SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csuszi Csasziék kalandjai, avagy egy különleges Facebook nyereményjáték utóélete

Családinet [cikkei] - 2012-10-16
Különleges, 2-6 éves gyerekeknek szóló kiadvány született a Green Press kiadásában - ismerje meg a történetét!
Csuszi Csasziék kalandjai, avagy egy különleges Facebook nyereményjáték utóélete

2012. májusban létrejött az Életszépítők oldal a Facebookon. Otthon, kreatív, ökodekor, újrahasznosítás – ezek a címszavak tükrözik leginkább a közösségi médiaoldalon fellelhető tartalmakat. Egy hónap elteltével – amikorra több százan csatlakoztak a kreatív közösséghez – meghirdettünk egy nyereményjátékot: írjunk közösen mondókát gyerekeknek!

A célunk eredendően az volt, hogy megmozgassuk játékos kedvű követőink szürkeállományát, s eközben jól szórakozzunk. Hamar kiderült, hogy a játékosoknak – szerzőtársaknak – nemcsak a különleges mozaiklámpa, vagyis a nyeremény a fő ihletője. Elragadta őket a játék öröme, élvezték a mondókaírást. Minden játékos 2-2 sorral szállhatott be, azzal a feltétellel, hogy az előző strófához költse saját sorait. Feltétel volt továbbá, hogy a mondóka 2-6 éves gyerekeknek szóljon, állatok szerepeljenek a történetben, és tanulsággal is szolgáljon a kicsik számára. Így született meg a kedves történet: Csuszi Csaszi kalandos napja.

A játék zárultával úgy gondoltuk, hogy a mondókát nem hagyhatjuk a sorsára, meg kell ismertetnünk a gyerekekkel, hiszen nekik íródott! Adta magát az ötlet, hogy a műnek kiadványt készítsünk, s lehetőleg minél több gyermekhez eljuttassuk, ajándékként.

2012. október elején elkészült a kiadvány, Életszépítők apróságoknak címmel. Az Életszépítők Facebook közösség mondókáján kívül még két gyermekeknek szóló írásmű – mese és mondóka – található benne, továbbá szerkesztői bónuszként egy finom sütemény receptje.

Az ingyenes kiadvány nyomdai változatát gyermekkórházak kis betegeihez juttatjuk el. Szeretnénk azonban széles körben a nyilvánosság számára elérhetővé tenni; a kiadványt PDF-formátumban bárki letöltheti, vagy internetes formátumban virtuálisan lapozgathatja ITT >>

 

Köszönet illeti meg mindazokat, akik a kezdeményezés mellé álltak az első hívó szóra: illusztrációkat készítettek, vállalták a nyomdai előkészítést, médiapartnerként segítették munkánkat, és – hogy a nyomdaköltséget fedezni tudjuk – anyagilag támogatták a létrejöttét.

Ez a kis füzet lenne hazánkban az első olyan gyermekeknek szóló, ingyenes terjesztésű kiadvány, amely egy Facebook-közösség tagjainak közös szellemi produktuma, stílszerűen: életszépítő gesztusa.

Forgassák, olvassák szeretettel!

Budapest, 2012. október

Mesterházy Mónika
felelős kiadó, Életszépítők szerkesztő
Facebook: facebook.com/eletszepitok

Közreműködők

Címlap - Huba bagoly
Illusztráció: Steiner Lídia
www.lidiasteiner.wordpress.com
Facebook: Lídia Steiner Illustrations

Csuszi Csaszi kalandos napja
Illusztráció: Vicger
Szerző: Életszépítők Facebook közösség

Füles Földe
Illusztráció: Vicger • facebook.com/Vicger
Szerző: Életszépítők

Huba bagoly
Illusztráció: Steiner Lídia
Szerző: Életszépítők

Tördelés, nyomdai előkészítés:
Mészáros Róbert, Látványügynökség

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja