SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 zseniális karácsonyi dekoráció házilag

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2016-12-19
Karácsony - a legjobban várt, legcsillogóbb ünnep világszerte. A családok ilyenkor igyekeznek minél szebb díszbe öltöztetni otthonukat. Ehhez azonban nem szükséges vagyonokat költeni! Ha idén szeretnél olcsó, akár a gyermekeiddel is könnyen elkészíthető karácsonyi dekorációt alkotni, jó helyen jársz!
8 zseniális karácsonyi dekoráció házilag

Az internet telis-tele van különböző „csináldmagad” projektekkel, melyek roppant népszerűek. Ez nem is csoda, hiszen többségük olyan egyszerű, hogy azt nem is gondolnánk – látszatra ugyanis sokkal nehezebbnek tűnnek. Könnyedén lenyűgözhetjük velük vendégeinket és családunkat, ráadásul elkészítésük is nagyon jó móka.
 

1. Karácsonyi díszek madzaggal
 

A madzaggal körbetekert lufik ötlete nem mai, ez a technika viszont roppant sokféleképpen alkalmazható. A csirizt víz, liszt és folyékony ragasztó keverékéből készítsük. A madzag anyagától függően (mennyire sűrű vagy vastag, kezelték-e valamilyen anyaggal, stb.) esetleg keverhetsz hozzá cukrot, tapétaragasztót. Az állaga amolyan ivójoghurt sűrűségű kell, hogy legyen, hogy át tudja itatni a kendert/pamutot. Áztasd bele a ragasztóanyagba a zsinórt, majd kezdd el feltekerni: hogy mire, arra több lehetőség is kínálkozik.

  • Hurkalufik segítségével – tudod, amiből a bohóc a kiskutyát hajtogatja – egy üreges csövet készíthetsz, melybe aztán beletehetsz egy égősort. Kis ügyességgel bármilyen formára hajlíthatod, vághatod: pl. szívecskére, mint a videóban.

 

  • Kisebb lufik betekercselésével helyes kis gömbökhöz jutsz, melyeket ráhúzhatsz a régi unalmas égősorokra. Használj különböző színű fonalakat, hogy igazán látványos legyen a hatás!

 

 

  • Egy habtálcába szurkálhatsz fogpiszkálókat, melyek bármilyen formát (jelenesetben csillagot) kiadhatnak. Ezután nincs más dolgod, mint a tüskék között kifeszíteni a ragasztóba áztatott madzagot. Itt is variálhatsz a színekkel. Száradás után egy kis drótra, damilra fűzheted őket.


Alaposan tekerd körbe a sablonodat, majd hagyd egy napig száradni. Amikor a madzag megkeményedett, leszedheted a formádról (durrantsd ki a lufit) és voilá!

A régi égősorok izgalmasabbá tételéhez találsz még ötleteket a videóban, nézd meg, milyen egyszerűen készülnek a tojástartó csengettyűk, melyeket az égőkre erősíthetsz. Ha pedig az egész sort belepakolod egy üvegbe, kis kreativitással világító Mikulást varázsolhatsz a kedvenc italos üvegedből.


2. Zokni hóember

 

Egy régi fehér zoknin kívül csak némi rizsre és pár apró kiegészítőre van szükség, hogy aranyos hóembereket készíthess, melyek elüldögélhetnek a polcokon, asztalokon, virágtartókon. Ha levágod a zokni orrát, abból lesz a sapkája, a maradékot pedig kötözd össze zsineggel és töltsd meg rizzsel! Körülbelül bokánál kösd el a zoknit, hogy létrehozd a fejet, melyre ráhúzhatod a kis sapkát! A szemek és az orr gombostűből készülnek, és még sálat is köthetsz rá egy darab szalagból.

 

3. Fonott fenyőfa

 

Ehhez mindenképpen ajánlatos megnézni a videót, de látni fogod, hogy amilyen nehéz lenne körülírni, olyan könnyű megcsinálni ezt a dísztárgyat. Sok újságpapírra lesz szükséged, melyeket minél hosszabb „szalmaszálakká” kell sodornotok. Ezeket egymásba dugva kell hosszú szálakat létrehoznotok, melyeket a kosárfonáshoz hasonló módon kell egy papírkúp köré fonni.

Egy külön videó is található ehhez a technikához, ebben egyéb kreatív fenyőfa-készítési módokat is láthatsz.
 


4. Jégvirágos mécsestartó
 

Egyszerű és nagyszerű ötlet a befőttes üvegek újrahasznosítására. Jégvirág effekt spray-vel, szatináló lakkal, vagy pacsmagokban felkent decoupage lakkal is dolgozhatsz, próbáld ki, melyik anyaggal a legkönnyebb számodra.
Válassz egy karácsonyi mintát, melyet vágj ki öntapadós tapétából – ezen a részen át láthatod majd a mécses fényét. Száradás után vedd le a sablont, és köss szalagot az üveg nyakára. Dobd bele a teamécsest és már gyönyörködhettek is a lángok táncoló fényében. Az anyagok használati utasítását mindig olvasd el, a mattító lakkok némelyike ugyanis maró lehet!


5. Angyalok másképp
 

Az angyalok készítésének többtucatnyi módja van, ebben a videóban kettőt is láthattok. A drótból készült darab feje fa gyöngy, a haja pedig fonálból van. A legérdekesebb azonban a teste és a szárnya, ezeket itt művirágból készítik el - jó módja a megunt tavaszi dekoráció újrahasznosításának. Egy faág hintán bájosan ücsörögve várhatja a vendégeket az egyedi angyalkátok.
Legyezőhajtással, papírból készült társa pedig kedves dísz lehet a karácsonyfán, ráadásul, ha segítesz a vágásban, már kis óvodás gyermekeddel is elkészíthetitek.

 

6. Dekoráció ragasztópisztollyal
 

A forró ragasztó hamar lehűl és megszilárdul, de lehet vele írni, rajzolni. A hőálló üvegtál kiváló rajzvászon lehet, hiszen a másik oldalára felragaszthatod a sablonját annak, amit szeretnél kirajzolni.
Mosogatószerrel töröld át a felületet előtte, hogy könnyen le tudd szedni a kész formát. Dolgozhatsz átlátszó ragasztóval, ez esetben spray-vel le kell festened utólag (a videón 5.50-től), de ma már színes és csillogós patronok is kaphatóak a pisztolyokba, ezekkel pedig már nincs más dolgod, mint felfűzni őket, ha megszáradtak.

 

7. Papírkarácsonyfa kicsiben és nagyban
 

A kisebb darab elkészítése nem nehéz, egy körző és némi színes papír kell hozzá. Egyre csökkenő méretű köröket, „rakott szoknyás” hajtással készíts elő, majd a legkisebbel kezdve egymás után fűzd fel őket egy hurkapálcára.

A nagyobb karácsonyfa valójában karikákból áll, melyek egyforma szélesek és egymás alá vannak fűzve. Zöld festékkel lefújva, modern dísze lehet egy környezettudatos otthonnak, díszekkel, fényekkel és speciális megvilágítással. Bár sok damil kell a felfüggesztéshez, érdemes kipróbálni, ha van kedvetek, mert egyszerű és látványos.


8. Gyönyörű mécsestartó ragasztóval és sóval

Egy üveg, ragasztó és só segítségével te magad is csodaszép téli dekorációt készíthetsz karácsonyra - nagyon egyszerűen és pár perc alatt. Nézd meg, hogy készül!

Nagyon sok klassz ötlet található a neten, a mi kedvenceinkből mutattunk párat. Ne féljetek az újdonságoktól, kísérletezzetek bátran az anyagokkal, színekkel! Így olyan díszítésetek lehet a világ legszebb ünnepén, melyet elismerően fognak dicsérni a családtagok, barátok! Jó szórakozást!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja