SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Karácsonyi gyerekszáj

Németh Noémi [cikkei] - 2015-12-17
Imádni való, aranyos, megható, vicces idézetek a szeretet ünnepéről - gyerekektől.
Karácsonyi gyerekszáj
  1. "Nem kell nekem karácsonyfa, csak sok minden legyen alatta." - Gergőke (4)
  2. "Nálunk tavaly karácsonykor beszakadt a tető. Anya szerint ráesett a Télapó, apa viszont azt mondta, a Jóska bácsi szarul csinálta meg a gerendázást." - Bálint (7)
  3. "Tavaly kigyulladt a karácsonyfa, ami ráesett a nagy tévére és az is kigyulladt. A papa kidobta őket az ablakon és ráestek a kocsinkra. Én azóta nem szeretem a karácsonyt..." - Csabi (7)
  4. "Azt írtam a Jézuskának, hogy hozzon nekem tablettát. Tudod, azt a simogatósat, amin vannak játékok." - Évike (7)
  5. "Én tudom, hogy apa csinálja a karácsonyt, mert beöltözött egyszer Télapónak, de lecsúszott a nadrágja és megláttam a kakasát és akkor felismertem, hogy ő az apa." - Adél (5)
  6. "A kisfiú előáll egy kívánságával édesanyjának, hogy mit vegyenek meg a játékboltban. Aztán elgondolkodik, majd azt mondja: "Inkább kérjük karácsonyra, akkor ingyen van." - A. D. ZS.
  7. „Amikor közeleg a szent karácsony, jobb szívünk lesz, és segítenünk kell azokat, akik nálunk rosszabbul állnak: az öregeket, a szegény gyerekeket, és azokat a szerencsétleneket, akik a kukában laknak.” - Zoli (7)
  8. „Nekem a karácsony az apró kis elkészült ajándékokat jelenti, amiket már hetekkel azelőtt kitalálok, tervezgetek, és amíg elkészülnek, sok-sok odafigyelés és szeretet szorul beléjük.” - Bori (7)
  9. "Ilyenkor átjön a nagyi és vigyáz rám, hogy hagyjam anyát főzni, meg a papát csúnyán beszélni." - Gáborka (4)
  10. „Mikor jön a karácsony, ahelyett, hogy Jézus születésnapjára gondolnának, a világon mindenki más azzal van elfoglalva, hogy mit egyen, mit igyon, és mivel durrogasson.” - Lili (8)
  11. „Alig vártam már a karácsonyt, egyszerűen nem bírtam tovább! Rengeteget tanultam, még, ha a jegyeimen nem is látszott meg annyira, és egyszerűen nem bírtam tovább, hogy ne legyen már vége az iskolának, és kezdődjön a karácsonyi szünet.”
  12. „Karácsonykor csodálatos, a legszebb dolog a világon, jó volna, ha bár sose múlna el a karácsony, olyan szép.”
  13. „A karácsonyban szerintem az a legtisztességesebb, hogy nincs iskola.” - Csilla (6)
  14. „Karácsony estéjén minálunk több minden volt az asztalon, mint egy étterem! Minálunk karácsonykor egy étteremnél is többet eszünk!” - Panni (5)
  15. „Vacsora utána elmondtam a karácsonyi verset, taps volt, de pénz semmi.”
  16. „Gyermek Jézus egy betlehemi barlangban született, nem háznál vagy klinikán, mert egy palesztinai szállodás se akart neki szülőszobát kiadni. Ha tudták volna, hogy ő Jézus, személyesen a Királyi Palace Hotelt adták volna ki neki.”
  17. "A három napkeleti bölcs Jézusnak aranyat, mirhát és tömjént vitt, és ezüstöt, azt hiszem, de szerintem jobban örült volna egy birkózós játéknak."
  18. "Jézus nagyon messze született, egy másik országban, Betlehemben, Angliában."
  19. " Nem vagyok igazán keresztény, de hiszek az egyszarvúakban."
  20. "Tavaly kórházban voltam, mert megettem a szaloncukrot. Nem sokat, csak kettőt... De be voltak csomagolva." - Dominik (6)
  21. "Nem szeretem a karácsonyt, mert átjönnek a Pali nagypapáék és neki nagyon büdös a szája." - Anna (4)
  22. "Én kértem egy másik kistestvért a fa alá, mert a Hannát már unom egy kicsit." - Bence (4)
  23. "Mi anyuval ketten vagyunk karácsonykor, mert az apa a macájával van. Nem tudom, ki az a néni, de vicces neve van." - Léna (5)
  24. "Azt kértem a Jézuskától, hogy ne sírjon annyit a kisöcsém, mert nagyon mérges vagyok, amikor bőg és még nem olyan nagy, hogy megverhessem." - Kevin (5)
  25. "Karácsonykor apukám mindig mérges és kiabál, mert nem megy bele a fa abba a lábas tartóba, anyukám vásárol, én meg Minimaxot nézek." - Lili (6)
  26. "Én nem kívántam semmi különöset, mindennek örülök, bármi lesz is a karácsonyfa alatt. A fát együtt szoktuk feldíszíteni szenteste, és alig várjuk a reggelt, hogy megnézhessük az ajándékokat." - Krisztina
  27. "A Jézuskának már megírtam a levelet, amibe csokit, cukrot, füzetet és legót kértem. Nálunk együtt díszítjük föl a karácsonyfát, és ilyenkor nehezen alszunk el, mert nagyon várjuk a reggelt." - Márk
  28. "Nekem a bátyám segített megírni a listát, én egy kiskutyát szeretnék karácsonyra és azt, hogy itthon legyen anyukám, aki külföldön dolgozik." - Robin
  29. "Nekünk már megvan a karácsonyfánk, amit majd anyuval együtt díszítünk föl. Én nem írtam kívánságlistát, a Jézuska mindig tudja, mit szeretnék."
  30. "Egy robotkutyát szeretnék, „akit” vezetni lehet, de kértem műanyag dinoszaurusz-készletet is. Az ajándékokat reggel, de van úgy, hogy mindjárt kibontom. Én már egyszer lerajzoltam a Jézuskát. Van szárnya, van olyan kerek a fején, van szoknyája, és mindig imádkozik." - Gerda
  31. "Én sok édességet és sok játékot szeretnék kapni karácsonyra, meg még sok cukorkát is, mert azt nagyon szeretem." - Anna
  32. "Szeretném, ha meglepetés lenne a karácsonyi ajándék. Különben a babákat szeretem, így lehetne valamilyen baba a fa alatt. Nálunk a Jézuska és a Télapó együtt hozzák az ajándékokat." - Nika

Megnézhetjük két videón is, hogy mesélnek az ünnepekről a kicsik:



Melyik a kedvenced? :) Ha van saját gyerekszáj idézeted, oszd meg velünk a cikk alatt!

Kép: mohamed_hassan / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja