermek a lábujjaival tekeri a pedált, és nem a talpával, akkor könnyebben tudja irányítani az eszközt. Miután előfordulnak balesetek, ajánlott beszerezni sisakot és térdvédőt is.

Fára mászás

Olyan fát érdemes keresni, amelynek vastag szögletes törzse van létraszerű ágakkal, hogy a gyerek rá tudjon telepedni. Kerüljük el azokat a fákat, amelyeknek halott ágai vannak. Ezek úgy ismerhetők fel, hogy bizonyos ágakon nincsenek levelek. A gyereknek mindig a törzs közelében kell maradnia, mert ott a legerősebbek az ágak.

Ugróiskola


Az ugróiskola a világon mindenütt elterjedt ügyességi gyerekjáték, melyet egy földre rajzolt ábrán meghatározott szabályok szerint, többnyire féllábon való végigugrálással játszanak. A játéknak igen sok változata van, országonként más-más változata népszerű.

A játékhoz szükség lesz zsírkrétára, kavicsokra, és legalább két játékosra, de minél többen vannak, annál jobb. Miután elkészült az ábra, az egyik játékos követ hajít az első négyzetbe, majd fél lábbal utána ugrik. Felveszi a követ úgy, hogy közben a másik lába továbbra sem ér le a földre, majd tovább dobja a következő négyzetbe, és utána ugrik szintén fél lábon. A kettős négyzetbe mindkét lábbal egyszerre kell ugrani, és az utolsó előtti négyzetet ki kell hagyni. Ha az ábra végére ért a játékos, akkor meg kell fordulni, ésugroiskola most már kavics dobása nélkül is végig kell ugrálni a mezőket visszafelé. Ha nem a megfelelő négyzetbe sikerül dobnia, vagy ugrás közben leér a másik lába, illetve vonalra lép, vagy az utolsó előtti négyzetbe, akkor kiáll a körből és a következő játékos jön.

Ugrókötelezés

Az egy helyben való ugrálás remekül megnöveli az állóképességet. A kötél két végét meg kell fogni, vízszintes tengely körül függőleges irányban forgatni, és amikor elénk ér a földre átugorni. A kötelet csuklóból kell hajtani, ezért előtte mindig be kell melegíteni egy kis csuklókörzéssel.

Homokvárépítés

Kiváló elfoglaltság, ha éppen homokos vízparton vagyunk, de a játszótéri homokozó is bőven megteszi. Ami szükséges a játékhoz, az a fantázia, kézügyesség, esetleg, vödör, víz és lapátok.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
A szerkesztő ajánlja