SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Gyűrűcsillagot" fűz a család...

Hollenczerné Balogh Ilona [cikkei] - 2016-12-09
Már meggyújtottuk a 2. gyertyát az adventi koszorún. A karácsonyi készülődés folytatódik.
"Gyűrűcsillagot" fűz a család...

Legutóbb is egy csillagot fűztünk, ami lehet, hogy néhol nehéz volt gyermekednek. De bízom benne, hogy együtt sikerült megfűznötök! Ha időtök engedi, akkor mutassátok meg a Facebook  oldalamon! Köszönöm! :)

A mai csillagunk kicsit furcsa, olyan mintha nem is csillag lenne… de ez is csillag! Kicsit hasonlít egy óriási gyűrűre. Így a tanítványaim „gyűrűcsillagnak” nevezték el.

Nézzük, csak! Milyen gyöngyökre is lesz szükségünk? A tálban láthatsz 3 mm-es és 8 mm-es ezüst fémgyöngyöket. És 8 mm-es piros, csiszolt akril gyöngyöket. Természetesen szükséged lesz 75 cm 0,35 vastagságú rézdrótra is. Amennyiben csak vékonyabb drótod van, akkor a többi gyöngy méretét is csökkentsd, és akkor is szép mutatós, de kisebb csillagod lesz.

Az enyhén félbehajtott drótra fűzz 3 db piros gyöngyöt, és még 1 db ezüstöt, amelyben találkoznak a drótok. Ügyelj arra, hogy egyformák legyenek a drótszálak!

Mindegyik drótra fűzz 1-1 db piros gyöngyöt! 

Most viszont 1 db piros gyönggyel zárunk, vagyis ebben találkoznak a drótok. Figyelj arra, hogy mindig szorosra húzd, mert a drót vékony és ezeknek a gyöngyöknek nagy a lyuka, így könnyen visszalazulhatnak!

Ezek után jobbra-balra mindig piros gyöngyöt kell fűznöd, és zárni felváltva, hol pirossal, hol ezüst gyönggyel kell. Ezt addig ismételed, amíg 6 db ezüst gyöngy lesz a fűzéseden. Utána jobbra-balra kell még 1-1 piros, de a zárás a képen látható piros gyöngyben történik.

Miután a másik dróttal is belebújtál a piros gyöngybe, akkor húzd szorosra a drótot!

Így egy körgyűrűt fogsz kapni. Mielőtt folytatnánk a gyöngyök felfűzését, a drótokat fűzd tovább a képen látható módon! Végül az ezüst gyöngyben találkozzanak újra a drótszálak. Így erősebbé válik a „gyűrű” és kevésbé lazul vissza.

A jobb oldali drótra fűzz 1 db pici, és 1 db nagy ezüst gyöngyöt! A dróttal pedig bújj bele a következő nagy ezüst gyöngybe!

Ezt csináld meg a másik dróttal is!

Kezd el szorosra húzni a drótokat… amikor már kezdenek „odasimulni” piros gyöngyökhöz, akkor hajtsd oldalra, a belseje felé az ezüst gyöngyös részt! Amikor szorosra is húzod, akkor a képen látható 5 db piros gyöngy szinte „kiugrik”. :) Ezt a lépéssort ismételd folyamatosan! A képen láthatod, hogy „szűkül” a kör belseje, és „ugrálnak” kifelé a piros gyöngyök. :)

Teljesen körbeértünk. Az ezüst gyöngybe vagyunk, most azt tanácsolnám még, hogy fűzz tovább! A piros gyöngyben zárj, hogy újra eléggé szoros legyen a fűzésed!

Nézzük meg ezen a képen a csillagokat! Középen látod a piros-ezüst csillagot, melyet most mutattam be. Mérete kb. 5 cm. Fölötte egy piros-arany látható, amelynek a fémgyöngyei 6 és 3 mm-esek, így ez a csillag már csak kb. 4 cm-es. Balra lent, picit még kisebb a csillag, mert nem 6 ágú, hanem csak 5.
Az arany csillagok még abban is eltérnek, hogy amikor a szűkítést csináltam, akkor nem a fémgyöngybe, hanem az akril gyöngybe találkoztak a drótok, így a fémgyöngy „ugrik” ki a hegyére!
A zöld csillagoknál pedig középen csak fémgyönggyel zártam, így a „kiugró” és a mélyen maradó gyöngyök is fémgyöngyök. Próbáld ki az ötleteket! Jó alkotást kívánok!

A képre kattintva megnézhetitek a készítés videóját is! 

Legyen mindenkinek „mesés, gyöngyös” karácsonya!

Sok szeretettel: Hollenczerné Balogh Ilona

Ha szeretnél még több szép tárgyat fűzni gyöngyből, nézd meg ezeket a cikkeinket is:

Meglepetés Valentin-napra
Gyöngyből készített csillagok a karácsonyfán
Játszva fűzz gyöngykockákat!
Új vizekre "hajózunk" - Kirakó játék fűzése gyöngyből
Mesés gyöngyfűzés - készítsük el a mese szereplőit!
Fűzzél velem nyári kristályvirágot!
Játékos feladatok gyöngyből készített gömbökkel

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja