SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hastánc a bennünk élő istennőkért

Singola Edit [cikkei] - 2008-06-17
A hastánc eredetileg Egyiptomból és Törökországból származik, és kifejezetten a női mozgáskultúra és identitás része volt. Legtöbb esetben a nők egymás között táncolták, fontos beavatási rítusnak számított.
A hastánc különleges mozdulatai, a fej-váll-kar-kéz-mell-csípő szinkron mozgása, hullámzása egyaránt erősíti a testi és lelki nőiességet.
Hastánc a bennünk élő istennőkért
      Azt mondják, a nő olyan, mint a macska, kiismerhetetlen, rejtélyes. Ahogy a cicákról, úgy a nőkről sem lehet mindig mindent tudni, mindkettő tartogat valami meglepetést. A macskák jellegzetes magatartásmintái közé tartozik a mosdás, dorombolás, nyújtózkodás. Egy nőnek ennél több dolga akad: helyt kell állnia a mai férfias világban a családban, nőként, anyaként, a munkában, a háztartásban, emellett nem árt szépnek, csinosnak és vonzónak lennie, mint egy istennőnek. Sokféle tanács létezik arra, miként valósíthatjuk meg mindezt, de talán a legegyszerűbb és legtesthezállóbb tevékenységgel könnyedén felszabadíthatjuk a bennünk élő istennőket. Ez a módszer nem más, mint az igazán nőies, erotikus keleti tánc: a hastánc.

    Maga a tánc kiváló a feszültségek oldására, a zene, a mozgás öröme és az önkifejezés ezen módja energiákat szabadít fel, vezet le és tárol. A hastánc különleges mozdulatai, a fej-váll-kar-kéz -mell-csípő szinkron mozgása, hullámzása egyaránt erősíti a testi és lelki nőiességet.

   A hastánc eredetileg Egyiptomból és Törökországból származik, és kifejezetten a női mozgáskultúra és identitás része volt. Legtöbb esetben a nők egymás között táncolták, fontos beavatási rítusnak számított. Egyiptomban ma is őrzik ezt a hagyományt az esküvők alkalmakor. Ma orientális táncnak is nevezik, és a wellness részévé vált, de szintén ismert a Raks Sharki, vagyis a hastánc szórakoztató formája.

   A hastánc kellékei, azonkívül, hogy a nő önmagát adja, különféle selyemkendők, láncok, fátylak, fényes pénzérmék, csillogó kiegészítők. Persze nem szükségszerű ezeket beszereznünk, ha ki akarjuk próbálni a hastáncot, a hangsúly a mozdulatokon és a kisugárzáson van, de később érdemes megélni azt az élményt is, amikor a csípő ritmikus mozgása és a rázások dinamikája megszólaltatják a kendőkre varrt csilingelőket.
 A kiegészítők szimbolikus jelentéseket hordoznak, például a fátyol az iszlám hagyományra utal és még jobban felerősíti a titokzatosságot a nő körül, a láncok a rabságot jelképezik, míg az aranypénzek a görög piacokon pénzért bemutatott hastáncra céloznak, valamint a termékenységet sejtetik. A hastáncnak mindig is volt egyfajta érzéki, csábító és a termékenységet sugalmazó kihatása.


   A zene, a mozgás és a táncos hármasát összefüggésbe hozhatjuk a test, a lélek és a szellem hármasával és harmóniájával. A hastánc mindenképp segít az egyensúly megtalálásában és megtartásában. Erősíti a nőiességet, a szabadság érzését. Testi vonatkozásban zsírégető, megmozgatja az intim zónákat, aminek jótékony hatását érezhetjük a szexben és a szülésben, de segít megelőzni az inkontinenciát is.

   Az alapmozdulatokat megfelelő bemelegítés után célszerű szakembertől elsajátítani, a többi pedig önmagától jön, attól függően, hogy a nő mennyire adja át magát a táncnak, mennyire válik eggyé vele. A hastánc tulajdonképpen nem más, mint improvizálás, a mozdulatokat hangulatunk és érzéseink hozzák létre.

  De semmiképp se felejtsük el, hogy a hastáncnak hipnotikus ereje van a férfiakra! Szabadítsuk hát fel a bennünk élő istennőket hastánccal! Legyünk céltudatosak, mint Artemisz, szépek, vonzóak és kreativak, akár Aphrodité!

Forrás: www.ezoedo.eoldal.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
A szerkesztő ajánlja