SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ünneplőbe öltöztetjük a lakást

[cikkei] - 2004-11-24
Jó pár évvel ezelőtt, félidős kismamaként, szinte beestem a karácsonyfa alá, mire rendbe hoztuk frissen birtokba vett otthonunkat. Nem maradt energiánk ünnepelni, teljesen kimerültünk. Akkor fogadtam meg, hogy ilyen többet nem lesz! Mindent időben megoldok, csak élvezni tudjam az ünnepet a teljes család körében.
Ünneplőbe öltöztetjük a lakást

A takarítás fontos dolog, de nem erről szól az ünnep. Nálunk már Adventre csillognak az ablakok, ekkor kezdjük kihelyezni a korábban elkészült díszleteket is. Csöppet sem zavar, hogy szentestére már újra por lepi az ablakokat, úgysem azzal foglalkozunk az ünnepi hangulatban. Az utolsó napokban még egy gyors felmosás, portörlés pont eléggé felfrissíti a lakást, de a gyerekek mellett úgyis csak percekig tart a tisztaság, emiatt nem érdemes idegeskedni!

Ahogy nő a család, úgy lesz egyre fontosabb az előkészület is. Mindig többen örülünk a műveinknek. Az esős őszi napokat már kihasználjuk arra, hogy mindenféle szépet alkossunk. Kedvencünk a sógyurma, amiből akár nagyobb koszorút, akár apróbb karácsonyfadíszt is szoktunk formázni.

ajtodiszA bejárati ajtókra sok helyen kikerülnek a koszorúk. Ügyesebbek készíthetnek saját maguk is! Ha műanyag, száraz virág alapanyagokat használunk, akár minden évben kitehetjük a jól bevált díszt. De frissíthetünk évente is, akkor jöhetnek a valódi fenyőgallyak, tuják, termések.

December elsejére kikerülnek a falra a gyerekek adventi naptárai is. Ezek is jó dekorációk. Mindegyik másképpen van feldíszítve: az egyiken Mikulás, a másikon hóember, a harmadikon fenyő veszi körül a kis zsákokat.

Az ablakokra egyik évben papírból vágunk, ragasztunk képeket, a másik évben az üvegfestés kerül előtérbe. Ezeket a gyerekek is szívesen készítik. Ha sok tobozt tudtunk gyűjteni az ősz folyamán, ebből is egyszerű, de mutatós dekoráció alkotható egy kis masnival, néhány szem gyönggyel.

A gyerekek szeretnek dolgozni a dekorgumival is. Ebből akár falra, akár ajtóraangyalka tehető díszek is könnyen ragaszthatók.

Sokan szeretik, ha az ablakokban, ajtókon mindenféle fények csillognak. Ehhez rengeteg kész égősort, villogó, világító formákat kaphatunk készen is.

Elővehetjük a gyertyát is. Különböző alapanyagokból önthetünk mi is, de a készen vásárolt gyertyákat is felöltöztethetjük saját képzeletünk szerint. Ha még kis asztali díszeket is rakunk össze fenyőgallyakból, még alkalmibbá tehetjük a gyertyafényt is.

H elérkezik az ünnep, az asztalt is öltöztessük szép ruhába! Egy egyszerű fehér abrosz is karácsonyi hangulatot kap egy jól kiválasztott középterítőtől, vagy a megfelelő szalvétától, asztali dísztől.

Gondoljuk jó előre végig, mi mindenre van szükségünk a nyugodt ünnepléshez. Az ajándékokat vásároljuk meg idejében, akkor még egyedi személyes csomagolásra is marad időnk.

unnepidiszHa sikerül jól szerveznünk, akkor a karácsony egy szépen feldíszített lakásban köszönt ránk, ahol csillog a karácsonyfa. A finom ételek után nem összeesünk a fotel mélyén, hanem le tudunk ülni végre együtt, beszélgetni, játszani. Néhány napig felejtsünk el minden mást, csak használjuk ki, hogy ünnepelünk. Adjuk át magunkat a családnak, a pihenésnek! A közös társasozások, szánkózások felejthetetlenek maradnak!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja