SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyöngybetűs VAKÁCIÓ!

Hollenczerné Balogh Ilona [cikkei] - 2017-06-28
Néhány napja véget ért a tanév és elkezdődött a vakáció. Minden gyerkőcre vár a nyári szünet, amelynek mindenki örül, de a szülőknek gyakran komoly problémát jelent a gyerekek nyári felügyelete. Akikhez közel lakik a nagyi és már nyugdíjas, ott megoldódik ez a probléma. Mások próbálkoznak különböző nyári táborokkal, de ezek csak 1-2 hét megoldást jelenthetnek.
Gyöngybetűs VAKÁCIÓ!

Azoknak is könnyebb dolguk van, akiknél a gyerkőcnek van valamilyen kedvenc tevékenysége. Ez lehet sport, sütögetés, kertészkedés, valamilyen kreatív hobbi. A nagyobbak általában együtt mulatják az időt, hol hasznosan, hol „csak úgy” telik. Néhány hétig még a semmittevés is jól esik, aztán felüti a fejét az unalom…  :(

Unalom ellen 2 programot ajánlanék… az egyik a palacsintasütés! A nagyobb gyerekek sütik, a kicsik pedig megtöltik finom lekvárral vagy kakaóval. Jó étvágyat kívánok!


Fotó: RitaE / pixabay

A sütögetés és evés után jöjjön egy kicsit másmilyen alkotás! Fűzzünk gyöngybetűket! Ahol kisebb gyerek van a családban, sokat fog segíteni a betűk megtanulásában is. :)

Gyöngybetűs VAKÁCIÓ-t ígértem, akkor kezdjük is el! Kezdjük az elején, a „V” betűvel!

A „V” betű narancssárga színű lesz, 4 mm-es viaszgyöngyöt használok és 2 db 80 cm hosszúságú 0,35 vastagságú rézdrótot. Az egyik drótra fűzz 4 db gyöngyöt és az utolsóba szembe fűzéssel bújj bele a másik drótággal! Ügyelj arra, hogy a drótszálak egyenlő hosszúak legyenek! 
 
 


Jobb és bal oldali drótra fűzz 1-1 db gyöngyöt! Utána pedig még 1 db gyöngyöt fűzz fel szembe fűzéssel! 

Már elkészült a 2. négyes gyöngy, fűzz hozzá még, hogy összesen 8 db legyen!

Helyezd magad elé így, és most „kanyarodunk”… A lefele mutató drótra fűzz 2 db gyöngyöt és a másikkal bújj bele! Húzd szorosra! 


A felfelé mutató dróttal bújj bele az utolsó négyes jobb oldali gyöngyébe! Vigyázz, hogy ne keletkezzen hurok, amikor áthúzod! 


A lefelé mutató drótra tegyél 2 db gyöngyöt és a másikkal szemből bújj bele! 


Az előzőhöz hasonló módon fűzz összesen 8 db négyest!  


Készíts még egy ugyanilyen „V” betűt, de most majd a jobb oldalon látható betű szerint oldalt zárj! Helyezd egymás mellé a kettő „V” betűt és most összevarrjuk… A jobb oldali „V” betű balra mutató drótjára tegyél 1 db gyöngyöt és utána bújj bele a másik betű tetején látható gyöngybe! 


A következő lépés, egy újabb gyöngyöt tegyél rá szembe fűzéssel!


Mind a kettő oldalon bújj bele a képen látható gyöngyökbe!


Újabb gyönggyel zárd a négyest! 

Most már egymáshoz hajthatod a kettő „V” betűt és a belső felén haladva a képen látható módon varrd össze! Jobbra és balra mindig belebújsz a gyöngyökbe, utána pedig 1-1 gyönggyel zárunk, amíg végig nem érsz teljesen. 

Amikor elkészültél a „V” betű belső felével, akkor fordulj vissza egy négyesnyit, és abban fűzd el a drótot! Most a betű külső felét kell összevarrnod, az előzőhöz hasonló módon. 

Itt is, ha végig értél, akkor fűzd el a drótot, mielőtt levágnád! 


Az elmúlt napokban már többféle betűt fűztem, amennyiben kíváncsi vagy rá, akkor itt megtalálod a leírásokat: http://www.mesesgyongyok.hu/tag/betuk/

Néhány betűnek már ismerjük a fűzését, hamarosan különböző szavakat tudtok majd alkotni.

Addig is jó pihenést kívánok a nyárra, hurrá itt van a …


 

Legyen mesés a nyári szünetetek!
Jó nyaralást, kirándulást, alkotást kívánok! 

Hollenczerné Balogh Ilona
a Mesés gyöngyök blog írója

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja