SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Tunyogi Gyógyító Játszóházban valódi csoda történik! - Mikuláskor is

Tunyogi Erzsébet [cikkei] - 2014-12-22
Tunyogi Erzsébet és csapata áldozatkész munkájának köszönhetően egyre több rászoruló család értesül arról, hogy intézményükben reményt kaphatnak arra koraszülött gyermekeik, hogy egészséges és teljes életet élhessenek. Erzsébetéknek fontos, hogy minden nagy ünnep alkalmával igazi családi élményt nyújtsanak számukra, így volt ez idén Mikuláskor is.
A Tunyogi Gyógyító Játszóházban valódi csoda történik! - Mikuláskor is

December 5-e, csütörtök délelőtt 9 óra. Ahogy belépünk a Tunyogi Gyógyító Játszóház ajtaján, már érezhető a boldog várakozás, hamarosan jönnek a gyerekek szüleikkel az éves Mikulás-ünnepségre. Nemcsak az intézmény vezetője, hanem minden munkatársa nagyon izgatott, ugyanis a most foglalkozás alatt álló közel 50 gyerkőc nagy részét, és korábban hozzájuk járt gyerekeket is várják családtagjaikkal együtt.

Kevés helyen tapasztalható ekkora önzetlen szeretet, mint itt. Ma Magyarországon rengeteg koraszülött van. Erzsébet korábban Férjével együtt arra tette fel az életét, hogy nekik segít abban, hogy minél egészségesebb életet élhessenek, még ha így hozta is a sors, hogy kisebb elmaradással, vagy akár nagyon súlyos sérüléssel érkeznek e világra. Talán ez is egy olyan területe életünknek, amire akkor lehet némi rálátásunk, ha akaratunkon kívül belekerülünk a helyzetbe, aminél a legkevesebb, amit tehetünk, hogy korai fejlesztésre visszük gyermekünket. Lehetőleg olyan intézménybe, ahol igazán szívükön viselik a méltán szakembereknek nevezett segítők az oda érkezett csecsemők, babák, kisgyermekek sorsát, fejlődését.

December 5-én ismét csoda történt Tunyogiéknál. Persze, megérkezett a Mikulás is, ugyanakkor több, mint 35 izgatott szempár várta szüleivel együtt, hogy idén hogyan feledkezhetnek meg egy kicsit arról a 24 órás feszült állapotról, ami ugyan a gyermekvállalással minden szülőre hárul, mégis a speciális fejlesztést igénylő gyermekeknél ez fokozottan van jelen e felnőtt emberek életében.

Sok olyan kisgyerek is érkezett, aki az időben elkezdett fejlesztésnek köszönhetően 100%-ig meggyógyult. Ezek a példák adhatnak erőt azon családok számára, akár személyesen is, akik a nap minden percében küzdenek azért, hogy gyermekük teljes életet élhessen. Az ünnepségen a gyermekek több jótékony felajánlónak köszönhetően is igazi ajándékesőben részesülhettek, úgy, mint például egy budapesti kekszmanufaktúra nagyon finom kekszei, vagy épp a gyönyörű mesekönyvek. Egy autószerviz csoki Mikulás-csomagjai is nagy örömet szereztek, főként, hogy a cég vezetése átlátja támogatásuk fontosságát, hiszen mindkét vezető családja hasonló helyzetben van/volt a Tunyogi Játszóházba járó családokkal.

Tunyogi Erzsébet számára azonban más volt az igazi ajándék: Eszter, aki hosszú ideje jár a Gyógyító Játszóházba, és mozgásában elakadt, a Mikulás-ünnepség végeztével, amikor már mindenki a dolgozók és Erzsébet által sütött/készített finomságokat kóstolta, egyszer csak olyan fejlődést mutatott, amit még eddig soha. Kis kezével önállóan a szaloncukor után nyúlt, megfogta és magához húzta. Egy laikusnak ez nem sokat jelent, Erzsébet arca azonban elmondott mindent: szinte könnyekig hatódva puszilta meg a kislányt, hiszen ez a mások számára apróságnak tűnő cselekedete rengeteg, közös munkájuk eredménye.

A Tunyogi Pedagógiai Szakszolgálat ezzel kíván áldott ünnepeket mindannyiunk számára! Bővebben itt tájékozódhatunk tevékenységükről: www.tunyogi.hu.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja