SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Készítsünk adventi koszorút!

Családinet [cikkei] - 2014-11-26
Ha magunk készítjük el az adventi koszorút, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden alkalommal egyedi, saját ízlésünknek megfelelő darabokat tehetünk az asztalra. Ráadásul sokkal olcsóbban, mintha vásárolnánk őket!
Készítsünk adventi koszorút!

A következőkben bemutatjuk, hogy miként állítsuk elő a hagyományos adventi, és miként a design, modern díszítő elemeket.

Hagyományos adventi koszorú

Mindenképpen szükségünk lesz az elkészítéséhez egy szalmakoszorú alapra. Ezt fogjuk kidekorálni. Kell még valamilyen örökzöld növény (pl. fenyőág vagy tuja), 4 db ízlésünknek megfelelő gyertya (teamécses itt nem jó), valamint dekorációs anyagok ízlés szerint. Továbbá a rögzítéshez drótok vagy ragasztópisztoly.

1. lépés

Vegyük elő az örökzöld ágakat, amelyeket akár a kertünkből is beszerezhetünk. Ám ha erre nincs lehetőségünk, akkor kérjünk valamelyik virágüzletből maradék fenyőágakat. Ezek tökéletesek lesznek számunkra.

Dróttal vagy ragasztópisztollyal rögzítsük az alapkoszorúra az ágakat. Ha valahol túlságosan kilógnának, akkor ollóval vagy metszőollóval vágjuk le a felesleget.

A zöld növényzet felhelyezésére kiváló eszközök az olyan S-alakú drót darabok, amelyeket a díszek felakasztásához árulnak. Csak formázzuk meg őket U alakban és máris felszúrhatjuk velük az ágakat.

Ha tuját használunk, akkor akár azt is megtehetjük, hogy az egész koszorún körbetekerjük a növényt, hiszen ennek ágai sokkal hajlékonyabbak, mint a fenyőé. Ilyenkor egy erős zöld cérna is elég ahhoz, hogy a koszorúhoz rögzítsük a növényt.

2. lépés

Miután beborítottuk növényekkel a koszorút, jöhet a díszítés, és a gyertyák felhelyezése. Utóbbiak rögzítéséhez szintén használhatunk ragasztópisztolyt, de az is jó, ha egy vastagabb fémdarabot nyomunk a koszorúba, amelyre rászúrjuk a gyertyákat. Tipp: Próbáljunk meg olyan gyertyákat választani, amelyek „befelé égnek”, így a viasz nem fog ráfolyni a koszorúnkra.

A díszek rögzítéséhez szintén remek eszköz a drót vagy a ragasztópisztoly. Ízlés szerint használhatunk szalagokat, szárított gyümölcsöt, illatos fűszereket, karácsonyfadíszeket stb. Ha akarjuk, akkor magára a gyertyára is köthetünk szalagot, de magára a koszorúra is felszúrhatjuk őket.

Modern, design adventi díszek

Ezek az adventi díszítő elemek szintén méltó díszei lehetnek az asztalnak. Ráadásul rendkívül egyszerűen, és kis költséggel elkészíthetőek. Ezekből mutatunk most be kettőt.

Talpas dísz

Hozzávalók: 4 db talpas pohár, 4 db gyertya, szalagok, fenyőágak, kisebb tálca vagy üvegedény, némi karácsonyfadísz.

1. lépés

Fogjunk négy vastagabb gyertyát (a legjobb az, ha olyan szélesek, mint a pohár talpa), és tekerjünk köréjük tetszés szerint szalagot. Lehet akár masnit is kötni rájuk, de az is mutatós, ha csak szimplán beborítjuk az aljukat egy-egy szalag darabbal. A két végüket pedig ragasszuk össze! Használhatjuk az advent színeit (lila, rózsaszín), de bármely más nekünk tetsző színt is.

2. lépés

Válaszunk ki 4 db talpas poharat (boros vagy sörös pohár a legjobb), majd tegyük őket lefordítva egy tálcára, úgy, hogy néhány darab karácsonyfadísszel töltjük meg őket. Ha ezzel kész vagyunk, akkor rakjunk fenyőágakat a poharak köré.

Legvégül pedig tegyük fel a gyertyákat a talpakra, és már kész is vagyunk!

Tortatartó dísz

Hozzávalók: 1 db tortatartó, 4 db gyertya, fenyőágak vagy bogyós gyümölcsök.

Ez az egyik lehető legegyszerűbb, ugyanakkor mégis látványos asztaldísz, amit adventre készíthetünk. Csak fogjunk egy tortatartót, és tegyünk rá 4 vastagabb gyertyát, amelyek lehetnek különböző nagyságúak is. Amikor ezzel készen vagyunk, nincs is más dolgunk, mint fenyőágakkal – vagy az őszi időszakban termő bogyókkal, pl. madárberkenyével – körberakni a tálat. Egyszerű és mutatós!


Képek:
cheap-and-chic-look.blogspot.dkmybungalow.org, pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A szerkesztő ajánlja