SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fitten Karácsonykor is

[cikkei] - 2004-12-21
A magyarországi tradicionális étrend nem a legkedvezőbb a szervezetünk számára. A töltött káposzta, a jó édes beigli igazi kalóriabomba! Ha véletlenül az ünnepekre sikerült elérnünk, hogy elégedettek legyünk az alakunkkal, akkor ilyen evészetek után biztosan felugrik néhány nap alatt pár kiló! Mit kellene tenni, hogy ezt megelőzzük?
Fitten Karácsonykor is

Ha mindenképpen ragaszkodunk a hagyományos ünnepi menühöz, akkor vigyázzunk a mennyiségekre! Fontos a mérték, együnk mindenből keveset! Ha kicsit is haladni akarunk a korral, akkor kipróbálhatunk új ízeket is! Mit szólnának például desszertnek egy kis friss gyümölcshöz, vagy gyümölcssalátához? Minél több egyszerűen elkészített (párolt) zöldséggel rakjuk tele az asztalt. A saláták is nagyon változatosak, és nagyon finomak. Igyunk cukrozatlan, szénsavmentes italokat!

 

                                     

 

Ne csak az evésről, ivásról szóljanak az ünnepek! A hideg téli napokon nem igazán kívánkozik ki az ember a jó meleg szobából, pedig ilyenkor is szükség van a friss levegőre, a mozgásra. Ha szánkó, korcsolya is van a karácsonyfa alatt, akkor a legkézenfekvőbb rögtön fel is avatni. Nincs is annál nagyobb öröm, mint mikor az egész család kis- és nagymedvének beöltözve kivonul a hóba. Gyorsan néhány hógolyót gyúrunk, jó messzire ledobjuk, gyorsan elfutunk a másik elől! Utána építhetünk egy hatalmas hóembert, "pihenésképp" lecsúszhatunk a dombról. Mire újra felmászunk, már csöppet sem fázunk, sőt még az is lehet, hogy egészen kiizzadunk a legnagyobb mínuszok ellenére is! Hazafelé akár futóversenyt is rendezhetünk, feltéve, hogy nem túl csúszós a lábbelink. A gyerekek is húzhatják a szánkót felváltva, érdemes megpróbálni, ki a legerősebb, ki bírja elhúzni anyát, apát! Ha korcsolyázni tudunk, akkor is versenyezhetünk a jégen. Húzhatjuk, tolhatjuk egymást.

 

                                   

 

Egy jó kis mozgás után kellemesen elfáradva, gyönyörűen kipirult arccal fogunk újra az asztal közelébe kerülni. Nyugodtabb szívvel is fogunk újra az evésnek nekiállni, jobban is fog esni az étel!

 

A szobában sem a tévé az egyetlen program! A kisgyerekek nagyon szeretik a mondókákat eljátszani is. Nekünk is jót fog tenni, ha pl. a "Gyí paci, paripára" a lábunkra ültetjük a gyerkőcöt, és emelgetjük őt is a lábunkon. A bátrabbak akár négykézláb is körbemászkálhatják az egész lakást, hátukon a csemetével. A szolidabb mozgáshoz nagyon megfelel a "Fújja szél a fákat", hajladozzunk mi is, mint az ágak, a végén egy nagy "reccs" és letörünk mi is (leeresztjük karjainkat).

 

Ha a gyereksereg nem mozgatja meg a családot kellőképpen, akkor tornát is beiktathatunk a napirendbe. Számos kazetta, dvd áll már rendelkezésünkre, különböző stílusokkal, edzésprogramokkal. Ha valakinek otthon nem megy, az a megszokott fittnesztermet is felkeresheti!

 

Ha elég okosak vagyunk, nemcsak az "eszem-iszomról" szólnak az ünnepek. Ha pedig sikerült jól megszerveznünk a pihenős programokat is, akkor nem kell félve gondolnunk egy új ruhatár beszerzésére, jól fogjuk magunkat érezni az új évben is a saját bőrünkben!

Fotó: buerserberg/Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja