SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

NAPLÓ - Apró gondjaink

Prétor Márti [cikkei] - 2006-11-24
...le sem veszem a szemem a hatalmas tetoválásról ami a nyakán van. Egy tenyérnyi pók.
NAPLÓ - Apró gondjaink

Az öröm, hogy sikerült parkolóhelyet találnom, közvetlen a piac és az áruházak mellett, hamar elszállt. Rosszul emlékeztem, a pénztárcámban alig van apró. Ennyi nem lesz elég a parkolójegyre. Jaj, nem! Most hol váltassam fel a pénzt? A halálom ez a parkolás!
Rohanok, nincs hely, nincs apró, nincs, aki felváltsa! A környékbeli boltosoknak már elegük van a pénzváltogatásból. Megértem.
Dühítő! Most csak ezért menjek be egy üzletbe, vegyek egy papírzsebkendőt, álljak sorban a pénztárnál, hogy tudjak parkolni. Mire kiérek, talán jön is egy ellenőr. Nem, nem fizetek több büntetést!
Az automata előtt talán tud valaki segíteni. Péntek van, nagyon sokan ember tolong. Kerülik a tekintetemet, hárítják a kérésemet. Kapok néhány türelmetlen megjegyzést – minek tartom fel a sort, ha nincs pénzem. Mindenki siet, rohan. Én is rohannék, de egyelőre tanácstalanul toporgok. Kicsit félre állok.
Mosolygós fiú tart elém egy papírt. Kegyeskedek futó pillantást vetni rá: …SIKET VAGYOK…VÁSÁRLÁSÁVAL TÁMOGATJA…250 FT…
Ó. Még ez is. Csak én botlok lépten - nyomon kéregetőbe, vagy tényleg ilyen sok van?
Bár, ez a fiú nem kéreget. Dolgozik. Árul valamit. Tollat.
A fiú mosolyog, beszédes kék szemekkel.
- …nincs apróm, nincsen – integetek az 5000-emmel, s le sem veszem a szemem a hatalmas tetoválásról, ami a nyakán van. Egy tenyérnyi pók. Miért nem takarja el ilyenkor? Egy kendővel. Elriasztja a vevőit. Vérző csontváz a fekete pólóján és tolakodó, őszinte mosoly az arcán. Hát, szerintem, nem így kellene ezt…
- …nincs apróm, látod még parkolni, sem tudok - hadonászok tovább dühösen, mintha azt várnám, hogy megértse.
A fiú a zsebébe nyúl, elém tart egy marék apót, és bólogat.
- Jaj, ne! – rázom a fejem zavaromban. Vissza akar adni?! 5000-ből! Hogy gondolja? Szegény…Istenem, én csak egy fél órát szeretnék parkolni, miért ilyen bonyolult az élet?!
Még mindig tartja a tenyerét az apróval, s próbál számomra érthető hangot kiadni.
- Nem értem.
Meg
Fogja
A
Kezemet.
Oda
Húz
Az
Automatához.
Megveszi
Nekem
A
Parkolójegyet.
A kezembe
Teszi.
Mosolyog. Kacsint. Mosolyog.

És én, kullogok a dolgomra.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja