SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

EDDIG 9.058.800 FORINT GYŰLT ÖSSZE A TEGY PROGRAMBAN

Családinet [cikkei] - 2006-08-29
Magyarország első szociális márkája a daganatos beteg gyermekeket támogatja
EDDIG 9.058.800 FORINT GYŰLT ÖSSZE A TEGY PROGRAMBAN

A 100.000 kézlenyomattal, 1.800 négyzetméteres nagyságban, 5 város 3.500 lakosának bevonásával elkészült Guinness rekorder kézzel festett kép után, a Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért” program most újabb eredménnyel büszkélkedhet. Az év végéig tartó TEGY program május 4-i indulása óta, eddig ugyanis csaknem 9 millió forint gyűlt már össze a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára. A Danone Kft. Magyarország első szociális márkájának, a TEGY Rudi árának teljes profit hányadát, minden termék után 3 forintot ajánlott fel a több mint 2.000 daganatos kisgyermeket kezelő Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. A TEGY program révén összegyűlt támogatást a Hálózat a 10 gyermekonkológiai és rehabilitációs központja életmentő orvosi berendezések, infúziós pumpák, betegfigyelő monitorok és rehabilitációs infrastruktúrájuk fejlesztésére fordítja.

 

Az elmúlt 4 év során a TEGY program keretében a Danone Kft. több, mint 124 millió forinttal támogatta a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot. A támogatásból a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 10 gyermekonkológiai és rehabilitációs központja számos infúziós pumpát és betegfigyelő monitort vásárolt, járóbeteg ellátásának higiénés körülményeit fejlesztette, mindemellett pedig minden évben megrendezésre kerültek olyan, úgynevezett rehabilitációs események, amelyeken a gyermekek szüleikkel együtt játszhattak, és programokon vehettek részt.

 

Idén a Danone Kft. május 15-től forgalmazza Magyarország első társadalmi célú márkáját, a TEGY Rudit, melynek teljes hasznát a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára fordítja és minden egyes eladott termék után 3 forintot adományoz erre a jótékony célra. A vállalat ezzel párhuzamosan egy országos, de regionálisan értékelt egyedülálló szociális szolidaritási versenyt hirdet, mely lehetővé teszi az onkológiai központtal rendelkező régiók számára azt, hogy saját régiójuk számára gyűjtsenek. A verseny és ennek eredményei nyilvánosak, és azt az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a TEGY weboldalán. (A weboldal címe: www. tegy.hu.) A TEGY programban eddig már csaknem 9.058.800 forint gyűlt össze.

 

„Nagyon örülünk az első hazai szociális márka kedvező fogadtatásának. Bízunk benne, hogy ennek révén, valamint a TEGY programot övező társadalmi célú kampánnyal a mindennapok részévé tudjuk tenni a társadalmi szolidaritást és a hátrányos helyzetben lévők iránti figyelmet.“ – mondta Cécile Cellier, a Danone Kft. ügyvezető igazgatója. „A hátrányos helyzetben élők, köztük a daganatos beteg gyermekek megsegítése azonban csak összefogással lehetséges. Ezt az összefogást szimbolizálta a világ legnagyobb, a TEGY program keretében elkészített, kézzel festett képe, amelyet 5 város lakosai közel 100.000 kézlenyomattal festettek meg.“ – tette hozzá az igazgató.

 

A Danone a TEGY program keretében még áprilisban, a „Legszebb álmom” elnevezéssel rajzpályázatot hirdetett daganatos beteg gyermekeknek. A pályázatot Varga Krisztina 10 éves sármelléki kislány nyerte meg. Krisztina rajzát felnagyították, színek helyén pedig halvány vonalak jelzik, hogy milyen színeknek kell a helyükre kerülniük. Az 1.800 négyzetméteres rajzot 5 részre, egyenként 360 négyzetméteres darabokra osztották, így a világ legnagyobb kézzel festett képét 5 magyar város lakosai festhették ki a saját kezükkel. A május 4-én indult idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” program keretében Debrecen és Szombathely lakosai május 27-én, Pécs és Szeged lakosai június 3-án, a budapestiek pedig június 10-én készíthették el az óriás műalkotás rájuk eső hányadát.

 

 

 

A „Tegyünk együtt a gyermekekért” program kedvezményezettjei a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája, a Madarász utcai Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája, a Miskolci B-A-Z Megyei Kórház onkológiai központja, a Szegedi Tudományegyetem onkológiai központja, a Szombathelyi Vas Megyei Kórház onkológia osztálya valamint a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona.

 

Hazánkban, ahol jellemzően leukémiás és limfómás megbetegedések fordulnak elő a legnagyobb számban, mintegy 2.000 gyermek szenved daganatos betegségben. Ezek a betegségek évente több mint 100 fiatal gyermek halálát okozzák. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat statisztikái szerint tíz beteg gyermek közül hármat sajnos elveszítünk, de szerencsére hét daganatos gyermek teljesen felgyógyul és túljut életének ezen a nehéz korszakán. A felépülés és a teljes rehabilitáció azonban nagyon lassú, akár 5-7 évig is eltartó, nemcsak a gyermekek, de családjaik számára is súlyos lelki és fizikai igénybevételt jelentő folyamat.

 

További információ:   www.tegy.hu

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja