SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rövidhírek a nagyvilágból

[cikkei] - 2004-03-24
Európa számokban
A legjobb barátom a kutyám
Kislány lett a fiúból
Kirándulás diókkal
Rövidhírek a nagyvilágból

Európa számokban

Egy felmérés szerint a megkérdezett nők 28 százaléka gondolja úgy, hogy elsősorban a fáradtság miatt nem tud elegendő időt szentelni párkapcsolatának. A 21 országban végzett anyaggyűjtés eredménye azt mutatja, hogy egyedül a török asszonyok (27 százalék) gondolják úgy, hogy házasságukra a gyerekeik miatt nem tudnak eléggé odafigyelni. A francia nők 33 százaléka a munkáját jelöli meg annak okaként, hogy kevés időt tud csak a férjének szentelni.

A 3 évnél fiatalabb kisgyerekek 41 százalékával marad otthon édesanyjuk - derül ki egy európai közvéleménykutatásból. Közülük 48 százalékuk első gyerek, 71 százalékuk pedig az idősebb. Úgy tűnik tehát, hogy a kis másodikaknak több esélyük van arra, hogy otthon maradjanak a mamával. A fizikai munkások, mezőgazdasági dolgozók ritkábban adják a kicsiket bölcsödébe, vagy fogadnak mellé baby-sittert, mint a szellemi munkát végzők. Ez utóbbiak a legtöbb esetben a karrierjüket nevezték meg fontosabbnak annál, hogy gyermekük 3 éves koráig maradjanak a családi tűzhely mellett.

A legjobb barátom a kutyám

Az Egyesült Államokbeli Kenoshában a Pasquali család már régóta híres volt a környéken, hatalmas termetű, impozáns komondorairól. A család két gyermeke, a hat éves Nancy és a kétéves Tom születésüktől fogva együtt nevelkedett a három kutyával.

A kutyák reggelente mindig kisgazdájukat üdvözölték elsőként, és egész nap fél szemüket a játszadozó gyerekeken igyekeztek tartani. Minden este Nancy és Tom vitték a vacsorát az udvarra a három hűséges testőrnek. Egy őszi este azonban a három eb nagyon furcsán viselkedett, nem akartak sem enni, sem a szokott esti sétára indulni. A kutyák a gyerekeket a szó szoros értelmében visszaterelték a házba, és nem mozdultak a küszöb elől. A kutyák nyűszítettek és a Pasquali család fejét sem engedték ki az udvarra. Ekkor kapcsolta be a tévét Sue, az édesanya, és ekkor derült fény a komondorok furcsa viselkedésének okára.

Néhány mérföldre ugyanis a kis Nancy és Tom házától tornádó tombolt, megsemmisítve mindent, ami útjába kerül. A derék ebek gazdáik életét mentették meg azzal, hogy megakadályozták az esti sétát. A három kutya persze ezek után dupla adag vacsorát kapott, a szülők pedig még nagyobb nyugalommal bízták rájuk a gyerekek "felügyeletét".

Kislány lett a fiúból

Az algériai Lemou családnál nagy volt az öröm, amikor megtudták, hogy a legidősebb fiú felesége gyermeket vár. Boldogságuk csak akkor lett nagyobb, amikor kiderült, hogy az ifjú mama fiú gyermeket hord a szíve alatt.

Helyi szokás szerint a család barátai adták össze a babakelengyét. Szebbnél szebb és kékebbnél kékebb holmik érkeztek, igazi fiús berendezés lett. A szép fiatal Christine Lemou-t lépten-nyomon megállították a kilenc hónap alatt, és egyre inkább gömbölyödő csúcsos pocakjára a szomszéd öregasszonyok is trónörököst jósoltak.

Az egyetlen kétkedő a család távoli rokona egy öreg, házsártos nagynéni volt, aki az ultrahang felvétel ellenére - melyen azért valóban fiúnak látszott a kis jövevény - makacsul lánygyermeket jósólt. Kaptak is tőle a fiatalok egy habos rózsaszín ruhácskát egy pár kiscipővel.

Christine, hogy ne bántsa meg a nénit nem ajándékozta el, gondolta jó lesz emlékbe. Akkor lepődött meg azonban mindenki, amikor a szülőszobából a büszke atya egy rózsaszín batyuval lépett ki a várakozó családhoz. Hiába volt ugyanis a meggyőző ultrahang és a mama csúcsos pocakja a baba kislány lett - a családi tanács szerint ez csak a nagynéni bosszúja lehetett. Mindenesetre a kis Leila első mosolyával a nénit tüntette ki.

Kirándulás diókkal

A Kingek mindig nagy kirándulók voltak. A gyerekek már az anyatejjel szívták magukba a természet szeretetét.

A nyolc tagú angliai család lekisebbje, a másfél éves Anne is szívesen gyalogol együtt szüleivel és nagyobb testvéreivel az erdei utakon. A túrához persze mindenkinek bakancs jár a papa 46-os lábától kezdve a kicsi 20-as méretű cipőcskéjéig. A King család feje szerint a jó túracipőn nem szabad spórólni, ezért minden évben a városka legjobb cipészénél csináltat újat ővéinek.

Az évenkénti bakacs-váltás nem olcsó mulatság, de megéri. Egészen az idei kirándulószezonig nem is volt gond a bakancsokkal, a legutóbbi kirándulás azonban nem úgy sikerült, ahogy a papa elképzelte. Már az út elején a család minden tagja a lábát fájlalta, csak a kis Anne masírozott egy szó panasz nélkül. A túra végére a családtagok felváltva szidták a cipészt és átkokat szórtak a fejére.

Otthon aztán kiderült a baj. A bakancsok ugyanis mindenkinek feltörték a lábát. De nem a jó öreg cipészmester volt az oka Kingék kínjainak. Ugyanis ahogy a családtagok sorra vették le szenvedésük okozóját, a túracipőket, mindegyikből egy dió került elő. Kivéve a kicsi Anne-ét. A kislány vidáman gyűjtötte össze a megdöbbent családtagoktól dióit. Anne ugyanis előszeretettel rejti el kincseit különböző helyekre, és úgy tűnik ezúttal azt gondolta, hogy a különböző méretű cipők igen jó rejtekhelyet biztosítanak majd szeretett dióinak. King papa ezekután úgy döntött, hogy a túracipők helye szigorúan a cipősszekrény legfelső polcán lesz.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja