SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Feng shui fürdőszoba

Kókai Kata [cikkei] - 2006-02-15
A fürdőszobát általában negatív, rossz energiát sugárzó területként tartjuk számon, pedig a megtisztulás helyszíne. Legalább olyan fontos ennek a helységnek a megfelelő elrendezése, mint bármely másik helységé.
Feng shui fürdőszoba

A fürdőszoba ugyanúgy a lakás fontos helysége, mint bármely más szoba. Éppen ezért ügyelni kell a színválasztásra, a berendezésre is. A legtöbb víz ebben a helységben található, s a víz a vérkeringést, az anyagiakat jelképezi. Ugyanakkor a víz a lefolyókon keresztül el is folyik (így szimbolikusan a pénzzel is ez történik), tehát nem szabad a számunkra fontos területeken (egészség, pénz, szerelem, stb.) elhelyezni.

A fürdőszoba elhelyezése:

Fontos, hogy ne a számunkra fontos területeken helyezkedjen el
Ne legyen a bejárati ajtóval szemben
Soha ne nyíljon konyhából, nappaliból, hálószobából vagy az étkezőből

Sok helyen a toalett is a fürdőszobában kap helyet, ez azonban a Feng shui szerint nem célszerű elrendezés. Ha nincs lehetőség teljes leválasztásra, akkor jelképesen válasszuk el egy függönnyel, vagy más tárelválasztóval. A toalett mindig az ajtótól legtávolabbi ponton helyezkedjen el. Ha az ajtóval szemben áll, akkor függesszünk egy szélcsengőt a közte és az ajtó közötti területre.

A fürdőszobában célszerű világos színeket használni, fehéret vagy kéket. A toalett fedelét mindig tartsuk lecsukva, s természetesen az ajtó se maradjon nyitva. Ha bejárati ajtóval szemben helyezkedik el, az ajtó külső oldalán helyezzünk el egy homorú bagua tükröt.

Ha rossz területre esik a fürdőszoba

A fürdőszobában soha ne helyezzünk el olyan színű textíliákat, melyek nem harmonizálnak a víz elemmel (pl. kerüljük a tűz elem piros és bordó színeit). Ha a fürdőszoba rossz területre esik, nem szabad azt tovább erősíteni. Példaként, ha a fürdő a szerelem területére esik, nem szabad szívekkel, szerelmi szimbólumokkal tovább erősíteni, hiszen azzal a negatív energiát fokozzuk. Ehelyett a nappaliban, vagy a hálóban erősítsük ezt a területet, a fürdőszobában pedig nap közben zárjuk le a lefolyókat.

Kellékek a fürdőszobában

A tükör a fürdőszoba egyik legfontosabb kelléke. Fontos, hogy ne legyen törött, sérült, vagy gravírozott. Úgy helyezzük el a falon, hogy hajolás nélkül is kényelmesen lássuk magunkat benne. A falon kívül elhelyezkedő csöveket le kell burkolni, s biztosítani kell a helység jó szellőzését.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja