SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 tökéletes karácsonyi ajándék kisgyerekes anyukák számára

Németh Noémi [cikkei] - 2015-12-11
Vajon mivel okozhatsz nagy örömet egy kisgyerekes, kisbabás anyukának? Adunk 7 tippet, amit biztosan értékelni fog majd!
7 tökéletes karácsonyi ajándék kisgyerekes anyukák számára

Mindannyian kaptunk már karácsonyi bögrét, gyertyatartót, képkeretet, 3. kávéskészletet a már meglévő kettő mellé. Szeretnél idén olyan ajándékot adni, ami igazán hasznos? Ha egy kisgyerekes anyukát készülsz meglepni, akkor nem lesz nehéz dolgod.

Nem (csak) szokványos ajándékötletek következnek, viszont lehet, hogy sokkal nagyobb örömet szerezhetsz velük, mint egy szép vázával, amiből már amúgy is van neki legalább három.

1. Fényképezőgép / telefon / memóriakártya

A kisbabás anyukák az egész napot gyermekük gondozásával, ellátásával töltik, a nap fénypontja pedig a séta a parkban, amikor kimozdulhatnak egy kicsit. A négy fal között a kedvenc hobbijuk az, hogy a világ leggyönyörűbb, legügyesebb és legokosabb babájáról készítenek szebbnél szebb fényképeket. Amikor a pici mosolyog, nevet, azt azonnal meg kell örökíteni, ahogy minden újdonságot is, amit éppen produkál, vagy amikor olyan szépen alszik, mint egy kis angyalka, de azt is le kell fotózni, ha az etetés végére tetőtől talpig maszatos lesz.

A listát hosszasan folytathatnánk, de felesleges, hiszen mindenki tudja, akinek van gyereke: ezeket a pillanatokat egyszerűen meg kell örökíteni. Így hát igazán nagy örömet szerezhetsz az anyukának egy fényképezőgéppel vagy új telefonnal, esetleg egy telefonba passzoló memóriakártyával, hogy rengeteg helye legyen a fotók számára. :)


2. Takarít(tat)sd ki a lakását

Bármilyen furcsán is hangzik, mint ajándék, de egy kisbabás anyukának ez igenis hatalmas segítség lehet. A kicsi érkezésével a takarítás azonnal háttérbe szorul: az addig oly gondos háziasszonynak anyává válása után az első hónapokban se ideje, se energiája nincs a takarításra. Hívj hozzá egy takarítócéget, akik szakszerűen és gyorsan varázsolják ragyogóan tisztává a lakást. De ha teheted, még jobb, ha te magad szánsz rá néhány órát. Menj át barátnődhöz amikor ráérsz, és takaríts ki alaposan mindenhol, ahol csak tudsz. Amíg ő babázik, te megtisztítod a lakást, közben pedig egy jót beszélgethettek is. Nagyon sokat segítenél ezzel neki! Sokkal többet, mint egy újabb gyertyatartóval vagy asztali dísszel, amiről amúgy sem lenne sok ideje letörölgetni a port.


3. Spórolj neki időt!

Egy kisbabás anyukának annyira sok a dolga, hogy általában még a kávéját sem tudja meginni este 8 előtt. Így hát bármilyen gépnek nagyon fog örülni, amivel időt takaríthat meg. Legyen az zöldséghámozó, aprító konyhai kisgép, esetleg takarítógép, mosogatógép. Mivel 6 hónapos kortól egyre több zöldséget és gyümölcsöt ehet a baba, az anyukának minden nap frissen és változatosan kell főznie. Már azzal is sok időt takaríthat meg, ha nem neki kell megpucolni, felaprítani a hozzávalókat. Ha pedig még a mosogatást is letudhatja egy gomb lenyomásával, attól egyenesen el lesz varázsolva (a gépek ára miatt ezt inkább az apukák és a nagyszülők figyelmébe ajánljuk, akiknek nincs ötletük, mit vegyenek lányuknak, párjuknak karácsonyra).


4. Vacsora

A kisgyerekes anyukák étkezése általában annyiból áll, hogy amikor végre van egy szabad kezük, akkor bekapnak valamit, amit éppen a konyhában találnak. A nagy főzésekre már nincs idő, egy rendes, nyugodt vacsorára pláne nincs. Lepd meg őt egy ajándékutalvánnyal a kedvenc éttermébe, pizzériájába, ahová elmehet párjával. Ha van kedved (és tudsz főzni :) ), főzd meg a kedvenc ételét te magad! Készíts egy jó nagy fazékkal, amit aztán több adagban le is fagyaszthat. Áldani fogja a nevedet minden egyes alkalommal, amikor elővesz és felmelegít egy-egy dobozzal belőle.


5. Ajándékkosár randi-kellékekkel

Akik pár hetes/hónapos pici babát gondoznak, nem szívesen hagyják magára és bízzák rokonra vagy bébiszitterre gyermeküket, maximum csak akkor, ha nagyon muszáj. A muszáj kategóriába pedig messze nem fér bele a randevú apával, pedig egy kis romantikázásra ugyanúgy szükségük lehet néha, mint a baba érkezése előtt. Bár elmenni otthonról nem tudnak, a kicsi lefektetése után szánhatnak némi időt egymásra, egy különleges estére. Ajándékozz olyan kellékeket, amik segítségével egy tökéletes randevún vehetnek részt a négy fal között is. Például egy ajándékkosarat megtömve édességgel, rágcsálnivalóval, esetleg egy üveg borral (ha az anyuka nem szoptat). Tehetsz bele mécseseket, illóolajat, masszázsolajat, esetleg egy dvd-t is, amit összebújva megnézhetnek a szülők.


6. Spa, wellness ajándékutalvány

Ha már egy kicsit nagyobb az a baba, és pár órára rá tudják bízni a nagyszülőkre, tökéletes ajándék lehet egy ilyen utalvány. Pár órányi lazítás, jacuzzi, masszázs, gyógyfürdő, szauna, arckezelés és manikűr - egy fáradt, túlhajszolt anyuka számára mindez maga lehet a mennyország. A kényeztetés mindig szívesen látott ajándék, de nem csak az anyuka jár vele jól: a kezelések után egy felfrissült, energiával teli édesanya tér majd haza gyermekéhez és férjéhez, ez pedig az egész családra jó hatással lesz majd.


7. Gyerekmegőrzés

Ha nincs túl sok pénzed a karácsonyra, vagy csak nem szeretsz sokat költeni az ünnepek során, más módon is megajándékozhatsz egy anyukát. Ajánld fel saját magadat, mint bébiszittert, akire rábízhatja pár óra erejéig a kicsit (ha már elég nagy hozzá). Nyugodtan elmehet egy igazi randira párjával, moziba, vagy bármilyen más programra, ami örömet okoz neki - te pedig babázhatsz egy jó nagyot, így végül is mindenki jól jár.


+1 tipp:

Ha bármelyik "természetbeli" ajándék mellett döntesz, készíts hozzá egy ajándékkupont, nyomtasd ki, majd azt add át. Így mindjárt ünnepélyesebb köntösbe bújtathatod a segítséget, amit felajánlasz. Találj ki mellé humoros, ötletes szövegeket, amiket ráírhatsz a kuponra - a siker nem marad el, ebben biztos lehetsz.

Indexkép: Greyerbaby / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja