Hírek, érdekességek

A Nébih kéri, hogy aki vásárolt a lenti azonosítóval ellátott termékből, az ne fogyassza el!
Az Alapítvány tudomására jutott információk szerint valaki telefonon veszi fel a kapcsolatot a lehetséges támogatóval, majd egyeztetést követően a támogatói okirat személyes átadásával egyidőben kívánja a felajánlott adományt átvenni! Ilyen akciója nincs a Magyarországi Légimentésért Alapítványnak, és az Alapítvány adománykezelési szabályzatának értelmében nem is gyűjt adományt ebben a formában.
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel!
A gyerekek olyan üdítően őszinték, nem kertelnek, nevén nevezik a dolgokat, ez azonban időnként elég kínos lehet. Különösen akkor, ha olyan dolgokról beszélnek a nyilvánosság előtt, amelyeket mi soha nem mondanánk ki hangosan.
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket (szezám olaj és szezámmag) ne használják fel!
A Nébih kéri, hogy a mustárallergiában szenvedők a lenti azonosító adatokkal ellátott terméket ne fogyasszák el!
A Nébih kéri, hogy aki vásárolt a lenti azonosítóval ellátott termékből, az ne adja kutyájának!
A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.
Ahogy a szakemberek mondják, a túl sok kapcsolat veszélyes lehet egy járványban, viszont a túl kevés öröm is megbetegítheti az embert. Számos kérdés merült fel az idei ünnepekkel kapcsolatban, többek között az, hogy idén vajon a koronavírus a Mikulást vissza tudja-e tartani attól, hogy ajándékot vigyen a gyerekeknek!
A Nébih kéri, hogy aki vásárolt a lenti azonosítóval ellátott termékből, az ne fogyassza el!
Az Agrárminisztérium (AM) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen népszerűsíti az állami garanciával járó minőséget. A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyeket bemutató kampány célja, hogy a lakosság és az élelmiszeripar szereplői közül is minél többen megismerhessék az új védjegyrendszert és annak előnyeit. A KMÉ-védjegyekkel fémjelzett, megbízható minőségű termékek mögött ellenőrzött alapanyagok és gyártási folyamatok állnak.
A Nébih kéri, hogy a tejallergiában és a tejcukor érzékenységben (laktóz intoleranciában) szenvedők a lenti azonosítóval ellátott terméket ne fogyasszák el!
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket alapos hőkezelés nélkül ne fogyasszák el!
A kereslet most sokkal nagyobb mint a kínálat, így a második hullám idejére is várja a lakástulajdonosok felajánlásait a "Pihentesd a dokit" csoport.
Biztosan találkoztál már azzal a hírrel, miszerint újabb lánynevekkel bővült az MTA utónévtára, azaz mostantól már te is elnevezheted kislányodat Életkének, Galambnak, vagy akár Múzsának is. Ez csak néhány azok közül a nevek közül, amiknek a szülők kérték a regisztrációját és meg is kapták. De mi alapján fogad el az MTA egy nevet anyakönyvezhető névnek?
A koronavírus-járvány terjedésének, valamint a személyes találkozások számának csökkentése érdekében a kormány mérsékli az állampolgárok ügyintézési terheit, ezért meghosszabbítja a lejáró személyi okmányok érvényességét - tájékoztatta a Miniszterelnökség szombaton az MTI-t.
A 2020. november 11-én hatályba lépett járványügyi intézkedésekkel összefüggésben a MÁV-Start, a MÁV-Hév és a Volánbusz a novemberben érvényes dolgozói és diákbérletek visszaváltásakor nem számítanak fel kezelési költséget - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.
A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának szervezésében online folytatódik tovább a Semmelweis Egészség Napok programsorozat, melynek november 26-i alkalmán a tüdőt érintő betegségekről és ezek terápiájáról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.
Nemzetközi hírek szerint Dániában több nyércfarmon is a koronavírus olyan egyedi variánsát (mutációját) fedezték fel, amely komoly közegészségügyi kockázatot jelenthet. A dán kormány szigorú intézkedésekkel igyekszik az egyedi vírus további terjedését megakadályozni. A Nébih ezúton tájékoztatja és szeretné megnyugtatni az érdeklődőket, hogy Magyarország nem érintett a nyérctenyésztésben, hazánkban nem találhatóak nyércfarmok.
Telefonos szolgálatra toboroz önkénteseket a Hajdú-Bihar megyei Mentőállomásra a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. A járvány elleni küzdelmet segítő feladatot teljesen biztonságos, elkülönített térben kell végezni. Aki teheti, most segítsen - kérik a vöröskeresztesek.
Felköszöntötték Arunt, a Fővárosi Állat- és Növénykert hároméves kiselefántját közelgő születésnapja alkalmából. Az ünnepelt különleges "elefánttortát" is kapott, sőt, az Állatkerti Alapítvány egy új labdával is meglepte. Az eseményen azt is bejelentették, hogy Angele, az elefánt anyuka ismét vemhes, így tavasszal újabb kiselefánt születése várható a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol 1875 óta foglalkoznak elefántokkal.
Négy újabb, férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában mutattak ki a vizsgálatok szildenafil és tadalafil, valamint paracetamol gyógyszer-hatóanyagot, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kötelezte a forgalmazót a termékek kereskedelmi forgalomból való azonnali kivonására és a fogyasztóktól való visszahívására. Az intézkedés minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül minden tételre vonatkozik. Egyúttal a hatóság végleg megtiltotta a négy étrend-kiegészítő további forgalmazását is.
Hollandia élelmiszerbiztonsági hatóságának RASFF értesítése szerint olyan, Indiából származó, etilén-oxiddal szennyezett fekete szezámmag érkezett hazánkba, amelynek hosszú távú, jelentős mennyiségben történő fogyasztása kockázatos. A magyar forgalmazó visszahívja a fogyasztóktól az érintett terméket.
Buda lett a neve a Budapesti Állatkert háromhetes orangután bébijének. A név kiválasztására a városligeti intézmény internetes szavazást hirdetett, amely csütörtök éjjel zárult le. Budán kívül egyébként egy másik orangután kisfiú is cseperedik a városligeti intézményben: az augusztusban született jövevényt Móricnak hívják, az ő nevére is az interneten lehetett szavazni.
Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. értesítette a Nébih-et, hogy kivonja a forgalomból és visszahívja a fogyasztóktól "Hola Serrano sonka 100 g" termékét. Az intézkedés oka, hogy a termék egy mintájában Listeria baktériumot mutattak ki, amely lázzal, gyomor-bélrendszeri tünetekkel járó megbetegedést okozhat.
A Lidl Magyarország Bt. értesítette a Nébih-et, hogy kivonja a forgalomból, valamint visszahívja a fogyasztóktól a "Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g" termék egyik tételét.
Az alábbi ismertető a Skorpió zodiákus-jeggyel analógiában álló lélekenergia működését mutatja be röviden.
A Vas megyei Gyöngyösfalu ad otthont annak a kalandparknak, ahol 2020. október 22-én halálos kimenetelű baleset történt.
Milyen lenne, ha olyan világban élnél, ahol ha kérdezel és kérsz, megjelenik? Mi lenne, ha kipróbálnád pár napig, ha kérdésben élsz és nem kikövetkeztetésben, mit teremtene neked? Kérj egy tápláló kapcsolatot testednek és a lelkednek is!
Az életet és a halált számos esetben csupán néhány másodperc választja el. Egy rossz lépés, egy szerencsétlen véletlen, egy meggondolatlan tett. Ebben a pár másodpercben lényeges, hogy van-e segítségünk, megállítható-e az átlépés, visszahozható-e az ember. Ma már a technika csodákra képes. Defibrillátorok tucatjai állnak rendelkezésre, ám az emberek többnyire nincsenek tisztában azzal, hogy léteznek ilyenek, és nem tudják ezeket használni.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media