SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megjelent a Jocó bácsi világa 2.0 - új könyv Balatoni József tollából!

Családinet [cikkei] - 2017-04-19
A tetkós történelem tanár, Balatoni József, alias Jocó bácsi, akit az ország legnépszerűbb pedagógusa címmel illetnek ismét írásra adta a fejét. Április 22-én lát napvilágot második könyve, Jocó bácsi világa 2.0. címmel.
Megjelent a Jocó bácsi világa 2.0 - új könyv Balatoni József tollából!

A csokorba szedett sztorik átnyúlnak az iskola kapuján, sőt ott kezdődnek csak igazán. Akik az első könyvét olvasták, vagy nap, mint nap a közösségi médiában – Jocó bácsi világa facebook oldalon - fogyasztják történeteit, tanulási tippjeit vagy épp kritikáit pontosan tudják, hogy Ő az az a tanár, aki 0-24 órában a hivatásának él. Megéli az iskolai lét minden percét, legyen az diákok izgatottsága, félelme az érettségi előtt, rögtönzött szülői értekezlet, kamasz csíny – és most még nagyobb betekintést ad a színfalak mögé, mint valaha. A történetek erőt adnak saját nehézségeink áthidalásában, gyerekekkel való kapcsolatunk formálásában, legyen szó a burn out-ról, önismeretről vagy az érzelmi intelligenciáról.  A könyvben az elmúlt egy év legnépszerűbb írásai is megjelennek, ajánlások vagy épp tanácsok barátoktól, kortársaktól, így pl. D. Tóth Krisztától vagy épp a Felelős Szülők Iskolájától is.

„A könyv több részből áll: megmaradtak a vicces, megható és elgondolkodtató iskolai történetek saját pedagógiai értelmezésekkel. A könyv másik nagy részében pedig az elmúlt egy évben a WMN magazinban és a Felelős Szülők Iskolájában megjelent cikkek, írások, gondolatok találhatók. Ezek sokkal mélyebbek, helyenként szakmaiak, de leginkább nagyon emberiek. A könyv harmadik nagy egysége pedig azokat az írásokat tartalmazza, amiket a családom, a tanítványaim, kollégáim, barátaim írtak rólam. Úgy érzem, sikerült egy érdekes és tartalmas, kerek egész könyvet kiadnom a kezeim közül. De ennek a megítélése abszolút rajtad múlik, kedves olvasó!” – fogalmaz Jocó a könyvében.

Ez a könyv igazi csemege, azoknak, aki elfogadják az iskolai élet hullámzását, hajlandóak egészséges és néha pimasz értékítélettel fogadni az élet által leosztott lapokat és talán a legfontosabb, humorral áttörni az utat. Kamaszoknak, szülőknek és mindenkinek ajánljuk, aki gyerekekkel foglalkozik és hisz az élmény alapú tanításban és az érzelmi odafordulásban.



 

Rendhagyó KÖNYVBEMUTATÓ iskolaszínházi előadással karöltve

Könyvbemutatóra április 22-én, szombaton kerül sor, az igen népszerű Rögtönzött Szülői Értekezlet keretében a K11 Művészeti és Kulturális Központban (VII, kerület, Király utca 11.). RészletekRögtönzött Szülői Értekezlet + Könyvbemutató

11:00-13:00 Rögtönzött Szülői Értekezlet

Közkívánatra ismét iskolaszínház, de ezúttal is másként ugyanis itt az új könyv, a Jocó bácsi világa 2.0., a népszerű tetkós történelem tanár tollából és igen Ő lesz a színházi előadás főszereplője, az ofő.
Miért is nem lepődünk meg rajta, hogy az iskolaszínházi jelentek egy része a könyv sztorijaira épül, legyen ez a vizsga előtti tanácsok sora, az erkölcstan órák zanzája, de azt is megtudhatjuk, hogy mire derül fény Jocó bácsi udvari ügyeleti alatt. A humorról az impro színház nagymesterei a Momentán Társulat színészei gondoskodnak majd.  A fanatikusok itt juthatnak elsőként a „celebtanár” második könyvéhez, akár dedikáltan. Természetesen lesz alkalom a szerzővel való személyes beszélgetésre, kérdésekre is az előadás végén.

14:00 Könyvbemutató (ingyenes)

Beszélgetés a Szerzővel, a könyvben szereplő alkotókkal, diákokkal, melyet dedikálás követ.

A könyvbemutató ingyenes, de az azt megelőző iskolaszínházra jegy váltása szükséges.

Információ: itt
Jegyvásárlás: itt
Könyvvásárlás: itt

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja